İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

21.08.2011

Tutuşan Digitürk Saçma Sapan İşlerin Peşinde

Şu 2 aydır yaşananlardan sonra herkes futbol ve liglerden soğuduğunda kabağın en çok senelik 321 milyon dolar veren Digitürk'ün başına patladığını çözmek için kahin olmaya gerek yok. Tam rakamlara ulaşmak mümkün değil ama liglerin de bir ay ertelenmesiyle LİG TV'nin epey bir kullanıcı kaybettiğini söylemeye gerek yok.

Ligin kalitesinin, marka değerinin yerlerde süründüğü böyle dönemlerde para kazanmak için en kestirme çareyi hep daha fazla maç oynatmakta buluyorlar. Türkiye Kupası'nda da böyle olmuştu. Bu kupadan daha çok TV geliri sağlamak için maç sayını artırabilmek adına abuk sabuk grup sistemini getirdiler. Ocakta soğuğun ortasında kimsenin umrunda olmayan maçlar çıkardılar piyasaya. Şimdi "kaldıralım biz bu grupları" konuşmaları yapılıyor.

Şimdi de son icraat ligin sonunda dört büyükler daha fazla maç yapsın, daha fazla heyecan olsun, daha çok para kazanalım. Böylelikle 9 ayını kimsenin umursamadığı, seyretmediği son 1 ay baktığı bir lig oluşturacaklarının farkında değiller. Şampiyon son ay kendi aralarında yapacakları maçlarla belli olacaksa niye ligi izleyeyim, niye digitürk'e diğer maçlar için para ödeyeyim?

Son 6 hafta ortada keyif olsun diye 34 hafta boyunca keçi boynuzu tadında bir lig çıkacak. Aynen NBA'de normal sezon ile play-off'lar arasındaki fark gibi. Madem öyle, neden oyuncularımı yorayım, neden sakatlık tehlikesine gireyim? Dahası neden sırf son 6 haftada 2-3 şanssız sakatlık ile bütün bir sezonun emeği boşa gitsin?

İşin sportif boyutuna gelirsek zaten saçmalıkların içinden çıkamıyoruz. Herşeyin başında puanların yarıya bölünmesi nasıl bir saçmalıktır? Bundan 20 sene önce takımlar beraberliğe değil galibiyete oynasın diye 3 puanlık sisteme geçilmişken puanın etkisini düşürmek neden?

İlk dördün şampiyonluk şansı olsun diyenler son on sezonda birinci ile dördüncü arasında ortalama 20,4 puan fark olduğunun bilincindeler mi acaba? Play-off'un ilk iki maçını kaybettikten sonra hiçbir iddiası kalamayan takımla şampiyonluk için oynayan takım maç yaptığında nasıl bir heyecan, nasıl şike söylentisiz maç oynanacak?

8'nin de Avrupa Kupaları'na katılma şansı olsun deniyor? Burası Premierleague değil, 8. olan takım da Fulham değil. Ligi geçen yıl dördüncü bitiren takım çoktan elenmiş, üçüncü bitiren de muhtemelen daha lig bile başlamadan Avrupa defterini kapatacakken sekizincinin Avrupa'da işi ne?

Digitürk tutuşmuş durumda ve TFF'yi baskı altına almaya çalışıyor. Ola ki bu gerçekleşirse ortaya son derece keyifsiz bir lig çıkacağını düşünüyorum.


Hiç yorum yok: