İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

12.07.2008

Belçika Jupiler Lig Transfer Dosyası - 1

AA Gent

Gelen Oyuncular:
Phiri (Brussels), Benoit Ladrière (La Louvière), Pedro Rivas (Fernando de la Mora), Michel Preud'homme (Standard), Stan Van den Buijs (Standard), Manu Ferrera (Standard), Roy Myrie (Alajuelense), Ernest Nfor (terug van Kortrijk), Kenny Thompson (terug van Roeselare), Ekpoki Mohammed Abdulrazak 'Raza' (Hit Gorica), Valery Sorokin (Brussels)

Giden Oyuncular:
Djordje Svetlicic (G. Beerschot), Stijn Van Der Kelen (Zulte Waregem), Trond Sollied (Heerenveen), Chris Van Puyvelde (Heerenveen), Khalilou Fadiga (Germinal Beerschot), Steve De Ridder (De Graafschap), Mehmedalja Covic (Interblock Ljubljana), Dennis Wittesaele (Dender)



Geçen sezonu 6. bitirerek artık bir istikrar sağlamaya başlayan Gent takımında köklü değişiklikler yaşandı.Onlar için transferin en hareketli kulüplerinden biri diyebiliriz.
Öncelikle teknik direktör Trond Sollied Heerenven kulübüne gitti.Onlar da bu boşluğu Standard Liege ile şampiyonluk yaşayan Michel Preud'homme ile doldurdular.Bu bence onların yaptığı en önemli transferdi.Ayrıca Preud'homme en büyük özelliği olan genç oyunculara yönelmeyi burda da sürdürecektir.

Yapılan trasnferlere bakarsak..Takıma Brussels'den kazandırılan Sorokin gerçekten önemli bir transfer.Rusya Ümit milli takımında da oynayan yetenekli ve Preud'homme ile patlama yapabilecek bir oyuncu.Gent'in hücum hattına önemli bir güç kazandıracaktır.Ayrıca Bryan Ruiz'in tavsiye ettiği Kosta Rikalı Roy Myrie'den de bir şeyler bekliyecekler.

Kaybettiği oyunculara bakarsak çok da önemli isimleri kaybettiklerini söyleyemeyiz.34 yaşındaki Svetlicic ve takıma fazla katkı sağlayamayan Fadiga yerleri doldurulabilecek oyuncular.Ancak geçen sene 2. ligde 17 gol atan genç isim De Ridder'i takımda tutabilirlerdi.


Anderlecht

Gelen Oyuncular:
Mattias Suarez (Belgrano), Rubenilson dos Santos da Rocha 'Kanu' (Barueri), Arnold Kruiswijk (Groningen), Hernan Losada (Germinal Beerschot), Nemanja Rnic (Partizan Belgrado), Besnik Hasi (Cercle), Jakovenko (Genk), Gil Servaes (Dender), Roland Lamah (Roda JC), Cheikhou Kouyaté (Brussels)

Giden Oyuncular:
Ahmed Hassan (Al Ahly), Mbo Mpenza (Larissa), Serhat Akin (?), Luigi Pieroni (Valenciennes), Cyril Théréau (Charleroi), Cheik Tioté (Twente), Mark De Man (Roda JC), Christian Leiva (terug naar Argentinië)



Anderlecht geçen seneki başarısız sezonun ardından bu sezona hedeflerine göre transferleri yapmaya başladılar.Özellikle takıma büyük uğraşlarla kattıkları Mattias Suarez bu sezon Anderlecht'te patlama yapabilir..Arjantin 2. liginde Belgrano'da oynamasına rağmen bir çok kulübün gözüne girmeyi başaran Suarez için Arjantin'in yeni yeteneklerinden diyebiliriz.Geçen sene bu oyunuyla ön protokol yapmışlardı ama Belgrano daha fazla para koparmaya çalışmıştı.Ancak Arjantin'de iyi bir oyuncu araştırma ekibi olan Anderlecht Frutos ve Biglia transferinde olduğu gibi Suarez'de de mutlu sona ulaştı.Uzun boylu pivot santrafor Frutos'un yanında 1.75 lik Suarez ile Anderlecht bu sezon çok can yakabilir.Tabi Frutos yine sakatlıklarla dolu bir sezon geçirmezse.

Bu transfer dışında defansın göbeğinde sürekli soru yaşayan Anderlecht Groningen'den Belçikalı oyuncu Kruiswijk i transfer etmeyi başardı.Kruiswijk i defansa katarak bence önemli bir iş başardılar.Ayrıca orta sahaya Germinal'dan kattıkları Losada'da kadroya bir derinlik kazandırdı.
Bu transferlerin dışında genç isimler Jakovenko ve Kanu da takıma kazandırıldı.Jakovenko'nun yetenekleri gerçekten iyi ancak Brezilyalı Kanu için 1 senelik deneme kontratı yapıldığını söyeleyebilirm.

Kaybettikleri isimlerden en önemlisi ise tecrübeli oyuncu Ahmed Hassan oldu.Bu isimlerin dışında bence gönderilmesi gereken isimlerle yolları ayırdılar.


Mons-Bergen

Gelenler:
Mustapha Jarju (Lierse), Jérôme Van Der Zijl (Lierse), Ivica Dzidić (Zrinjski Mostar), Philippe Saint-Jean (Tubeke), Thierry Pister, Ludovic Buysens (Deinze), Steven De Pauw (Tienen), Cédric Collet (Brest), Grégory Delwarte (Doornik)

Gidenler:
Albert Cartier (Tubeke), Charly Konstantinidis (Salamina), Johan Cavalli (?), Michaël Wiggers (Dender), Wilfried Dalmat (Standard), Francois Zoko (Genclerberligi), Mo Dahmane (Eskishirspor), Aliyu Datti (Einde contract), Ilja Stolica (Einde contract), Benjamin Nicaise (Standard)



Mons takımı geçen sene kabus gördüğü sezondan sonra çok kaliteli isimleri kadrosuna katamadı ancak zaten kötü bir kadroları yok.Takımın başına geçen senenin Belçika 2. ligi şampiyonu takımı Tubeke'nin antrenörü Philippe Saint-Jean'ı getirdiler ve Cartier de Tubeke'nin başına geçti.Yani bir nevi antrenör değişikliğine gittiler :) Ayrıca Dalmat ve Nicaise'yi Standard'da, Zoko'yu Gençlerbirliğine,Dahmane'yi de Eskişehir'e satarak takımın kadrosunun gücünün de düştüğünü söyleyebiliriz.


Cercle Brugge

Gelenler:
Jo Coppens (Genk), Lorenzo Staelens (Roeselare), Arnar Vidarsson (Twente), José Carlos Fernandez (Odessa), Thomas Buffel (Glasgow Rangers)


Gidenler:
Tom Van Mol (Sint-Niklaas), Besnik Hasi (Assistent, Anderlecht), Rubin Dantschotter (Beveren), Slobodan Slovic (?)

Cercle geçen senekli büyük başarısından sonra takımı korumayı başardı.Çok önemli isimler kaybetmediler.Bunun dışında önemli de transferler yaptılar.Glasgow'dan Thomas Buffel gibi Belçika milli takımın önemli golcüsünü kapmayı başardılar.Bu transferle birlikte Tom de Sutter gibi önemli bir forvet arkasında Buffel ile birlikte lig standartlarının üstünde bir hücum hattı oluşturabilirler.Ayrıca forvete alınan Jose Carlos Fernandez'de Rusya tecrübesinden sonra Cercle'da iyi işler yapabilir.


Charleroi

Gelenler:
David Vandenbrouck (Tubeke), Cyril Théréau (definitief overgenomen van Anderlecht), Mohsine Yajour (FC Chiasso)

Gidenler:
Juan Pablo Pino (terug naar Monaco), Christian Leiva (terug naar Argentinië), Filippo Porco (terug naar Bergen), Ulens (Club Luik), Moreaux (Union), Laurent Ciman (Club Brugge), Damien Lahaye (Namen), Steve Verelst (Namen), Michaël Blanc (Namen), Loïc Thomas (Namen), Gregory Christ (Duisburg)

Charleroi geçen sene takım için en önemli isim teknik direktör Mathijsen'i Club Brugg e kaptırdıktan sonra en azından kadrosunu koruyarak ligde orta sıralarda tutundu.Ancak bu sezon kadrosundan da önemli isimleri kaybettiler.Savunmanın önemli ismi Ciman'ı Brugge'e , orta sahanın önemli oyuncusu Gregory Christ'i Duisburg'a kaptırarak büyük güç kaybettiler.Ayrıca kiralık oyuncularda takımlarına döndüler.Transferler'de ise pek bir şey yaptıklarını söyelyemeyiz.Thereau'yu Anderlecht'ten kiraladılar ancak başka doyurucu isimler alamadılar.
Bu sene de orta sıralarda oynamaya devam edecektir Charleroi.

Club Brugge

Gelenler:
Nabil Dirar (Westerlo), Bernt Evens (Westerlo), Ronald Alejandro Vargas (FC Caracas), Geert De Vlieger (Zulte Waregem), Laurent Ciman (Charleroi), Jared Jeffrey (Dallas)

Gidenler:
Brian Priske (Vejle BK), Joos Valgaeren (Emmen), Sven Vermant (?), Birger Maertens (Heracles), Gaëtan Englebert (Tours), Timothy Dreesen (Lierse), Stephan Kucera (Sparta Praag), Olivier De Cock (vrij)

Club Brugge geçen sene iyi bir performans gösterdi.Anderlecht'in de kötü bir sezon geçirmesiyle ligde 2. sırada yer aldılar.Takımın başına benim beyendiğim isim Mathijsen'i geçirdiler ancak bir türlü transfer konusunda Anderlecht gibi cömert olamadılar.Bu yüzden bu sezon Anderlecht'in de tekrar güçlenmesiyle şampiyonluktan yine uzak kalacaklardır.

Transferlere geçersek pek tatmin edici oyuncular almadılar.Savunmaya Evens ve Ciman gibi bu ligi tanıyan tecrübeli isimler aldılar.36 yaşındaki kaleci De Vlieger'i neden aldıklarını bende bilmiyorum.Ancak Dirar ve Vargas orta sahada takıma faydalı olacaklardır.Bütün bunlara rağmen forvete bir türlü takviye yapmadılar.Geçen sezon Sterchele'nin de hayatını kaybetmesiyle iyice güçsüz kalan hücum hattına hiç bir transfer yapılmadı.Hala Sonck'un Genk'deki gol krallığı performansını bekliyorlar ancak bu durumda o seçenek biraz zor gözüküyor.

Dender

Gelenler:

Steve Jacobs (Borussia Mönchengladbach), Christophe Copel (Namen), Bart Van den Eede (Westerlo), Xavier Fred (Standard), Siebe Blondelle (VVV Venlo), Sulejman Smajic (Zrinjski Mostar), Michaël Wiggers (Bergen), Dennis Wittesaele (Gent)

Gidenler:

Henri Munyaneza (G. Beerschot), Marcin Zewlakow (APOEL Nicosia), Sebastien Dufoor (Tienen), Dieter Malfait (Oudenaarde), Gil Servaes (Anderlecht)

Dender takımı ligde kalmayı geçen sene 2. yarıdaki performansıyla hak etti.Devre arasında iyi oyuncuları kadrolarına kattılar ve de sonuç olarak iyi futbol da ardından geldi.

Bu sezon da takıma orta kalitede isimler de kattılar.Genç Jacobs'u Mönchengladbach'dan aldılar.Defansa Standard'ın genç Brezilyalısı Fred'i aldılar.Tecrübeli Wiggers ve Van den Eede gibi isimlerle de kadrolarını daha da tecrübelendirdiler.
Gerçi Munyaenza,Zewlakow,Dufoor,Servaes gibi oyuncuları kaybetseler de yine de bu sezon ligde kalabilirler.

Germinal Beerschot

Gelenler:
Henri Munyaneza (Dender), Bartholomeo Ferrara (Sochaux), Paul Kpaka (Roeselare), Djordje Svetlicic (AA Gent), Gustavo Tormena (Juventude), Khalilou Fadiga (Germinal Beerschot), Rocky Peeters (STVV)

Gidenler:
Arsène Né (Metallurg Donetsk), Mor Diop (Metallurg Donetsk), Hernan Losada (Anderlecht), Tim Vleminckx (Hamme), Gustavo Colman (Trabzonspor), Jasper Vermeerbergen (Beveren), Junior (contract ontbonden), Emmanuel Okoduwa (Dynamo Kiev), Jan Moons (?), Sébastien Chabaud (Charleroi)


Başarılı bir sezonun ardından GBA'nın oyuncu kaybetmesi de gayet normal oldu.Losada-Colman lı orta saha 2 lisini kaybetmelerinin yanı sıra daha bir çok önemli oyuncuyu da bşka takımlara kaybettiler.Ancak Munyaenza,Kpaka,Svetlicic,Tormana,Fadiga,Peeters,Ferrera gibi iyi isimler de alarak seneye yine iyi şeyler yapmaya çalışacaklar.


Diğer takımların da transferleri ve de son durumlarını da diğer yazımda aktarmaya çalışacağım..

Hiç yorum yok: