İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

25.08.2011

Reste Rest!


Mehmet Ali Aydınlar federasyonu çok kaotik bir ortamda geldikleri görevde sınıfta kalmaya devam ediyor. UEFA'nın "sen el atmazsan, ben el atarım. Birşey bulursam tüm federasyonu yakarım" tehdidi karşısında "Aman abi yapma" deyip Fenerbahçe'yi, Şampiyonlar Ligi'nden alan MAA'nın kararları hep günü kurtarmaya yönelik kişiliksiz kararlar.

Fatih Altaylı: Milan'ın şike yapıp kendi ligine eksi başladığı sezon Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon oldu. Şimdi niye Fener'i almıyor?
M.Ali Aydınlar: Bu soruyu bana değil, UEFA'ya sorun.
F.A: Siz niye sormuyorsunuz?
MAA: Ben Fenerbahçe yöneticilerine yarın gidin Zürih'e derdinizi anlatın dedim.
F.A: Siz niye "hadi arkadaşlar kalkın yarın Zürih'e gidiyoruz" diye organize etmediniz?
MAA: ıgh mıgh !?!
Bugün Ali Koç'un çıkıp "madem bizim suçlu olduğumuzu düşünüp Avrupa'ya göndermiyorsunuz, o zaman lige de almayın" demesi önemli bir resttir. Muhtemelen TFF, bunu uygulayabilecek elinde bir delil olmadığı için bunu kabul etmeyecek. O zaman da Fenerbahçe'nin elinde "madem suçumuz yok bizi ligden düşürmüyorsunuz, niye Avrupa'dan aldınız?" deme şansına sahip olacak.

Beşiktaşlılar ya da diğer takım taraftarları kusura bakmasın ama bu ligin yarısı Galatasaray'dır, diğer yarısı Fenerbahçe. Fenerbahçe'yi küme düşürmek kimseye yemez, eksi puanla başlatırsın. Play-off sistemi de getirdiler ya Fenerbahçe'yi böylece sezon boyu şampiyonluk potasında tutarlar. Digitürk de işin kaymağını yer.

Fener kendi isteği ile ligden çekilemez. Birincisi bunun için genel kurul kararı çıkması lazım. Velev ki çıktı. Çekilirse takım bir daha lige amatör kümeden girer ve suçsuz çıkarsa federasyona tazminat da açamaz. Bunun tek yolu var. Sezonun ilk iki maçına çıkmaz, hükmen yenik sayılır ve küme düşürülür.

Futbolcuların durumu, takımın diğer maddi yükümlülükleri var ama şu yapılanı bir Fenerbahçeli olarak sineye çekmek istemiyorum. Madem bu federasyon bizi kaosa sokup 25 milyon euromuzu elimizden alıyor, reste rest çekmelidir. Fenerbahçe, Digitürk tarafından sağılacak inek değildir. Fenerbahçesiz bir lig oynansın bakalım. Artık döndürür döndürür play off oynatırsınız. Digitürk kaç decoder satacak? 400 milyon doları nasıl ödeyecek? Ödeyemezse diğer takımlar ne yapacak? Ligin zaten marka değeri yoktu, maddi değeri de olmayıversin.

1 yorum:

Mehmet Reşit dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olmayarak ben bile gaza geliyorum bazen, ama en başta Fenerbahçe için yemez, bu resti hayata geçirmek.

Aslında çok güzel bir ara pası oldu, hiç bir şeyin kararını kendi başına alamayan Federasyon için; Fenerbahçe'yi küme düşüremiyorlar, ligde de tutamıyorlar, ligin statüsünü kendi akıllarıyla değiştiremiyorlar, Fenerbahçe'ye "Avrupa'ya gidemezsin", UEFA' ya "hayır bu takım Avrupa'ya gidecek", Galatasaray'a "sen misin futbolun kural uygulayıcısı" diyemiyorlar, Beşiktaş'a bile "sen kimin kupasını kime geri veriyorsun" diyemiyorlar yahu! Ne güzel işte, düşür Fenerbahçe'yi şimdi, yarın bir terslik olursa "kendileri istedi" dersin.