İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

23.06.2007

Segunda Liga

İspanya ligi sevenlerine merhabalar... Bu yazıda Segunda Division’ı ele alacağız, ardından da Primera Liga’daki sezon sonu ödüllerine bakacağız.

Ama önce gelelim Segunda Division'daki çekişmeye...
Sezonun son haftasına erken başlandı. Cuma günü oynanan maçta Ciudad Murcia Poli Ejido'ya kendi sahasında 1-3 yenilmekten kurtulamadı. Bir kaç hafta önce herkes bu maçın her iki takım açısından da kümede kalma maçı olacağını düşünüyordu ama iki takım da son haftaya gelene dek iyi sonuçlar alarak bu maçı rahat bir ortamda oynadılar. Víctor Salas bu maçta deplasman takımı adına iki gol kaydederek galibiyette pay sahibi oldu.

Cádiz ve Celta deplasmanda aynı skorla (0-2) galip gelerek işi şansa bırakmadılar.. İki takım, bu galibiyetlerle haftaya lider giren Alavés'le puanlarını eşitlediler. Alaves ise evinde 1-0 mağlup oldu.Bu skorla Cadiz Segunda Division şampiyonluğunu ilan etti. Yükselme mücadelesindeki diğer takım Eibar ise Racing Ferrol ile 1-1 berabere kaldı ve Yükselme potasının 3 puan gerisinde ligi tamamladı..

Cádiz son deplasman maçında komşusu Xerez'e konuk oldu. Xerez, bu sezonun iyi futbol oynayan takımlarından biriydi ve zorlu bir deplasmandı. Ama Cadiz, ilk yarıyı iyi bir futbol ve Oli'nin 25. dakikadaki golüyle 0-1 önde kapattı. Abraham Paz 2. yarının henüz 5. dakikasında penaltıdan skoru 0-2 yaptı. Golden bir kaç dakika sonra ev sahibi takımın defans oyuncusu Bajic oyun dışı kaldığında maç orada bitti. Cadiz rahat bir galibiyetle şampiyonluğunu ilan etti. Celta içinse Lleida maçı bu sezonun 2. finali idi. Xerez'i 1-3 yendikleri maçta cezalı oyuncu oynattıkları için 3-0 yenik sayılmaları onları korkutmuş ve morallerini bozmuştu. Taraftarlar içinse bu maç 2. kez şampiyonluk kutlaması oldu. Maça Federasyonun Xerez maçı için aldığı hükmen mağlubiyet ve 3 puanlarının silinmesi kararının şoku ile başlamalarına rağmen, Jandro'nun 43. dakikadaki golü onları rahatlattı. Oyuna 2. yarıda giren Jesús Perera 86'da skoru 2-0 yaptı ve Celta mutlu sonla Primera Division'a yükseldi...

Eibar sezonu yükselme potasının 3 puan gerisinde kapattı.Racing Ferrol'e karşı kendi evlerinde ummadıkları bir beraberlik aldılar. Llorente'nin ilk çeyrek sonunda attığı gol ile 30 dakika kadar yükselme potasının içinde olmalarına rağmen Cadiz ve Celta maçlarından gelen gol haberleri , ardından da 2. yarının başında kaptanları Karmona'nın penaltıya sebebiyet verip kırmızı kartla oyun dışı kalması tüm bu sevinci hüzne dönüştürdü. Mario Bermejo penaltıyı gole çevirerek Eibar'in hayallerini sona erdirdi. Alavés ise aynı dakikalarda şampiyonluğunu ve 2 yıl aradan sonra Primera Division'a dönüşünü bir Festival havasında kutluyordu. Sporting Gijón bu festival arasında 1-0 galip gelince Cádiz ikili gol averajı nedeniyle Şampiyonluğu kaptı.

Küme düşmeme mücadelesinde bir sürpriz olmadı ve son haftaya düşme potasında giren 4 takım küme düştüler..Yalnızca Cordoba takımı, oyuncuları ile sorunları olan Tenerifeyi deplasmanda 0-2 yenince kümede kalmak için umutlandı..Son sıradaki Pontevedra Salamanca'yı 4-1 ile geçerek puanları eşitledi.Bu maçta Pontevedra adına 3 gol penaltıdan geldi. Terrassa ise Málaga B yi tek golle geçerken gol Juan Carlos'dan geldi.

Recreativo Huelva'nın Primera Division umutları son haftada kırıldı.Zaten lige yükselmek için mucizeler, yani Nàstic'i 20 farkla yenmeleri ve sıralamada üstlerinde yer alan takımların yenilmeleri gerekliydi!. Durum böyle olunca da ortaya futbol adına güzel, bol gollü bir karşılaşma çıktı.Bu maçın bir ilginç yanı da birbirlerine rakip olan Begonia kardeşlerin her ikisinin de takımları adına birer gol atmasıydı . Valladolid ise zaten erken kapattığı sezonu Elche mağlubiyeti ile tescilledi ve köşesine çekildi.Sezonun son maçında, Almería Real Murcia yı Luna'nın ilk yarıda attığı golle 1-0 geçti.

Yazımıza La Liga'dan istatistiklerle son veriyoruz. İlerleyen haftalarda İspanya Ligindeki Transferleri değerlendiren yazılarla birlikte olacağız...

Pichichi Of The Season: (Gol Kralı)

Diego Forlan - Villareal / Manchester'de geçen günlerinin intikamını almak ister gibiydi... Son haftada Levante'ye 2 gol atarak Eto'o'yu geride bıraktı.

Zamora Of The Season ( En iyi Kaleci)

Çoğumuzun pek sevmediği (Ne günahı varsa!) Victor Valdes bu sezonun en iyi kalecisi ödülünü aldı. Kim ne derse desin VV bu sezon gerçek anlamda başarılıydı. Geçen sezonu sırf İspanyol olduğu için oynayan birine verilebilecek en anlamlı ödül bu olsa gerek.Valdes,Oynadığı 35 maçta kalesinde 25 gol gördü.

Villain Of The Season ( En Hırçın Oyuncu)

Pablo Garcia (Osasuna)29 Ceza puanı aldı. Ve 4 maçta takımındaki yerini alamadı.

White Stick Awards ( En iyi Hakem)

Megia Davila . İzlediğim maçlarda gayet iyiydi. Demek ki İspanyollar da öyle düşündüler...

Hoşçakalın!

Hiç yorum yok: