İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

6.03.2007

Şampiyonluk Yarışına Ayar Çekenler: Palop, Ronaldinho ve Alves

Neden yazıma bu başlığı attığımı söyleyerek başlayım yazıya. Cumartesi gecesi Sevilla, evinde Barcelona’yı konuk ederken maç 1-0 Barça lehineyken Marti, Ronaldinho’yu yere indirip hem kırmızı kart görüyor hem de penaltıya sebebiyet veriyordu. Penaltıyı atamayarak takımının 2-0 öne geçmesine ve belki de maçı koparmasını sağlayamayan Ronaldinho, o penaltıyı kurtararak takımını 10 kişi olmasına rağmen maça tekrar ortak eden Palop ve hem Kerzhakov’a attırdığı gol hem de takımını öne geçiren frikik golünün sahibi de hem de maçın en iyisi olan Dani Alves, Barcelona’ya giden maçı Sevilla’ya getirerek şampiyonluk yarışında Barcelona’nın kopmasını engellediler ve liderin Sevilla olmasını sağladılar. Başlığımızın nedeni budur. Geçelim maçtan notlara;

İspanya’da haftanın en önemli maçına Sevilla, Fabiano’dan yoksun ama O’nun yerine şu sıralar formda gözüken Kerzhakov’lu olarak başladı. Savunmanın ortasında oynaması gereken Escude ve Javi Navarro’nun eksikliğini Ocio ve Dragutinovic ikilisiyle çözmek zorunda kaldı Juande Ramos. Savunmanın solunda David, sağında ise her zaman ki gibi Dani Alves yer aldı. Poulsen, Renato, Adriano ve Navas’dan oluşan ideal orta saha düzeni ve ilerde Kanoute-Kerzhakov forvetiyle maça başladılar. Rijkaard ise Deco’nun olmadığı maçta Eto’o ya da ilk on birde yer vermemişti. Zambrotta, Puyol, Oleguer, Gio savunma dörtlüsünü önünde Marquez, Xavi, İniesta üçlüsü onların önünde ise Ronaldinho, Messi, Giuly üçlüsü, Barca’nın sahaya yayılışıydı.

Maç dengeli başlamıştı. Öyle de devam ederken, Giuly’e atılan uzun bir top (Ofsayt şüpheleri olan bir top) ve Ronaldinho’nun dengesiz yakalanan savunmadan istifade ederek vurduğu kafayla Barca öne geçti. Sonra Ocio’nun büyük bir hatasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı Ronaldinho. Ocio’da acemi bir hareketle hem Ronaldinho’yu düşürerek penaltı yaptı hem de son adam olarak kırmızı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maç artık bitti diye düşünüyorduk ki Ronaldinho penaltıyı gole çeviremedi ve maç tekrar başladı. Bu sırada Sevilla bir şansızlık yaşadı ve orta sahadaki beyinleri Renato sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Maçı tekrar başlatan sadece Palop ve Ronaldinho değildi elbette. Maçın yıldızı Daniel Alves sağ kanadı öyle etkili kullanıyordu ki yine getirdiği bir topla Kerzhakov’u gördü, O da döndü ve köşeye topu göndererek devre bitmeden skoru eşitledi. İkinci yarının 16. dakikasında ise Dani Alves frikikten takımını öne geçirdi. Tabi Valdez’in de yediği gol ayıplanacak türden. Sonra Giuly arkadan Alves’e yaptığı hareketten dolayı olsa gerek hakemden kırmızıyı gördü ve maç tamamen tersine döndü. Bu kez de Barca on kişi kalmıştı. Bu kırmızıdan 13 dakika sonra Zambrotta sarı kart gördüğü pozisyonun akabinde itirazları abartınca oyundan atıldı ve Barca rakibinden bir kişi eksik olmaya mahkum oldu. Barca oyunu rakip alana yıkmaya çalıştı bu dakikadan sonra ama ne var ki Sevilla maçın son beş dakikası ve duraklamadaki beş dakikalık yani toplam on dakikalık bölümde öyle goller kaçırdı ki maç rahatlıkla 5-1 olabilirdi.

Futbolda kritik anların olduğunu ve bunun skoru, hatta şampiyonluğu ve ligden düşmeyi derinden etkileyebileceğini bir kez daha gördük. Barcelona’ya doğru giden maç ve belki de şampiyonluk bir anda Sevilla’ya döndü. Maç sonucunda Sevilla lider olup, Barca’nın kendisinden uzaklaşmasına müsaade etmemiş oldu.

Maçın en iyisi kesinlikle Daniel Alves’di. Bu sezon da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi neredeyse her maç mükemmel oynuyor. Gerçek bir yıldız gibi. Kerzhakov, Kanoute, Poulsen gibi isimlerde takımlarına önemli katkı sağladılar. Sevilla bu sonuçla Barca ve Valencia ile şampiyonluk yarışını sonuna kadar sürdüreceğinin işaretini vermiş oldu tekrar. Sevilla’yı şampiyon görmek birçok kişiyi mutlu edecektir diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: