İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

2.05.2007

Bundesliga'da Haftanın Değerlendirmesi

Almanya 1.Ligi Bundesliga'da haftanın maçında gurbetçi oyuncularımızın da forma giydiği Schalke 04,deplasmanda lider Werder Bremen'i 2-0 gibi net bir skorla mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu. Schalke'nin galibiyetine sürpriz demek yersiz olur, ama kimse böyle bir skor beklemiyordu. Mavi beyazlı ekip müthiş bir futbol oynadı. Her maçı bol gollü geçen Werder Bremen bu maçta da bırakın golü, net pozisyonlara bile giremedi. Buna karşın kalesinde bir çok pozisyon gördü. Sezon boyunca savunmanın bel kemiği Bordon'un yaptığı hatalar nedeniyle birçok sıkıntı yaşayan Schalke 04, bu karşılaşmada Diego, Miroslav Klose gibi isimlere gol şansı tanımadı. Konuk ekibin golleri eski Glasgow Rangers’lı Danimarkalı oyuncu Lövenkrands'dan gelirken, 20.dakika sularında attığı gol izlenmeye değerdi. Milli ikizlerimiz Hamit ve Halil karşılaşmanın ikinci yarısında forma bulurken, diğer gurbetçimiz Mesut Özil forma şansı bulamadı. Schalke 04,bu galibiyetle yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı.

Felix Magath’la yollarını ayırıp, takımın başına eski teknik direktörleri Ottmar Hitzfeld'i getiren B.Münih bu maçta da hüsrana uğradı. Kötü gidişine dur diyemeyen Bayern,Bavyera derbisinde iki senedir formunu giderek yükselten Nürnberg'e 3-0 yenildi. Ballack'ın ayrılmasından sonra önemli bir transfer yapamayan Münih, Owen Hargreaves'in de sakat olmasından etkilenerek bu aralar bocalama yaşıyor. Perulu golcüsü Cladio Pizarro'nun da seneye Juventus'a gideceği konuşulmaya başlandı.

Her sene sezona büyük umutlarla girip fazla birşey yapamayan Stuttgart, bu sezona diğer sezonların aksine süper başlamışlardı. Ama haftalar ilerledikçe büyük düşüş yaşadılar. Bu hafta deplasman da Dortmund'u yenerek düşüşe dur dediler.Dortmund ise Bayern'i yendikten sonra 2 maçını da kaybetti.

Milli oyuncumuz Yıldıray'ın da 86 dakika oynadığı karşılaşmada, Hertha Berlin Hamburg'u son dakika golüyle mağlup etti. Hertha son maçında Hannover'e farklı yenilmişti; herkes acaba Hamburg'un çıkış mçı bu olur mu diye düşünüyordu. Maça da iyi başladılar. Ama maça teknik direktörsüz çıkan Hamburg'un iyi oyunu onlara puan getiremedi.

Trabzon'dan ayrılan Brezilyalı oyuncu Marcelinho'nun da oynadığı Wolfsburg, Bayer Leverkusen'i 3-2 mağlup ederken, Herta Berlin'i beşleyen Hannover, Aachen'a da 4 gol attı.

Schalke 04 haftayı 45 puanla 1., Werder Bremen 42 puanla 2.,Stuttgart 38 puanla 3., Bayern de 34 puanla 4. kapattı. Son sırada ise bu sene şampiyonlar liginde de oynayan 15 puanlı Hamburg var...

Hiç yorum yok: