İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

5.08.2012

Olimpiyat: Madalya üzerine

4 sene boyunca yüzmenin sonuçları spor sayfalarının en alt bandında bile yer almaz ama her 4 senede bir gazeteler "Havuzda Boğulduk" başlığı atmaya bayılırlar. Bir de senelerce aynı klişe laftır: "3 tarafı denizlerle kaplı ülkeden yüzücü çıkmaz mı?" Sanki yarışlar havuzda değil de denizde yapılıyormuş gibi.

Çarşaf çarşaf yayın yaptığımız futbol daha şimdiye kadar olimpiyatlara bile katılamamışken, katılmaya hak kazanan ismini bile bilmediğimiz insanları madalya alamadı diye kötülemenin bir dayanağı yok.

Öte yandan yüzücülerden ve katılan tüm sporculardan beklediğimiz tek bir şey olabilir: Kendilerini aşmak. Eğer olimpiyatlar sporun zirvesi ise, sporcuların da zirve noktası olması gerekiyor. Oysa ki ne yüzmede ne de herhangi bir dalda Türkiye rekorunu ya da kendi rekorlarını kıramadılar. Bu yüzden, madalya alamadıkları için değil ama kendi ve Türkiye rekorlarını ilerletemedikleri için Türk Sporcuları şu ana kadar olimpiyatlarda başarısızlardır.

2 gün önce Phelps geçildi derken tam tabloid basınlığı yapmışım. Eğer ilerde çocuğum olursa "Sen Phelps'i izleyemedin" diye dalga geçeceğim. Phelps ülke olsaydı yarıştığı son 3 olimpiyatlar baz alındığında sıralamada 12nci, tüm zamanlarda ise 51. sırayı alacaktı. Çok efsane.

Hiç yorum yok: