İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

2.06.2007

La Liga'da Son 2 Haftaya Girerken

Son yılların en zevkli şampiyonluk mücadelesinin yaşandığı La Liga’da 36. hafta bu hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Zirvedeki ortak sayısı bu hafta Valencia’nın kaybetmesiyle üçe inmiş oldu. Zirvedeki üçlü geçen hafta olduğu gibi bu hafta da maçlarını kazanmayı başardılar.

Şampiyonluğa şu an için en yakın takım olan Real Madrid, Deportivo’yu Bernabeu’da 3-1 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. Son on maçının dokuzun kazanan, altı haftadır galip gelen Real Madrid için bu galibiyet çok önemliydi kuşkusuz. Üç takım da kalan iki maçını kazandığı takdirde şampiyon olacak takım olan Real Madrid için ben şahsen en şanslı takım diyemeyeceğim. Son haftalarda oynadıkları iyi oyun, kazanmaları ve futbol şansının yanlarında olmasına rağmen, gelecek hafta Zaragoza gibi bir deplasmana gidecek olmaları açıkçası Barcelona’nın şampiyonluk konusunda diğer iki rakibine oranla daha şanslı hale getiriyor. Yine de üst üste kazandığı son altı maçta 19 gol atan Real Madrid’in gösterdiği iyi performans onları Zaragoza karşısında da şanslı hale getirecektir elbette.

Getafe karşısında maçın başında öne geçmesine rağmen Ronaldinho’nun kırmızı kartıyla 10 kişi kalarak, özellikle son dakikalarda zorlanan Barcelona, Betis karşısındaki kazanın bir benzerini yaşamadı ve sahadan 1-0 galip ayrıldı. Getafe’yi yenmeleri çok önemliydi. Gelecek maçta başka bir Barcelona takımı olan Espanyol ile karşılaşacak olan Barcelona’nın istikrarsız görüntüsü açıkçası onların kalan iki maçta neler yapabileceğini kestirmemizi zorlaştırıyor.

Nefes kesen şampiyonluk yarışında birçokları için ipi önde göğüslemesi için dua edilen Sevilla ise Zaragoza’yı da devirerek Barça ve Real Madrid’i takibi sürdürdü. İşleri kolay değil açıkçası hem Real Madrid’in hem de Barcelona’nın puan kaybetmesi ve kendilerinin de Mallorca ve Villarreal maçlarından altı puan çıkarması çok kolay görünmüyor. Bu nedenle Sevilla’nın şansının biraz daha az olduğu bir gerçek.

Üç takım arasında puan eşitliği halindeki duruma baktığımızda ise Real Madrid’in Barcelona’ya, Barcelona’nın Sevilla’ya üstün olduğu, Sevilla ile Real Madrid’in ise eşit olduğunu görüyoruz. Üç takımın genel averaj durumunda ise Barcelona en önde. Sonra ise Sevilla geliyor.

La Liga’daki şampiyonluk mücadelesinden Valencia bu hafta tamamen koptu. Rakiplerinin geçen hafta puan kaybetmemeleriyle şansı önemli ölçüde azalan Valencia, sahasında Villarreal’e 3-2 kaybederek, sezonu tamamlayan takımlar arasına katıldı.

Üç takımın şampiyonluk mücadelesine odaklandığı La Liga’da üç takım arasında da ligin beş ve altıncı sıraları için yani UEFA kupasına katılabilmek için muazzam bir yarış var. Haftalar önce ş.ligi hedefleyen ama bu olamayınca rahatlayan iki takım Zaragoza ve Atletico Madrid, Villarreal’in müthiş atağı karşısında paniklemiş durumdalar. Şu an Zaragoza 58 puanla beşinci, Atletico 57 puanla altıncı, Villareal ise 56 puanla yedinci sırada yer alıyor. Altı haftadır kazanan Villarreal müthiş bir form yakalamış durumda. Bu açıdan iki rakibinden de daha iyi durumdalar. Üç takımın kalan maçlarına baktığımızda Zaragoza önce sahasında Real Madrid’i konuk edecek. Ardından ise Recreativo deplasmanına gidecek. Atletico Madrid ise kalan maçlarda daha az zorlu maçlar oynayacak ama onlar da çok istikrarsızlar. Önce Celta ile içerde sonra ise Osasuna deplasmanı. Villarreal ise evinde Athletic’i konuk ettikten sonra, Sevilla deplasmanına gidecek.

UEFA mücadelesinin sonunda kimi İntertoto kupasında göreceğiz bu da şampiyonluk yarışı gibi merakla bekleniyor.

Ligin dibi ise biraz şekillendi. Daha önce Nastic düşmüştü. 33 puanı bulunan Sociedad ve Celta ise 37’şer puanlı Athletic ve Betis’in dörder puan gerisinde kaldılar. Betis ve Athletic’e alacakları bir galibiyet yetecek. Belki ona da ihtiyaçları olmayacak, puansız bile bitirseler kalan iki haftayı ligde kalabilirler. Celta, Atletico ile deplasmanda oynadıktan sonra Getafe ile evinde karşılaşacak. Özellikle Atletico maçı oldukça zor olacak onlar için. Sociedad ise Santander ile içerde, Valencia ile dışarıda oynayacak. Ligi bitirmiş bir Valencia’dan puan alma şansları var ama Osasuna’ya bu hafta kaybederek onlar da şanslarını oldukça azalttılar. Düşer dediğimiz Levante ise çok kritik Celta ve Santander deplasman galibiyetleriyle ligde kalmayı başardı, kutluyoruz onları.

Ligde son iki hafta Milli maç arası nedeniyle 10 Haziran ve 17 Haziran tarihlerinde oynanacak. La Liga bu sezon gerçekten hem uzun hem de yorucu oldu.

36. Haftanın en iyileri kimlerdi, ona da bir bakalım.

Zaragoza, Sevilla’ya kaybetmiş de olsa gösterdiği performansla maçı son dakikalara kadar heyecan içinde bırakan Cesar Sanchez haftanın kalecisi. Savunmada Espanyol’dan Jargue, Sevilla’dan Escude, Athletic Bilbao’dan Ustaritz ve Barcelona’dan Thuram. Orta Sahada Osasuna’dan David Lopez, Celta’dan Gustavo Lopez, Real Madrid’den Beckham. Forvette ise Levante’den Riga, Atletico Madrid’den Fernando Torres ve Villarreal’den Diego Forlan.

Hiç yorum yok: