İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

16.07.2008

Avrupa'da Transfer Dönemi - İngiltere

Dünyanın en önemli ligi olan ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni de son iki yılda domine eden takımlara sahip olan İngiltere Premier Ligi'nde yapılan transferlere göz atalım.

         Geçen sezonu lig şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olarak tamamlayan Manchester United bugüne kadar transferde sessiz kaldı. Savunmacı Gerard Pique'yi Barcelona'ya gönderen Manchester United'ın en önemli hamlesi dünyanın en iyi futbolcularından birisi olan Cristiano Ronaldo'yu ellerinde tutmaları oldu. Ronaldo er ya da geç Real Madrid'e transfer olacak gibi dursa da en azından bu sezon Manchester'da kalacak. Takım için ismi geçenler Portekizli orta saha oyuncusu Miguel Veloso ile Euro 2008'in yıldızı Andrei Arshavin ve Hollanda Ligi gol kralı Klaas-Jan Huntelaar. Sporting Veloso'yu, Ajax da Huntelaar'ı satmaya niyetli olmadıklarını açıkladılar. Arshavin ise gitmek istediğini belirtti ama adresinin İspanya olmasını istiyor. Sir Alex'in felsefesine bakacak olursak, bir hafta içinde transfer olmazsa bu dönemlik transfer hikayesi kapanabilir.

         Geçen sezon hem ligde hem Şampiyonlar Ligi'nde Man Utd'in arkasında kalan Chelsea takımın başına Portekiz'in teknik direktörü Luis Felipe Scolari'yi getirdi. En önemli transfer ise Barcelona'nın 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Deco oldu. Sekiz milyon ile on milyon arasında bonservisi olduğu söylenen Deco'nun Premier Lig'e ne kadar sürede uyum sağlayacağı soru işareti. Bir diğer transfer PSV'den alınan 23 yaşındaki savunmacı Alcides. Alcides'in Ricardo Carvalho'nun yerini alması bekleniyor. Chelsea'nin bir diğer önemli transferi de Porto'dan yirmi milyon euro'ya gelen sağ bek Jose Bosingwa oldu. Orta sahada oynayan Steve Sidwell Aston Villa'nın yolunu tutarken, Inter'in ısrarla istediği Frank Lampard kulübünde kaldı. Andriy Shevcenko'nun ise kiralık olarak eski takımı Milan'a dönmesi bekleniyor.

         Geçen sezonun üçüncüsü Arsenal her sezon olduğu gibi önemli futbolcularını gönderiyor. Tecrübeli kaleci Jens Lehmann Stuttgart'a giderken, geçen sezonun yıldızı orta saha oyuncusu Mathieu Flamini de bedelsiz olarak Milan'a transfer oldu. Bana göre takımın en iyi oyuncularından Belaruslu Aliaksandr Hleb Barcelona'ya gidecek gibi. Milan'ın istediği Adebayor kulüpte kalacak. Arsenal'in en önemli transferi Euro 2008'de Fransa'da oynayan genç Fransız Samir Nasri oldu. Bir diğer genç transfer de Cardiff'ten gelen 1990 doğumlu orta saha oyuncusu Aaron Ramsey.

         Dört büyüklerin sonuncusu Liverpool teknik direktör Rafa Benitez'le yola devam ediyor. Liverpool, Dortmund'un başarılı savunma oyuncusu Philip Degen'i bedelsiz olarak, Udinese'li sol bek Andrea Dossena'yı 7 milyon sterline kadrosuna kattı. Riise Liverpool'a, Crouch Portsmouth'a, Kewell ise Galatasaray'a transfer oldular. Liverpool'un transfer etmek istediği Gareth Barry ve Robbie Keane takımlarında kaldılar. Yeni hedefler Valencia'nın süper ikilisi David Silva ve David Villa.

         Dört büyükler dışındaki önemli transferler ise şunlar: Giovani dos Santos Tottenham'da, CSKA Moskova'lı forvet Jo 38 milyon euro karşılığında Manchester City'de, PSV'nin kalecisi Artur Gomes Tottenham'da, Luka Modric de yine Tottenham'da.

         Şu ana kadar gerçekleşen transferler ışığında en başarılısı Tottenham gibi gözüküyor. Yine de dört büyükleri zorlayıp zorlayamayacaklarını göreceğiz. Jo da aldığı parayla heyecanlı bir bekleyişe neden oluyor..

Hiç yorum yok: