İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

25.08.2010

Galatasaray'ın kadro zaafiyeti (!)

Siyaset yorumcuları olsun, ekonomi yorumcuları olsun, futbol yorumcuları olsun sürekli kendisiyle çelişen, saçmalayan ve zorda kalınca da yalan söyleyen insanların bütün televizyon ekranlarını kaplaması, gazete köşelerini doldurması beni çok zahatsız ediyor.

Bizim işimiz futbol olduğuna göre biz futboldaki çelişkilere bir bakalım.. Geçtiğimiz sezon başında Galatasaray lige çok iyi başladığında ve herkesi çatır çutur yeniyorken medyamız Galatasaray için "şahane takım", " bu ligin üstünde", " uefa kupasını kazanan takımla eşdeğer" anlamları taşıyan yorumlar yapıyordu. Geçen sezon Galatasaray 3. oldu, bu sezona da ikide sıfır ile başladı ve birden bütün yorumlar değişti. Galatasaray'ın kadrosunun kalitesiz olduğu, bu Galatasarayın ligde ilk beşe girmesinin yeterli olacağı düşünülüyor. Peki Galatasaray kadrosu geçtiğimiz sezonun başına göre çok mu değişti? Değiştiyse negatif yönde mi değişti?

Kalede geçen seneye göre bir eksilme var. Leo Franco gitti. Bizde kimse beğenmedi ama bence Leo Franco Ufuk'tan da Aykut'tan da iyi kaleci.

Defansa baktığımızda Uğur, Emre Aşık, Emre Güngör ve Caner'in gittiğini, yerlerine Ali Turan, Lucas Neill ve Çağlar Birinci'nin geldiğini görüyoruz. Sadece Lucas Neill'in varlığının bile terazinin gelenler kefesinin daha ağır basması için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Orta sahanın defansif tarafında Mehmet Topal'ın yerine Lorik Cana geldi ki Cana, Topal'dan daha sert bir oyuncu. Ben Cana'yı Mehmet Topal'a tercih ederim. Artı olarak genç yetenek Musa Çağıran alındı.

Hücuma yönelik orta saha olarak da Elano, Kewell ve Arda aynen duruyor. Keita'nın gitmesi bir eksik olarak görülebilir ama onun yerine de Pino ve Serdar Özkan alındı. Bu eksiklik de belli ölçülerde kapatıldı.

Forvette ise Baros yerinde. Arkasına Nonda'dan daha genç ve yetenekli Mehmet Batdal alındı. Bu pozisyonda da rahatlıkla Galatasaray'ın güçlendiğini söyleyebiliriz.

Sonuç olarak Galatasaray'ın kadrosu zayıf falan değil. Hatta geçen sezona göre daha güçlü. Ligde şampiyon olmak için de yeterli, Avrupa'da ilerlemek için de. Galatasaray'ın başarılı olması için sadece iyi bir takım kimyasının oluşturulması gerekiyor, medyamızın düzelmesi ise Galatasaray' düzlüğe çıkma ihtimalinden katbekat az.

1 yorum:

Mehmet Reşit dedi ki...

Sanırım biraz daha geniş bakmak lazım.

Evet, kadro üç aşağı beş yukarı aynı kadro ama şartlar aynı şartlar değil. Geçen sezonun başına bakalım; takımın başına dünya çapında bir hoca getirilmiş, son dönemde piyasası oldukça yüksek oyuncular transfer edilmiş ve edilmeye devam ediyor.. Bu sezonun başına dönüyoruz; tüm olumlu etkenlere rağmen ligin zirvesine çıkılamamış, transfer yok, yönetim sallanıyor, Rijkaard'ın tercümanını bile her Allahın günü diline dolayan bir medya var, kaleci meselesi bir dert, Servet keza öyle, deren Arda Turan, sonra Hıncal Uluç...

Tabii bütün bunlar sorunun doğrudan ve sadece kadroda olduğu göstermez ama şu var ki kadronun kendi içerisinde geçen sezonun şartlarını karşılayabilecek düzeydeyken, bu sezonun şartlarını kaldıramadığı da açık.