İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

25.04.2007

Villareal'den Sihirli Dokunuş

La Liga’da 31. hafta maçları hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Barcelona bu haftayı da lider tamamladı ancak hem Sevilla ile hem de Real Madrid ile aralarındaki puan farkı 3 puan azaldı. Barcelona haftayı Villarreal deplasmanından alınan 2-0’lık yenilgiyle tamamlarken, Sevilla evinde Athletic’i 4-1’le geçti. Haftanın maçında ise Real Madrid, Valencia’yı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Şampiyonluk yarışında en şanslı aday olarak görünen ve haftaya 4 puanlık avantajla giren Barcelona, Villarreal deplasmanına gitti bu hafta. El Madrigal’de özellikle ilk yarıda rakip kalede önemli birkaç tehlike yaratan Barcelona, Villarreal’in başarılı kalecisi Viera’yı geçemedi bu pozisyonlarda. İkinci yarının 10. dakikasında ise Villarreal, Pires’le öne geçti maçın sonlarında ise Marcos skoru belirledi.

Villarreal deplasmanı kolay bir deplasman değildi elbette. Barcelona’da bu sezon deplasmanda oynadığı 15 karşılaşmadan sadece 5 tanesini kazanabilmişti. Bu nedenle bu skoru asla sürpriz olarak görmemek gerekir. Villarreal’i bu sezon Real Madrid’i 1-0 yendikleri maçta da izlemiş ve beğenmiştim. Dün akşam da oyunun genelinde iyi oynadılar, çok iyi pas yaparak hücuma çıktılar ve bu iyi pas organizasyonlardan birinde de Pires’le golü buldular. Barcelona Etoo’nun gol noktalarında acemice davrandığı bir maçta maç boyunca Villarreal’i hiçbir şekilde bunaltamadı. Oyunun genelinde topa daha çok sahip olan taraf olmalarına rağmen çok etkili değillerdi.

Bu sonuçla, Barcelona 4 puanlık avantajını yitirmiş oldu ve arkadan gelen iki takımın da galibiyetiyle ligde son yedi haftaya girerken heyecan fazlasıyla arttı.

Hafta arası Kral Kupasında Deportivo’yu deplasmanda 3-0 mağlup ederek turu büyük ölçüde garantileyen Sevilla, dün de Athletic karşısında oldukça baskılı bir oyun ortaya koydu ve sahadan 4-1 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Perşembe günü Osasuna ile UEFA kupası yarı final ilk maçını oynayacak olan Sevilla’nın form durumunda bir artış gözleniyor. Son iki maçta oynadıkları oyun üç kupada da onları zirvede görmemizi sağlayabilir.

Cumartesi gecesinin ve haftanın en önemli maçında Real Madrid konuk ettiği Valencia’yı Nistelrooy ve Ramos’un golleriyle 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Real puanını 57’ye yükseltti ve Barcelona’nın iki puan arkasında yer almış oldu. Yani her şey iki hafta önceki durumuna dönmüş oldu. Valencia ise 53 puanda kaldı ve bir sıra gerileyerek 5. sıraya düştü. Artık şampiyon olmaları için kalan maçlarının hemen hemen hepsini kazanmaları gerekecek. Deplasmanda 16 maçta sadece 4 galibiyet alabilen bir takım için bu çok kolay olmasa gerek. Bu nedenle kalan haftalar onlar için daha çok ş.ligi yarışı demek.

Şampiyonlar ligi yarışının içindeki bir başka takım da Zaragoza. Onlar da evinde kazanmaya devam ediyorlar. Bu hafta da Celta’yı Ewerthon’un golleriyle 2-0 yendiler ve tekrar 4. sıraya yükseldiler. Puanları Valencia gibi 53.

Atletico ise iki hafta üst üste kazandıktan sonra bu hafta Sociedad’a deplasmanda 2-0 mağlup oldu ve 50 puanda kaldı. Zirvede puan kayıplarının yaşandığı bir haftada kazanmış olsalar ligi çok fazla renklendirmiş olacaklardı. Kalan haftalar onlar için de çok kritik. Bir tarafta ş.ligi şansları diğer yanda ise UEFA kupasına bile gidememe ihtimali var.

Ligde bu hafta, bu sezon en büyük sürprizini gerçekleştiren iki takımın maçı vardı. Recreativo, Racing’i konuk etti ve 4-2 mağlup ederek tekrar 7. sıraya yükseldi. Bu galibiyetle Recreativo 49 puana yükselirken, Santander 47 puanda kaldı. İki takımın nefesi de Atletico Madrid’in ensesinde hissediliyor.

Deportivo, Getafe, Espanyol, Villarreal gibi takımların ligin kalan haftalarında çok önemli bir hedefleri olmayacak. Belki intertoto kupası için şansları olabilir bu takımların ama bu da çok kolay değil. Evinde üst üste altıncı kez kazanan Mallorca da 39 puana yükselerek düşme tehlikesini tamamen atlattı ve yukarıda adını zikrettiğim takımlar arasına katıldı. 36 puanlı Osasuna ise UEFA kupasını düşünürken ligde alt sıralara doğru yaklaşmış durumda. Onlarında kalan maçlarda korku yaşamamak için ivmelerini artırmaları gerekiyor.

Haftalardır kazanamayan ve bu hafta Espanyol karşısında 90. dakikadaki olaylı penaltı golüyle sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kalan Real Betis de artık düşme endişesi yaşamaya başladı. Puanları 34 ve düşme sınırının sadece 4 puan üzerindeler. 32 puanlı Athletic, 30’ar puanlı Celta ve Levante ile 27 puanlı Sociedad, 24 puanlı Nastic takımları ligin kalan yedi haftasında önemli bir yarış içinde olacaklar. Ben bununla ilgili bir başka yazı yazmayı düşünüyorum orada bu konuya enine boyuna değineceğim.

Son olarak haftanın kadrosuna bir göz atalım;

Kalede; Villarreal’in galibiyetinde çok önemli bir rol oynayan Sebastian Viera.

Savunmada; Real Madrid’li Sergio Ramos, Deportivo’lu Lopo, Villarreal’li Cygan ve Mallorca’dan Navarro.

Orta Sahada; Recreativo’dan Cazorla, Villarreal’den Senna, Real Sociedad’dan Savio ve Sevilla’dan Puerta.

Forvette; Betis’den Edu ve Zaragoza’dan Ewerthon

Hiç yorum yok: