İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

11.08.2011

Gurbetçi


Geçen sezon Bundesliga'nın tozunu atan Borussia Dortmund'un şüphesiz en göze batan oyuncusuydu Nuri Şahin; veya internet milliyetçilerinin pek sevdiği tanımlamayla "Real Madrid'deki İlk Türk". Milli takım tercihini çok önceden yapmış, alt yaş gruplarından itibaren Türk milli takımlarında oynamış ve son raddeye kadar her kategoride oynadığı takımın lideri olmuştu; son raddede, yani A milli düzeyde, gerçi henüz Real Madrid etiketiyle şansını deneyemedi ama, formayı zor giyiyor.

Mesut Özil'in Alman milli takımı tercihi, tıpkı Schalke'den Bremen'e transfer oluşu gibi bir kariyer planlaması ürünüydü; Real Madrid'e transfer oluşu da, şüphesiz, Almanya milli takımıyla 2010 Dünya Kupası'nda gösterdiği performans sayesinde... Bir milli takım iskeleti oluşturmaya çalışan Löw'ün, Mesut'un oynadığı pozisyonda bir oyuncuya ihtiyacı vardı ve Mesut da bunun farkındaydı. Alt yaş gruplarında da Alman milli takımları forması giymesine, hatta 21 yaş altı düzeyinde bir Avrupa Şampiyonası kazanmış olmasına rağmen, yine de karar vermesi neredeyse bir yılı buldu.

Hamit Altıntop, ikizi Halil ile bareber, yine Nuri gibi alt yaş gruplarından itibaren tercihini Türk milli takımı lehine kullanan bir isim; o da Real Madrid'e transfer oldu. Transferi, belki bir sene kadar evvel Şampiyonlar Ligi finalinde Mourinho'nun takımına karşı ilk 11 oynaması ve takımı Bayern'in 90 dakika boyunca yegane olumlu hareketini yapmış olması sayesindedir veya belki salt bir menejer başarısıdır; her iki halde de Real Madird'in sözleşmeli futbolcusu olduğu müddetçe, sadece bir kaç ciddi maçta sonradan oyuna dahil olması kuvvetle muhtemel.

İlkay Gündoğan, Dortmund'un Nuri'nin yerine transfer ettiği bir başka Türk asıllı Alman; Brezilya ile oynanacak hazırlık maçı için Löw tarafından Alman A milli takımına davet edildi, doğal olarak daveti kabul etti. Kendisine bizim yetkililer tarafından herhangi bir teklif iletilmiş midir, bilmiyoruz; bir kaç sene içinde daha büyük bir kulübe transfer olursa Müfit Erkasap muadilleri açıklar da öğreniriz: "Hiddink İlkay'a forma garantisi bile verdi"!

1 yorum:

İlker dedi ki...

valla abi onu boşver de haziran da şu u17 deki alman milli takımını izleyince içim eridi valla.

Ama biz bunu hakediyoruz. Nuri ve Hamit R.Madrid'e gittikten sonra çıkan haberlerle, Arda gittikten sonra basının ilgisine bakarsanız, Almanya'dan yetişenlere hiç değer vermiyoruz.

3 gündür, Arda atletico'da şunu yaptı, bunu yaptı, ilk defa sıçtı diye otu boku canlı yayınla bildiriyorlar.