İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

31.05.2007

Olympiacos is the King of Alpha Ethniki

Yaklaşık 3 aydır ilk defa yazıyorum sevgili ortakafagol.com okuyucuları, bunun ilk nedeni benim yoğun bir dönem geçirmem, diğer bir nedeni ise Yunan Ligi’nin yıllardır süregelen monotonluğu… Bu yılda aynı duyguları yaşadık, Olympiakos’un şampiyon olacağını lig başlamadan herkes biliyordu, AEK ile Pana’nın da 2.lik mücadelesi yapacağını, nitekim öyle oldu, Olympiakos 3 hafta öncesinden şampiyonluğu ilan etti, AEK 2. ve Panathinaikos 3. oldu..Böylelikle Olympiakos ve AEK, Şampiyonlar Ligi vizesi aldılar.

Puan durumunu vererek başlayalım;

National League Teams Pld Pts

1 Olympiacos 30 71

2 AEK 30 62

3 Panathinaikos 30 54

4 Aris 30 46

5 Panionios 30 45

6 PAOK 30 45

7 OFI 30 42

8 Atromitos 30 40

9 Ergotelis 30 39

10 Xanthi 30 36

11 Larissa 30 36

12 Kalamaria 30 35

13 Iraklis 30 35

14 Kerkyra 30 35

15 Egaleo 30 28

16 Ionikos 30 4

Şampiyon takımla başlayalım, geçen sene 69 puanla şampiyon olmuşlardı, bu sene de aynı görüntüyü sergilediler son 11 yılda 10.kez şampiyon oldular, toplamda ise 35.şampiyonluklarını ilan ettiler, bundan 3 hafta önce Kerkyra’yı 3-1 yenerek şampiyonluklarını ilan ettiler. Seneye direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılacaklar. Söyleyecek fazla bir şey yok aslında bildiğiniz Olympiakos…

Geçelim AEK’ya, onlarda 2.lik yarışı için Panathinaikos ile çekiştiler ve galip gelen taraf oldular, seneye Şampiyonlar Ligi’ne katılacaklar tabi 3.turu geçebilirlerse…

Panathinaikos bu sene diğer senelere oranla daha kötü bir sezon geçirdi fakat UEFA Kupası’na katılmaya hak kazandılar Aris ve Panionios ile birlikte…Lige yeni katılan Aris’in UEFA Kupası’na katılması takdir topladı. Burada özellikle son hafta çok çekişmeliydi, Bu senenin flaş takımı Panionios son hafta AEK’yı 3-1 yenerek puanını 45e yükseltti, Aris, Atromitos’a yenildi 46da kaldı, PAOK ise OFI Crete’yi 1-0 yenerek puanını 45 yaptı fakat PAOK ile Panionios’un aralarında yaptığı maçlarda ikili averajda üstün olan taraf(1-1, 3-1) Panionios olduğu için UEFA Kupası’na son bileti Panionios aldı, PAOK takımı ise isterse Intertoto kupasına katılabilecek ki Yunan takımları genelde es geçmiyor bu kupayı.

Geçen sene son maçla ligden düşmekten kurtulan OFI 42 puanla 7. sırayı, Atromitos 40 puanla 8.sırayı, ligin yeni yüzü Ergotelis ise 39 puanla 9. sırayı aldılar.

Xanthi ve Larissa’nın arasında oynanan iki maçı da evsahibi takımlar 1-0 kazandı, averaja bakılınca Xanthi’nin +2 ye -8 önde olduğu görülüyor. Ayrıca Xanthi’nin bu sezon tam 8 maçı 0-0 berabere bitti, toplamda ise 24 gol atıp, ligin en az gol yiyen takımı oldular yedikleri 22 golle. Larissa ise ligde inişli çıkışlı performansına rağmen Yunan Kupası’nı kazanarak UEFA Kupası’na katılmaya hak kazandı.

Kalamaria, Iraklis ve Kerkyra takımları küme düşmeme mücadelesi yapıyorlardı, bu sene UEFA Kupası’nda oynayan Iraklis son hafta da Xanthi’yi 2-1 yenerek paçayı kurtardı, aynı puanlı 3 takımdan Kerkyra diğer rakiplerine karşı ikili averajda üstünlük sağlayamayınca bir alt lige düşme üzüntüsünü yaşadı.

Egaleo takımı 3 hafta öncesinden düşmeyi garantiledi ve ligin son sıradaki takımı Ionikos ise yaklaşık 7-8 hafta öncesinden küme düşmeyi garantilemişti, bu sezon 9 puan toplayan Ionikos’un 6.haftada oynanan 2-0 yenildikleri Kerkyra maçında başkanları hakeme saldırınca 3 puanı silindi, 14.haftada ise Iraklis ile 2-2 berabere kaldılar fakat çıkan olaylar yüzünden 2 puanları da o hafta silindi, toplam 5 puanları silindi ve ligi 4 puanla son sırada tamamladılar, 1927 yılından beri oynanan 80 yıllık Yunan Ligi’nin en kötü performansını sergileyen takımlardan biri ve hatta takımı oldular.

Bütün bir sene böyle geçti gelelim Yunan Kupası’na… En son çeyrek finalde kalmıştık ilk maçlar ve ikinci maçlar sonucunda yarı finale çıkan takımlar Yianninna, Larissa, Xanthi ve Panathinaikos oldu. Larissa Yianninna’yı iki maçtada 2-0 yendi, Pana ise Xanthi’yi 0-0 ve 1-0 yendi finale çıktı. Yunanistan 2.Ligi(Beta Ethniki) takımlarından Niki Volou’nun stadında oynanan 64. Yunan Kupası finalini Larissa 2-1 kazandı. Bu onların tarihlerindeki 2. Yunan Kupası oldu ve bu sonuçla 11. bitirdikleri ligde UEFA Kupası’na katılmaya hak kazandılar.

-Olympiakos Yunanistan’da son üç yıldır şampiyon oluyor, üst üste şampiyon olma rekoru da 7 şampiyonlukla yine Olympiakos’a ait.

-AEK takımı teknik direktörü Serra Ferrer ile 4 yıllık anlaşma yaparak kontrat uzattı, transfer çalışmalarına hemen başlayan AEK takımının koçu şimdiden 4 oyuncuyla anlaştı, Villareal’den Arruabuarna, Benfica’dan Gustavo Manduca, Botafogo’dan Edson Ramos Silva ve Panionios’tan Tamadani Nsaliwa ile anlaşan AEK şimdide Olympiakos’tan ayrılan Rivaldo’yu almanın planlarını yapıyor.

-Olympiakos ise Rivaldo ile açılan koltuğu Tuncay Şanlı ile kapatmaya çalışıyor, Fenerbahçe’ye resmi teklif götüren Olympiakos takımı şu an bekletiliyor…

-Yunanistan Ligi’nin gol kralı 18 golle AEK takımının golcüsü Nikos Lyberopoulos oldu, 2. sırayı ise 17 golle Rivaldo aldı.

*1.ligin(Alpha Ethniki) kralı Olympiakos

Yorumlarınızı bekliyorum,şimdilik bu kadar,sağlıcakla kalın…

Hiç yorum yok: