İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

21.08.2012

Avrupa'nın En İyi Ligi (2)



Galatasaray Medical Park: Galatasaray Oktay Mahmuti ile yolları ayırdıktan sonra bir süre Erman Kunter'i bekletti ve sonunda geçtiğimiz yılın üç kupalı antrenörü Ergin Ataman ile anlaştı. Geçtiğimiz sezonun 3 kupalı koçunun bu sene Euroleague'de bile olmayacak bir takımı seçmesindeki en önemli etken kendisinin iyi bir Galatasaraylı oluşu olsa gerek. Bu da genç yaşına rağmen Türk basketbol tarihinin en başarılı coachlarından biri olan Ergin Ataman için iyi bir motivasyon kaynağı olacak.

Ergin Ataman basketbol tarihimizin en başarılı coachu mu bu tartışılır ama Avrupa kupalarında en başarılı coachu olduğu kesin. Bir Saporta Kupası şampiyonluğu, bir Eurochallenge Cup şampiyonluğu, iki Euroleague Final - Four'u gören Ataman'ın kariyerine bu yıl da bir Euro Cup eklemesi çok muhtemel. Çünkü Galatasaray Euroleague standartlarında bile üst düzey diyebileceğimiz bir kadro kurdu. Zaten Ergin Ataman da Ligtv'ye verdiği röportajda "Biz bu kadroyla Euroleague'de olsak orda da şampiyonluğa oynardık" diyerek iddiasını gösterdi.



Galatasaray bu sene yine her zamanki gibi çok transfer yaptı ve neredeyse baştan yapılandı. Yeni bir coach ve sekiz yeni oyuncu ile sezona başlayacak olan takımın uyum sürecini iyi atlatması şart. Alınan isimlere baktığımızda hep kaliteli isimler olduğunu görüyoruz. N'Dong, Macvan, Hawkins, Domercant, Jamont Gordon yabancı beşlisinin hepsi yeni isimler ve kağıt üstünde çok yakışıklı duruyorlar. Furkan, Ersin Dağlı, Cenk, Göksenin, Ender ve Engin'den oluşacak olan Türk oyuncu rotasyonu Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in gerisinde gözüküyor ama Ergin Hoca zaten dar rotasyon kullanmayı seviyor. Ancak otuzunu geçen N'Dong, Hawkins, Domercant, Ersin gibi isimlerle bütün sezonu dar rotasyon ile götürmek tehlikeli olabilir. Bu nedenle normal sezonda Ergin Ataman'ın daha geniş bir kadro kullanacağını düşünüyorum.

Galatasaray kadrosunda kağıt üstünde Anadolu Efes ve Fenerbahçe'den geri gözüken tek pozisyon  basketboldaki en önemli pozisyon olan PG. Jamont Gordon iyi biri oyuncu ama Bo McCalebb ve Jordan Farmar gibi isimlere baktığımızda belki iki adım geride. Galatasaray bu pozisyonda daha iyi bir isme imza attırsaydı şampiyonluğun en büyük favorisi olurdu muhtemelen. Ender ve Engin yedek guard için fazla iyiler ama sonuçta yedek guard ikisi de. En fazla süreyi Gordon alacak. Zannedersem Galatasaray'ın bu sene yapacaklarını belirleyecek isim de Gordon olacak. Gordon beklentileri aşarsa Galatasaray kadrosunun geri kalan kısmını düşündüğümüzde Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'in gerisinde kalmayacaktır.

Hiç yorum yok: