İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

12.07.2006

Hesaplaşma

Sitedeki yazıları sürekli takip eden okuyucular 21.05.2006 tarihindeki Kupa Kehanetleri adlı yazımı okumuşlardır şimdi gelelim kehanetlerin sonucuna…..Bakalım ne demişiz ne olmuş.

Arjantin gruptan çıkamayacak, teknik direktör sopayla kovalanacak…

Arjantin gruptan çıktı ama çeşitli hatalar sonrası çeyrek finalde elendi.Teknik direktör bu elenmeden de bayağı bir sorumluydu. Neyse ilk tahminimiz yattı.

—İlk maçta kaleye geçecek olan Lehmann bütün turnuva kalede olacak, Kahn kenarda sinek avlayacak.

Doğru. Kahn bir tek 3.lük maçında kaleye geçebildi. Zaten onun da Alman milli takımında son maçıydı. Ha bu arada sonraki turnuvada kaleye kim geçecek?

—Almanya kupasız kapatacak bu organizasyonu

Yine doğru bir tahmin. Almanya yarı final oynayıp İtalya’ya elenirken 3.'lükle yetinmiş oldu

—Fransa ilk turu geçse bile sonraki turlarda hezimete uğrar.

İşte en büyük çuvallamalarımdan biri. Fransa’yı süzememişim. Daha doğrusu kimse süzememiş. Hiç kimse burada Fransa’yı beklemiyordu.

—Turnuva gol kralı Luca Toni olur

Yine tutturamamışım ama neyse yine Klose üstün formuyla ve attığı gollerle gol kralı oldu.

—94 Dünya kupası finali tekrar oynanır. Kim kazanır bilemem.

Tahminimin altında Brezilya finale rahat gelir demişim orada yanılmışım. Ama bir finalisti tahmin ederek yine başarı sağlamışım. Şampiyonu 6 ay öncesinden ben söylemiştim ama yazmadım o ayrı bir konu.

—Ribery süre bulduğunda iyi iş yapar, turnuva sonrası iyi fiyata satılır, Galatasaraylılar dizini döver.

Bravo bana iyi bir tahmin Ribery hakikaten hem süre buldu hem de iyi bir iş yaptı. Şu anda değeri en az 20 milyon papel.

—Atv kupa yayınlarında başarılı olur kimse yakınmaz.

Kupayı Atv değil Kanal 1 yayınladı. Tahminci Abi ve Ümit Aktan dışında bence pek fena değildi ama Şenol Güneş ve Mustafa Denizli bir daha yorumculuk falan yapmasınlar bence çünkü inanılmaz çok konuşuyorlar ah nerde Ömer Üründül...

—Dünya Kupasında eskisi kadar sürpriz olmaz; ikinci bir Güney Kore vakası yaşanmaz.

Doğru. Gana dışında pek bir sürpriz yoktu. Birkaç turnuvadır hayal kırıklığı yaratan takımlar iş yaptılar. Mesela İtalya...

—Final maçını Alman Markus Merk yönetir.

Bu öylesine yapılmış hiçbir anlamı olmayan bir tahmin, zaten de yattı. Güney Amerikalı hakemler iyi iş çıkartırlarken Avrupalı hakemler çuvalladılar. Graham Poll da futbol tarihine geçti.

—Karşılaşmalar çok sert geçer. Koca turnuva boyunca en az 25 kırmızı kart olur.

Doğru. Maçların bazıları çok sert geçti ve bol miktarda kırmızı kart oldu. hatta Portekiz-Hollanda maçı tarihe geçti. Zidane da giderayak kırmızı kart görerek enteresan bir işe imzasını attı; kendisine yakışmadı.

İyisi ile kötüsü ile bir dünya kupası daha bitti değerli futbolseverler. Bir dahaki Dünya Kupasına kadar her şey istediğiniz gibi olsun.

Hiç yorum yok: