İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

13.07.2006

Efsaneye Veda (Zizou) - Almanya 2006

Ve bitti! bir aylık karnaval, hepimizi ekrana kilitleyen, futbola doyuran, kadınların eziyeti, erkekerin balayı bitti. Litrelerce biranın dostunu şimdilik 2 yıl erteledik. Peki ne oldu Almanya'da?

Bir kısım medyanın dediği gibi tatsız mıydı? Yıldızı yok muydu? Futbol oynanmamış mıydı? Acaba bu bir kısım medya hadi adını da verelim Hıncal Uluç ve tayfasıne bekliyordu ki daha başka? Tamam belki mükemmel değildi ama hangi kupadan daha fazla ne aldık ki allah aşkına?

Geriye bakınca aklımıza bir çırpıda gelenleri sayalım burda. Ronaldo'nun gol rekoru en basiti! Dünya kupaları tarihinin en çok gol atan futbolcusunu canlı izledik. Graham Poll'ün 3 sarısı, Brezilya'nın hayal kırıklığı..., peki çöldeiki vaha (Ronaldinho)? Serap gibiydi!! Almanya'nın beklenmedik futbolu ve 3. lüğü, Nostradamus'un yalanı - İspanya her zamanki İspanya-, İtalya'nın 24 yıl sonra gelen şampiyonluğu... Bunlar bir çırpıda gelenler. Mutlaka sizinde aklınıza gelenler vardır bunlardan başka.

Ama en önemlisi bir efsanenin vedasıydı, hemde efsanevi bir kafayla! Burda Zidane'ı anlatmayacağım, şu takımda oynadı, şu şu kupaları kazandı, şu boyda, şu kadar gol attı, asist yaptı, bunları benden daha iyi bilenler vardır. Bunların hepsini geçelim, unutalım ama o kafayı unutmayalım! Bu kafa bir kupa için yapılan pisliklere, çirkefliklere atılan kafadır. Alçalanlara, küfür edecek kadar düşenlere, kulüp takım arkadaşını oyundan attıranlara, ya da kendini yere atanlara atılan kafadır! Rakibinin hayalarına kramponu ile basan geleceğin yıldız adayı büyük futbolculara atılan kafadır. O yüzdendir Zizou bir aydır uğraştığı, jübilesinin tacı olmasını istediği o altın kupaya yanından geçerken bile dönüp bakmamıştır bile! Aklından geçenler 'bunun için alçalmayacağım buyrun sizin olsun ben gidiyorum'dur!

35 yaşında bir yıldız, 110. dakikada artık akacak ter bile kalmamış, sakat ama futbolu, oyunu bırakmamış, futboldan anlamayan hocasına rağmen Fransa'yı finale çıkarmış bir efsaneyi alkışlayalım, asmayalım. Bırakalım Materazzi kupayı öpsün, taraftarlarının önüne çıksın, çılgınca eğlensin, ülkesinin en büyük kulübüne transfer olsun, gazeteler çıksın dürüstlük maskesi ile 'evet küfür ettim' desin, herkes onu konuşsun, onu hatırlasın ama bunu okuyan, burada sırf futbolu oyun olduğu için, bizi eğlendirdiği için bulunan biz Zizou'yu ve kafasını

Hiç yorum yok: