İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

21.07.2008

Hesap Kitap Zamanı

1-)Milli takımımız gruptan çıkamayacak. Terim ders almayacak ders verecek

Belki de turnuvanın en büyük sürprizi idi Türkiye. Hakikaten hiçbir teknik taktikte yer almayan bir strateji ile oynadık. İlk maç haricinde iyi hücum yaptık denebilir ancak böyle bir yapının uzun süre sürdürüleceğine inanmadığım için kendimizi başarılı bulmuyorum. Ne yazık ki günümüz futbolu sistemlere ve sağlam taktiklere dayanıyor ve biz bu iki şeye ne yazık ki hiçbir zaman tam olarak sahip olamadık.

2-)Panzerler yine en fazla yarı final görecek

Yarı finalde bol eksikli olan Milli takımımız ile karşılaşmasalardı bu kehanetim tutacaktı. Gerçekten takım olarak birkaç kişi halinde yaratıcılıktan çok yoksunlar sadece makine gibi çark döndürmeyi biliyorlar ve oyun sıkışınca açabilmek için herhangi bir fikirleri bile yok. Löw’ün de böyle bir konum için yeterli olmadığını düşünenlerdenim.

3-)Fransa başarılı olamayacak Raymond Domenech kapı dışarı edilecek.

Ne kadar başarılı bir tahmin. Domenech kovulmadı ancak bu kadroya bu imkânlara rağmen nasıl bu kadar rezil bir futbol oynadı anlayabilmek mümkün değil. Zaten bu gruptaki tüm takımlar teknik direktörlerden baya çektiler. Romanya hocası Piturca cesaretsizliğinden Donadoni yeteneksizliğinden bu da beceriksizliğinden gitti. Van Basten’in dişi yılların kurdu Hiddink’e geçmedi.

4-)Turnuva gol krallığını yine ve yine Klose alacak

Turnuva boyunca bir türlü isteneni veremeyen bir görüntü çizdi. Zaten böyle tahminlerin bilimsel bir yanı olmadığı için fazla bir yoruma da gerek yok.

5-)Bay Zeplin Ronaldo bu turnuvada yokları oynayacak

Gelelim değerlendirmesi şahsımca en zevkli olan maddeye. Daha önce de tartışmalarda belirttiğim gibi bu balonun numarası anca Premiership’in ağır bek ve stoperlerine yürür Kıta Avrupa’sında hiçbir şey yapamaz diye. İlk örneği Barcelona maçıydı ve Ronaldo bu maçlarda çok etkisiz kaldı Zambrotta ve Abidal karşısında. Bu turnuvada da önem taşıyan tek maç olan Almanya maçında sahada gezip top ezmekten başka hiçbir şey yapmadı ki eline iyi pozisyonlar da geçmişti. Hiçbir zaman büyük maçlarda sorumluluk alabilecek yetenek ve kaliteye sahip değil bence Alex Amca hemen bu adamı Real’e okutmalı çünkü birkaç yıl içerisinde bu düzensiz hayatıyla beraber onun da çöküşünü izleyeceğiz.

6-)Final müsabakasını Alman Hakem Herbert Fandel yönetecek

Finalistlerin biri Almanya olunca bu tahmin direk suya düştü finali İtalyan hakem Roberto Rosetti başarıyla yönetti.

7-) Marco Materazzi turnuvayı kırmızı kart görmeden bitiremeyecek.

Tüm takım olarak berbat olan İtalya’da fazla göze batmadı zaten sakat olduğu için de oynamadı. Kariyerinin son Uluslar Arası şampiyonasını kavgasız geçirmeyi bildi.

Buna ek olarak

Turnuvanın şıkı

Sarah Bradner(Bastian Schweinsteiger’in kız arkadaşı)

Turnuvanın rüküşü

Luca Toni ve iğrenç bıyıkları

Bir turnuvanın ve onun kehanetlerinin sonuna geldik. Bir başka müsabakaya kadar hoşça kalınız

Hiç yorum yok: