İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

1.08.2012

Olimpiyat Notları

- 4 sene önce bu zamanlarda Phelps'in 8 altın madalyasını konuşuyorduk, bu sene nasıl geçildiğine bakıyoruz. Ha 19 madalya ile olimpiyatların en fazla altınını kazandı mı, kazandı. Yannick Agnel gümbür gümbür geliyor. İki olimpiyattır abartı iyi 4x100 serbest yüzme seyrediyoruz.

- 1997 doğumlular Olimpiyat şampiyonu oluyorlar. Sanırım yaşlanıyorum. Biz Hazal Sarıkaya'yı "Olimpiyat havası solusun, ileriye dönük tecrübesi olsun" diye gönderirken kendisinden yaşça küçükler olimpiyat şampiyonu oluyorsa sporcu yetiştirme konusunda ciddi ciddi düşünmemiz lazım.

- Eğer Eurosport'unuz yoksa ve TRT'den izlemek zorunda kalıyorsanız bir başka alternatif olarak buraya bakabilirsiniz. En azından "Jimnastikçimiz 21 yaşında, daha çok genç, ileride bla bla" gibi saçma sapan yorumlara maruz kalmadan, yorumsuz dinleyebilirsiniz.

- Göksu Üçtaş'ın kırık elle olimpiyata katılması, okunması gereken ayrı bir olimpiyat hikayesidir. Şuradan ulaşabilirsiniz.

- Senelerce Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu gibi düşük kilolu halterciler ile oyunları madalya ile açmaya alışmışız. Şu anki durum çok büyük bir stres kaynağı. Madalya alacakların dünya yükü ile altın, yat, kat ile ödüllendirilecekken, kazanamayanın hiçbir şey alamayacağı bir sistem çok büyük baskı unsuru. Esasında çok uzun bir yazı konusu.

- Çok şükür televizyonlar futbol maçlarına neredeyse hiç yer vermiyorlar ama Matalı, Munainli, De Gealı, Javi Martinezli İspanya'nın gruplardan çıkamaması çok efsane oldu.

- Voleybol grup kuralarında nasıl sıralamaya göre pot olmaması nasıl bir saçmalıktır? Dünya sıralamasının ilk üçü, ilk 8'in 5'i aynı grupta.Sırbistan maçı fazla stresli olacak.

Hiç yorum yok: