İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

10.03.2007

Futbol Tarihinden Eğlenceli Notlar - 2

Mtv gibi yabancı müzik kanalları seyrediyorsanız Bacardi reklâmını mutlaka görmüşsünüzdür. Reklâmda kızla konuşan ve dans eden o kutlu insan eski futbolu Vinnie Jones’tur. Kendisi yaşayan en önemli arıza tiplerden olup yaptığı bazı işler takdire şayandır.

Bir Fa cup maçı Vinnie ağabeyimiz santra yapan adamcağıza çift dalıyor ve maçın henüz 5.saniyesinde sarı kartı görüyor. Maçtan sonra ilk dakikadaki hareketinin sebebi sorulduğunda cevabı insanları şaşırtıyor. ‘’O topu almayı çok istedim’’

Vinnie Jones’u asıl ünlü yapan sıkma olayını site kuraları gereğince yazamayacağım. Ancak bu konudan İngiliz futbolunun diğer haşere çocuğu Gazza’ya geçmek isterim. Namı diğer Gazza yani Paul Gascoigne.

Kariyeri boyunca bir takımda tutunamayıp takım takım dolaşan bu güzide kardeşimiz yaptıklarıyla yıllar boyunca hatırlanacaktır.Gazza Middlesborough Lazio Glasgow Rangers ve Everton gibi pek çok takımda oynamış hepsinde de akla hayale gelmeyecek hergelelikler yapmaktan kendini alamamıştır.Bir nevi futbolun Dennis Rodman’ı dır bu ağabeyimiz.

Gazza bir gün İtalya’ya gider Lazio takımına bir maçtan sonra muhabirler ondan maç hakkında yorum isterler. Gazza mikrofona geğirmekle yetinir. Yine Lazio’da iken takım arkadaşının evine çırılçıplak gitmişliği vardır. Glasgow’da yaptığı ise gerçekten takdire şayandır. Maç sırasına sarı kartını düşüren hakeme çaktırmadan sarı kartı alır ve saklar maçın son bölümlerine doğru hakemi yanına çağırır ve sarı kartı ona gösterir hakemin cevabı da karttır, ama kırmızı kart.

Bu haşereleri bırakıp biraz da normal futbolculara dönelim. Şimdi bahsedeceğim insan pek çoğumuzun hatırlamayacağı zamanlarda top oynamış bir insan. Teknik direktörlüğünü hatırlayan olacaktır elbet. Tabi takım başkanlığını da. Kaiser’den bahsediyorum, Alman futbolunun koruyucu meleğinden. Kaiser alman milli takımı ve Bayern ile herkesin başaramayacağı işler başarmış bir oyuncu bir çalıştırıcı hatta başkandır. Yaptığı işlerle hatırlanacak olsa da şu sözüyle de mutlaka hatırlanacaktır.

‘’Hayatımda duyduğum en güzel müzik 74 Dünya Kupası final maçını bitiren düdüktü’’

Almanlar demişken kendileri tarafından söylenmeyen ama bir Alman takımı ne zaman galip gelse dilimize pelesenk olan bu nefis Gary Lineker sözünü de eklemek isterim.

‘’Futbol 90 dakika ve Almanların kazandığı bir oyundur’’

Kendisi hakkında bir kitap yazılabilecek olan Gary Lineker’den ufak bir not vermeden geçemem. Bu örnek futbolcu yaklaşık 20 yıl süren futbol kariyerinde bir tek sarı kart bile görmemiştir.

Bir İngiliz’den başka bir İngiliz’e geçelim. Hem de Sir unvanlı bir İngiliz’e. Sir Bobby Robson hayatı boyunca sürekli başarılar görmüş çok iyi bir hocadır. Çok takımda çalışarak büyük başarılar elde etmiştir. Bir gün bir demecinde şuna değinir.

‘’Eğer beyaz mendiller sizin için sallanıyorsa o zaman bir ihtimal takimin başında kalabilirsiniz ancak beyaz mendiller başkan için sallanıyorsa o zaman bavulları acele toplamalı ve hızla gitmelisiniz"

Daldan dala atlıyoruz ama idare edin artık. Sırada Ronald Koeman var. Koeman bildiğiniz üzere bir savunma oyuncusu olmasına rağmen asıl ününü attığı çok sert şutlardan ve frikiklerden almıştır. Bir efsaneye göre Koeman Barcelona’da iken 30 metre uzaktaki bir ineğe şut çeker. Tabi bu olay hiç önemsenmez 2 gün sonra o inek aniden ölür. Yapılan araştırmada ineğin ölüm sebebinin iç kanama olduğu anlaşılır. Söylenti çoktur bu iddia hakkında kesin gerçek olan tek şey varsa Koeman’ın toplara çok sert vurduğudur.

Eskilerden bir demet daha hatıra çıkardık. Şimdilik bu kadar bir ara yine devam ederiz.

Hiç yorum yok: