İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

21.07.2007

Galati - Trabzon: Bir İntertoto İşkencesi

İstanbul’da sıcak ve nemli bir cumartesi günü. Oturduğum yerde bile terlediğimden hiç de dışarıya adım atasım yok. İşte böyle bir ortamda Trabzon’un İntertoto maçını izlemek iyi bir seçenek görünüyordu.

Romanya’daki sıcağın, buradakinden pek de bir farkı yoktu. Zaten maçtan bir gün önce Ziya Doğan burası Türkiye’den bile sıcak diyordu. Rakip takımın stadının ışıklandırılması olmadığı için maç hem Türkiye saati hem de yerel saatle 18.00’de başladı. Ve daha maçın 10. dakikasında Serkan’ın forması sırılsıklamdı. Sıcak hayatımda ilk defa rastladığım futbol molasına da yol açtı. Devrelerin tam ortasında 23 ve 65’te hakem birer dakikalık su molası verdi. Araştırmadım ama Öztürk Pekin’in dediğine göre İntertoto maçları için UEFA’nın böyle bir talimatı varmış.

Maça Trabzon Umut’u tek forvet oynatıp onu sağdan Yatara, soldan Gökdeniz ile destekleme anlayışı ile çıktı. Ancak bu iki oyuncu da hücuma katılmada etkisizdi. Zaten daha 30 dakika olmadan Yatara kırmızı kart görünce bu taktik de yalan oldu. Yattara’nın niye kırmızı kart gördüğünü ise kameralar yakalayamadı. Ancak topsuz alanda rakibine dalaşmaktan gördüğünü çözebildik. Eminim yarın yine gazeteler Yattara’nın takıma yarardan çok zararı olduğunu çizip, infazını isteyecekler.

Trabzon’un yediği ilk gol tam bir kronik Türk futbolu hastalığı. Savunma oyuncularımız, kendilerini yan hakem sanmayı çok seviyorlar. Yine böyle bir derinlemesine atılan pasta, iki savunmacı ellerini kaldırıp koşmayı kestiler. Rakip forvet uzak direğe vurdu top direkten döndü. Ancak bizim iki salak savunma oyuncusu kendilerini yardımcı hakem zannedip, ofsayta karar kıldıkları için koşmayı kestiler ve çok rahat savunmanın çıkartabileceği bir pozisyonda koşmadıkları için forvet topa yeniden vurma şansı buldu.

İlk yarı bittiğinde Trabzon’un tek bir atağı yoktu. Sıcak sebebiyle Ziya Doğan’ın Ceyhun’u tek devreye sakladığını düşünüyorum. Nitekim, ikinci yarıya Ceyhunla başladı. Bu da açıkçası ilk 15 dakika yararlı oldu. 10 kişi oynamalarına rağmen Ceyhun, Gökdeniz ile birlikte 60. dakikaya kadar rakip kaleye atak yapsalar da bundan pek bir sonuç çıkmadı.

Maç keçiboynuzu tadındaydı açıkçası. Bremen – Münih maçının başlamasıyla iki maç arasında gidip gelmeye başladım. Öteki maçta goller arka arkaya gelmeye başlayınca da iyice gözüp o tarafa kaydı. Trabzon’a yeniden döndüğümde skor 2-1 olmuştu.

Sonuç olarak Trabzon keyifsizdi. Hüseyin çok hata yapıyor. Trabzon tek santrafor ile devam ettiği sürece bi cacık olmaz. Ha turu geçer mi? Skor gayet burada geçmesine yeterli. Rakipte de açıkçası bi numara yoktu.

Hiç yorum yok: