İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

20.05.2007

Yine Anderlecht

Uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz sevgili ortakafagol okurları.Avrupa çapında bazı ligler son maçlara kadar kaldı bazı ligler son iki haftaya girilmeden belli oldu. Ama en zevkli yarışlardan biri Belçika’daydı. Son bir haftaya kadar tam bir at yarışı gibi Anderlecht ve Genk burun buruna gittiler. Galibi ise tecrübe farkı belirledi.

Son 5 haftaya kadar Genk daha avantajlı görünürken gerilimli maçlar gelindiğinde tecrübe yine kendini gösterdi ve mor beyazlılar ipi göğüslediler. Bunu geçen yazımda da söylemiştim. Böyle gerilimli zamanlarda başarı geleneği olan tecrübeli takımlar gerilimli anlarda daha sakin kalıyorlar ve üzerilerindeki baskıyı çok daha rahat atıyorlar.

Genk takımı sezon başından beri bu ligin en büyük sürprizlerinden biriydi.Herkes Anderlecht’i Brugge’ ün veya Standard Liege’ in takip edeceğini düşünürken onlar kısıtlı kadrolarına rağmen oldukça başarılı oldular.32. haftaya kadar bir adım önde olsalar da 32. haftada deplasmanda Brussels’e 3-1 yenilince şampiyonluğu Anderlecht’ e kaptırdılar. Bu başarıları sayesinde gelecek sezon Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda ne yapacakları malum? Eğer sadece bu sezonluk bir başarı ise gelecek sene onlarla karşılaşacak takım rahatlıkla Şampiyonlar Ligi’ne katılacaktır. Bu sezon tam bir takım görüntüsü gösterdiler ve bu taraftarlarını oldukça mutlu etti eğer bu başarılarını gelecek sezon da sürdürürlerse başarı gelenekleri çok güçlenecektir.

Gelelim şampiyona.Sezona temsilcimiz Serhat Akın’ la başlayan başkent ekibi milli oyuncuyla ara transferde yollarını ayırdı.Bunda Serhat’ın sakat olduğu dönemde onun mevkisinde oynayan Mbark Boussafa’nın rolü büyük. Mor beyazlıların bu sezonu zirvede kapatmasında iki oyuncunun payı oldukça büyük. Bu iki oyuncu takımın ileriki ikilisini de oluşturuyorlar. Geçen sezon dikkat çeken oyuncular bölümümde bu iki oyuncuyu da işlemiştim.Takımlarının bu kadar çok gol bulmasında bitiriciliklerinin rolü oldukça büyük. Bu iki oyuncu Mohammed Tchite ve Nicolas Frutos. Arjantinli oyuncu Frutos 14 gol atarken Tchite’de 20 golün altına imzasını attı.

Şampiyonluk yarışını bitirdikten sonra gelelim geri kalan takımlara. Başarı geleneği olarak Anderlecht’in hiç de gerisinde kalmayan Standard ve Brugge bu sezon tam anlamıyla hayal kırıklığıydılar. Standard Liege özellikle ilk yarıda berbat performans sergilerken ikinci yarıda biraz daha atak yaptılar ve üçüncü sıraya kendilerini atmayı başardılar. Bu performanslarıyla gelecek sezon UEFA Kupası’nda boy gösterecekler. Club Brugge ise bu sezon taraftarlarını en çok üzen kulüp oldu.Ligi 6. sırada bitirdiler ve gelecek sezon sadece ligde boy gösterecekler.İntertoto biletini ise 4. sırayı kaparak AA Gent takımı kaptı.

İkinci ligin bulanık sıralarına düşen takım ise uzun zamandır ligin sonuna demir atan Beveren takımı oldu.Bu performanslarıyla gelecek sezon için de umut vermediler ve gelecek sezon da o bulanık sularda kalacaklar gibi görünüyor. Beveren’ in yanı sıra play out sonrası bir takım daha ligden düşebilir. Belçika’da ligin sonuncusu direkt olarak ikinci lige düşerken 17. takım ikinci ligde ikinci, üçüncü ve dördüncü sırayı alan takımlarla play out oynayacak.Burada şampiyon olan takım birinci ligde kalacak veya birinci lige adım atacak. Bana göre bu sezon 17. sırayı alan Lierse takımı geçen senelerde yaptığı gibi ligde kalacak.

Dikkat Çeken Oyuncular

Geçen sezon bu köşemde bir kere daha kendisini tanıtmıştım ama bu sefer büyük Avrupa külüplerinin kendisini transfer edeceğini düşündüğüm için bir kez daha onu buraya alıyorum. Anderlecht kısmında onu zaten size tanıtmıştım bu sezon ki 20 gollük performansıyla gol kralı Sterchele’ nin ardından ikinci sırayı aldı. Gelecek sezon santrafor ihtiyacı olan bütün takımların Anderlecht’in kapısını çalacağını düşünüyorum.

İkinci dikkat çeken oyuncum ise ligde bu sezon gol kralı olan Françoise Sterchele.Belçikalı oyuncu bu sezon oynadığı 34 maçta 21 golle krallık tacını aldı.Belçika Ligi’nin emektar oyuncularından biri olan Sterchele bu onura kariyerinde ilk kez ulaşıyor.

Bir sezonun ve bir yazının daha sonuna geldik sevgili ortakafagol okurları. Umarım sizin için okunması zevkli bir yazı ortaya çıkarmışımdır.

Hiç yorum yok: