İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

18.02.2006

Chelsea - Barcelona ve digerleri

Hepimizin bekledigi Sampiyonlar Ligi 2. tur kuralari 16 Aralik’ta çekildi:



Bayern – Milan

Benfica – Liverpool

PSV – Lyon

Real – Arsenal

Ajax – Inter

Bremen – Juventus

Chelsea – Barcelona

Rangers – Villareal



CHELSEA-BARÇA: Kamuoyunun ‘bu iki takim bu sene finale yakisir’ dedigi Chelsea ve Barcelona geçen sene oldugu gibi yine birbirlerine düstüler. Bir tarafta Avrupa’nin En Iyi Futbolcusu ödülünü Shevchenko’dan devralan Ronaldinholu Barcelona, diger tarafta Ingiltere ligini, elini sallaya sallaya lider götüren Chelsea. Herhalde herkesin dört gözle bekledigi bir eslesme oldu ama futbol adina gerçekten üzücü bu takimlardan bir tanesinin çeyrek final göremeyecek olmasi. Chelsea’nin Betis maglubiyeti, onlarin grupta 2. sirayi almalarina sebep oldu. Geçen sene nefes kesen iki maç sonunda Chelsea yari finale hak kazanan ekip olmustu, acaba bu sene ne olacak?



Kura hakkinda konustugim insanlarin ortak görüsü Mourinho’nun bu sene kupayi birakmayacagi yönünde. Dolayisiyla insanlar Chelsea’yi favori olarak göstermekte ve belki de haklilar. Ama bana kalirsa yine büyük konusuluyor ve olaya tek tarafli bakiliyor. Sözü edilen, küçük görülen takim Avrupa’nin Juventusla beraber en iyi futbol oynayan takimi. Barcelona ilk maçi deplasmanda oynayacak ve avantajli bir skor (Buna tek farkli Chelsea galibiyeti de dahil) elde ederse, kendi sahasinda Chelsea’yi elde edecek skoru elde eder diye düsünüyorum.



AJAX – INTER: Bu seneki kadrosuyla Ajax’i Inter karsisinda çok sansli görmüyorum. Hatta iki maçi da Inter’in kazanacagini düsünüyorum. Tecrübesiz Ajax hücumu karsisinda, bu sezon çok iyi olmasa da iyi bir sezon geçiren Inter’in rahat olacagi inancindayim. Sayet, Ajax’in defansi Hollanda Ligi’nde az gol yemeyi basariyor olsa bile Adriano’yu, Martins’i veya yeni yeni kendini bulan Figo’yu biraz zor durdururlar. Öte yandan, Ajax’in Inter’e gol atmasi bile zor gözüküyor. Tabi devre arasi var, 3 ay sonra maçlar; ama yine de Inter’in basari grafiginin daha da yükselecegini, Hollanda sampiyonluk yarisindan erken kopan Ajax’in daha da formsuz olacagi yüksek ihtimal.



PSV-LYON: Sevgili Ilker kardesim de benim kadar bu kuraya sevinmistir herhalde diye düsünüyorum. Hollanda yazari olarak, geçen sene iddia ettigim gibi PSV’nin daha sansli oldugunu söylemek aptalca olur ama yine de Lyon karsisinda %50 sanslari oldugunu düsünüyorum. Lig yazisinda da belirttigim gibi, PSV’nin Avrupa’da iyi yaptigi bir is var. O da kendi sahasindaki maçlari kazanmak. Ilk maçta PSV kazanir ama 1 farkli kazanirsa isi çok zor olur. Eger 2-0 veya 3-1 gibi bir skor yakalarsa, o zaman PSV’yi Lyon karsisinda avantajli görebiliriz çünkü bu seneki PSV, geçen sene yari finalde Milan’a kök söktüren takim görüntüsünden çok uzak. Satilan oyuncular, hücum hattindaki tecrübesizlik PSV’yi geçen sene yakaladigi basaridan biraz uzakta tutuyor. PSV’nin tek avantajli oldugu konu ligdeki durumu. Hollanda liginde büyük bir kapisma var, 3 takim sampiyonluga oynuyor. Bu durumda PSV hep iyi mücadele edip, puan kaybetmemeye çalisacaktir. Öte yandan Lyon 10 puan civari bir fark ile ilk devreyi kapayacak. Bu da onlar için zor bir ortam olacaktir.



Real-Arsenal, Benfica-Liverpool maçlarini Can Özenç benden daha iyi yorumlar. Öte yandan 2 Alman 2 Italyan takiminin birbirlerine düsmesi de hos bir tesadüf oldu. Juventus her ne kadar Bremen karsisinda agir bassa da, Bayern-Milan maçlari çok güzel olacaga benziyor. Iki takimda kendi sahasinda 1-0 kazansa herhalde hiç kimse sasirmaz.



Bunca zamandir Sampiyonlar Ligi’nde en zevksiz eslesme herhalde Rangers-Villareal olmustur. Avrupa’da kendi takimimin disinda hiç bir klübe düskünlügüm yok, o yüzden kim güzel futbol oynarsa, kim iyi isler yaparsa onu izlemek keyif veriyor. Umuyorum ki, hakedenler kazanir ve hepimiz güzel maçlar izleriz. Sampiyonlar Ligi olmasa, hayatimizda bir bosluk hissederdik heralde.

Hiç yorum yok: