İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

27.02.2006

Belçika'da Gidişat

Bu ligde herkesin bildiği ve tanıdığı sadece iki takım vardır.Onlar Anderlecht ve Club Brugge.Her sene en az biri Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterir ama ikinci tura çıktıkları çok az görülür.Yakın zamanda Club Brugge Galatasaray'ın grubunda yer almış ve Galatasaray ile oynadığı maçlarda Galatasaray'ın canını çok yakmıştı.Ali Sami Yen Stadı'nda ki maç 0-0 Belçika'da ki maç ise 2-1 Brugge üstünlüğü ile bitmişti.O grubu Brugge 3. Galatasaray ise 4. olarak bitirmiş ve Avrupa macerasını sona erdirmişti.Bize şu anda en sempatik gelen takım ise tabii ki Kadıköy Boğası Serhat Akın'ın oynadığı Anderlecht.Serhat sezon başında hocasıyla problemler yaşadıysa da şu anda sular durulmuş görünüyor.Bu sezon iki takım son haftaya kadar şampiyonluk mücadelesine devam edecekmiş gibi görünüyor.İki takımda 23 hafta sonunda 46 puandalar.Anderlecht averaj farkıyla şu anda birinci durumda.Bu iki takıma şampiyonluk yolunda eşlik eden üçüncü takım ise bu iki takımdan bir puan gerideki Standart Liege.Bu takımı tanıyanların büyük çoğunluğu sadece Prosinecki'nin son oynadığı takım ve Beşiktaş'ın geçen sene UEFA Ligi'nde ki rakibi olarak bileceklerdir.Liege takımında ise yakından tanıdığımız isim Fenerbahçe taraftarlarının deyimiyle rap rap Rapajc.Son hafta Cercle Brugge takımına karşı aldıkları 7-1'lik sonuçta attığı 3 golle Fenerbahçe'de ki günlerini bize hatırlattı.Bir sene de tam 24 asist ve 14 gol atmıştı.Şimdi bu üç takımı daha yakından tanıyalım...

Anderlecht

Sezon başında Serhat Akın'ı alarak Türkiye'nin dikkati çeken Anderlecht Brugge nefesini ensesinde hissetmesine rağmen son 3 haftadır liderlik koltuğundan inmedi.Son hafta Brussels karşısında 2-0'lık bir galibiyet aldılar.Goller Frutos ve eski Olimpiakos'lu Par Zetterberg'den geldi.Frutos son 3 haftadır hiç bir maçı boş geçmedi.Serhat,Frutos ve Mpenza'nın yedeği olarak forma bekliyor.Anderlecht'in kadrosu yaşlı ve genç oyuncuların karışımı olarak değerlendirilebilir.Par Zetterberg ve Bart Goor gibi yaşlı oyuncuların yanında Vincent Company gibi gençler de forma şansı bulabiliyor.Anderlecht'in diğer iki takım kadar şampiyonluk şansı var.

Club Brugge

Mavililer sezon başından beri biraz istikrarlı olabilseler şu ana kadar altı yedi puanlık bir avantaja sahip olabilirlerdi.En yüksek galibiyet serileri sadece üç maç.Bunun nedeni ise ligdeki bütün takımların arasındaki kalite farkı.Bizim ligimizin son üç sezondur aradığı şey yani.Brugge takımında eski Real Madrid'li Javier Portillo Hırvat milli takımını yedek forveti Bosko Balaban eski Trabzonspor'lu Rune Lange gibi tanıdık isimler duruyor.Takımın en golcü oyuncusu 6 gol ile Javier Portillo. Brugge takımı iç sahada aslan dış sahada kedi misali deplasman maçlarında çok tutuk görünüyor.Kadrosunda ki tecrübeli oyuncuların çokluğu nedeniyle diğer iki takım çok küçük bir farkla önde bulunuyor.

Standart Liege

Robert Prosinecki son maçından sonra yaptığı açıklama da adeta Liege camiasını gözler önüne seriyor.''Galipseniz burası New York mağlupsanız Tahran'' .Robert Prosinecki'den sonra değişen pek fazla değişen bir şey yok takım iyi giderken stadın büyük bölümü dolu,kötü giderken statta sadece cılız sesler var.Standard son hafta Brussels karşısında aldığı 7-1 lik galibiyetle taraftarını stada çağırdı.Liege takımı iç sahada da dış sahada aynı futbolu oynayan bir takım iç sahada 25 dış sahada ise 20 puan toplamışlar.Takım da Rapajc dışında tanınan tek futbolcu eski Sporting Lizbon'lu Romen Niculae.Diğer iki takıma göre şampiyonluk

yolunda pek fazla şansları yok.

Jupiler League'in Statüsü

Belçika Ligi'nde şampiyon takım direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor.Lig ikincisi Şampiyonlar Ligi 3. ön öleme turuna katılıyor.Kupa şampiyonu ve lig üçüncüsü ise UEFA Kupasına katılıyor.Lig sonuncusu direkt olarak ikici lige düşerken birinci lig 17.'si ve ikinci ligde ikinci üçüncü ve dördüncü sırada yer alan takımlar play off oynuyorlar.Play off birincisi, birinci ligde mücadele etmeye hak kazanıyor.

Sürpriz takımlar

Ligde en büyük sürpriz yapan takımlar bu sene birinci lige yeni yükselen iki takım lig 4.'sü Zulte Waregem ve lig 6.'sı Westerlo. Bu iki takıma herkes lig başında asansör takım yakıştırması yaparken onlar taraftarlarını utandırmadılar ve büyük bir başarı yakaladılar.

Zulte Waregem

45 puanlı lig üçüncüsü Liege takımın 5 puan geriden izliyorlar.İlk senelerinde UEFA vizesi kazanmak onlar için bir rüya olabilirdi ancak sezon başında ama Belçika Ligi'nin kalite ortalamasının çok az olması nedeniyle bir çok maçta sürpriz yaptılar.Ama ligin 3 büyük takımına karşı pek fazla başarı gösteremediler.Bir de bu özellikleri olsa mucize yaratmış olurlardı zaten.

Westerlo

Zulte Waregem kadar olmasa da başarılı bir sezon geçiren Westerlo düşme hattından çok uzaklarda şu an.Ama son haftalarda başarılı grafiklerini biraz düşürdüler.Son 5 haftada bir galibiyet bir beraberlik ve üç yenilgi ile sahadan ayrıldılar.Bu düşüşü sezon başında yapmadıkları için çok şanslılar.

Avrupa Maceraları

Şampiyonlar Ligi'ne iki takımla başlayan Belçika ikinci turda boy gösteremiyor.Liverpool,

Chelsea ve Real Betis'in olduğu grupta bir varlık gösteremeyen Anderlecht Avrupa macerasına bu sene erken veda etti.

Club Brugge ise Bayern Münih,Juventus ve Rapid Wien'in olduğu grupta 3. olarak UEFA kupasında yoluna devam ediyor ama onların maceraları bu turda bitecek gibi görünüyor.

İlk maçta İtalya'nın şu anda ki en formda takımı Roma ile eşleştiler.27. dakika da on kişi kalan rakiplarine karşı çok üstün oynamadılar ve bir Roma kontra atağında kendi kalelerine gol attılar.61. dakika da Portillo eşitliği yakalasa da yine bir kontra atakta Simone Perrotta skoru Roma lehine 1-2'ye getirdi.

Belçika Ligi'nde gol krallığında önde olan isim 15 gol ile Tosin Dosunmu var.20 maçta 15 gol ile Belçika Ligi'nde bende başka golcü yok mesajı veriyor.Germinal Beerschot takımı o olmasa daha kötü yerlerde olabilirdi.

Hiç yorum yok: