İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

9.06.2008

İkinci Gün

Turnuvanın ikinci gününde B grubu takımlarını izledik. Grubun ilk maçından çıkartacağımız sonuç sanırım herkes için çok açık. Kimse bu kadar iyi bir Avusturya ya da bu kadar kötü bir Hırvatistan beklemiyordu.



Turnuvanın en kötü takımı olarak gösterilen Avusturya karşısında Hırvatistan’ın bu kadar mahkum oynaması, Hırvatistan’ın turnuvanın sürprizi olabilir iddialarını yıkmıştır sanırım.



Gelelim esas maça. Turnuvanın favorisi gördüğüm Almanya iyi bir maç çıkardı. Yalnız sol kanatlarında çok ciddi sıkıntıları var. Jansen bir türlü orayı kapatamadı. Bunda tabi ki sol açık oynatılmaya çalışılan Podolski’nin hiç kademeye girememesinin de etkisi var. Özellikle ikinci yarı Guerriero’nun girmesiyle Polonya sürekli sağdan bindirdi ve tehlike yarattı.



Ben Löw yerinde olsam Gomis yerine Podolski’yi forvet oynatır Schweinsteiger’i sol açık da oynatırım. Frings çok iyi bir maç çıkardı kanımca. Hücuma bu kadar destek verip, rakip atağa çıktığında ise hep olması gerektiği yerde bulunması gerçekten takdir edilmeli.



Yine de çok daha ciddi rakipler karşısında Frings’in yalnız kalacağını düşünüyorum. Muhtemelen Almanya yarı finale kadar rahat gelecektir, ancak orada karşılaşacaklarını düşündüğüm Portekiz hem sağdan Ronaldo ile çok tehlikeli olur hem de Deco, Moutinho, Petit üçlüsü çok rahat pas trafiği yapabilir.



Schweinsteiger oyuna girdikten sonra Almanlar ortada daha bir bastı ve alan daralttılar ancak bunda tabi ki hem Polonya’nın maçın başında çok efor sarf edip maçın sonunda yorulması hem de 2-0 sonrası oyundan düşmesinin de etkisi var.



Bu arada maç esnasında dikkatimi çekti, sanırım Avrupa Şampiyonası’nda oynayan takımların yarısında bir Brezilya devşirmesi mevcut.



Son not sanırım Podolski’nin ilk golünden sonra ana vatanına gol atmasından kaynaklanan duygu karmaşasını sanırım herkes görmüştür.



Neyse günün sonunda görüldü ki Hırvatistan öngörüldüğü kadar kolay bir şekilde gruptan çıkamayabilir. Polonya – Hırvatistan grubun kilit maçı olur.

Hiç yorum yok: