İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

14.07.2008

Avrupa'da Transfer Dönemi - İspanya

İspanya geçen sezon Şampiyonlar Ligi yarı finaline bir takım taşımayı başarmıştı. En önemlisi ise daha çok İspanya Ligi'nde forma giyen futbolcuların yer aldığı İspanya Milli Takımı'nın Euro 2008'i kazanması oldu. Geçen sezon ligi Real Madrid kazanırken, Villarreal ve Atletico Madrid çıkış yapan ekipler oldu, Valencia ise hayal kırıklığı yarattı.

Şampiyon Real Madrid Racing Santander'in savunma oyuncusu Garay ile Osasuna'nın orta saha oyuncusu Ruben de la Red'i transfer etti. Balboa'yı Benfica'ya, Soldado'yu ise Getafe'ye gönderdiler. Real Madrid için söylentiler hızla devam ediyor. Man Utd'li Cristiano Ronaldo Real Madrid'e transfer olmak istediğini belirtirken, yine bu takımda oynamak isteyen Rafael van der Vaart'ın durumu kesinleşmiş değil. Julio Baptista ise geçen sezon olduğu gibi bu sezon da gönderilecekler listesinde. Robinho ise Chelsea yolunda. Real Madrid geçen sezon şansın fazlaca yanında olduğu bir takımdı. En az dört tane üst düzey transfer yapmadan başarısız olacaklarını düşünüyorum.

Geçen sezonun ikincisi Villarreal transfer sezonunun en hareketli takımlarından birisi. Forvete geleceğin en büyük yıldızlarından biri olan Amerikalı Jozy Altidore ile beraber geçen sezon La Liga'nın yıldızlarından Joseba Llorente'yi transfer ettiler. Orta sahaya Mallorca'dan tecrübeli Ibagaza ve Barcelona'dan Edmilson transfer edildi. Savunmacı Josemi Mallorca'ya, orta sahacı Somoza Velez'e transfer oldular. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne dönecek olan Villarreal'den daha önce başardığı yarı final kadar olmasa da turnuvaya heyecan verecek bir renk katmasını bekliyoruz.

Geçen sezonu kupasız kapatan Barcelona yeni sezona fazlaca iddialı hazırlanıyor. Teknik direktörlüğe eski futbolcusu Josep Guardiola'yı getiren Katalanlar, transferde çok hızlı. Deco'yu Chelsea'ye satan takımdan Ronaldinho da Milan'a transfer olacak gibi duruyor. Eto'o da kısa vadede ayrılması beklenen isimlerden. Zambrotta Milan'a transfer olurken, Thuram ve Edmilson bedelsiz ayrıldılar. 2006 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu takımın neredeyse tamamı takımdan ayrılmış oldu. Sağ beke herkesin peşinde olduğu Sevilla'lı Dani Alves, orta alana da takım arkadaşı Seydou Keita transfer edildi. Savunmanın ortasında da Caceres oynayacak. Barça Villa'yı alamazken, David Silva'yı istiyor. Arshavin için de yanıt bekleniyor. Barcelona'nın sakatlık gibi sorunlar yaşamazsa 2005-2006 gibi bir sezon yaşamasını beklemek hayal değil.

Atletico Madrid savunmaya Heitinga ile Ujfalusi'yi, orta alana Paulo Assuncao ile Diego Costa'yı transfer etti. Kaleci Gregory Coupet ile forvet Sinama Pongolle da Atletico yolunu tutanlardan. Bu transferlerin yanında kanatları çok iyi olan takımın orta alanın ortasına da transfer yapmak istediğini biliyoruz. David Silva/Van der Vaart/Mikel Arteta üçlüsünden birisi Atletico'ya transfer olabilir. Takımın yumuşak karnı ön libero mevkiinde ise Assuncao'nun yeterli olup olmayacağını göreceğiz.

Ligin bir başka güçlü takımı Sevilla da hareketli bir yaz geçiriyor. En büyük yıldız Dani Alves'in satılması büyük gelir kaynağı yarattı. Sol beke Fernando Navarro, ileriye Le Mans'tan Romaric ve geleceğin yıldızlarından Arjantinli orta saha futbolcusu Acosta transfer edildi. Poulsen'in ise Juventus'a transfer olduğu belirtiliyor. Poulsen-Keita ikilisinin ayrılmasından sonra o bölgeye ne transferler yapılacağını merakla bekliyoruz.

Geçen sezonu onuncu bitiren ve kupayı kazanan Valencia şu ana kadar transferde hareketsiz kaldı. David Villa'yı ve David Silva'yı ellerinde tutmaya çalışıyorlar.

İtalya Ligi transferleri ile devam edeceğiz. Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: