İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

22.08.2010

Schuster İstifa !!!!

Büyük Beşiktaş taraftarı ilk maçta büyüklüğünü yine gösterdi. Forumlar, bloglar, haber yorumlarında binlerce Beşiktaşlı Alman hocaya ana avrat küfür edip istifası için eyyama başladılar bile.

4 gün önce Hjk karşısında oturtmak istediği sistemin güzel bir önsunumunu yaptığında, bütün skor taraftarları ohh ne güzel, top bizde büyük takım gibiyiz, dönen topları alıyoruz, yaşasın Quaresma, Guti süper, Hilbert aslında iyi oyuncuymuş püü kaka Denizli bizi kandırmışsın bu takıma defans oynatmışsın tarzı abuk repliklerle Schuster'i ve sistemini överken ilk yenilgide rüzgar tersine döndü. Peki ne yaptı da Schuster suçlu oldu.

Schuster'in net hataları var Delgado'dan bir Xavi yaratmaya çalışıyor. Ama Arjantinli kırılgan, takımını Xavi gibi sahiplenmiyor, duracağı yeri bilmiyor, boşa çıkıp pas istemiyor. Belki pozisyonunu yadırgıyor, belki mental olarak bitmiş. Nihat'ı 14 senelik kariyerinde olduğundan farklı bir yer koymak istiyor ama olmuyor. Holosko'dan ceza sahası santraforu yaratmak istiyor ama kendisi bariz bir uzak forvet.

Peki bunları neden yapıyor? Bu saatten sonra Holosko, Delgado, Tabata, Hilbert gibi eksik oyuncuları gönderip yerlerine sistem adamları alması zor. O da elindeki alternatiflerden sistemi nasıl işletebilirimin peşine düşüyor. Olmayacağını gördü, nitekim oynatmak istediği sistemde dikine olduğu kadar sağa sola da oynayabilen, sabırlı, panik yapmayan pas hatası minimum düzeyde oyunculara ihtiyacı olduğunu. Bu bağlamda teknik olduğunu zannetiğimiz Delgado ve Tabata'ya güvenmesi suç değil. Milyon € luk bu adamların sakin olamaması ayaklarına aldıkları her topta ince paslar denemeye kalkıp rakibe kontratak şansı vermeleri, kısacası sistem adamları olmadıklarını öğrenmek iyi bir şey ama bir de kötü haber var: elinde başka oyuncu yok !!!!

Beşiktaş'ın çoook alternatifli kadrosunda Guti gibi tempoyu ayarlayabilecek, Ernst gibi yanında az biraz kafası basan bir adam olduğunda mükemmel pozisyon alıp tempoyu ayarlamaya yardımcı olabilecek hatta 19 luk Necip gibi oyunun 2 yönünü oynayıp adam eksiltip gerektiğinde erken faulle rakip atakları kesecek oyuncuların yedekleri yok. Plansız transferin faturasını böyle ödeyeceğiz. Evet Robinho'ya ihtiyacımız var. Ama Sağbeke, solbeke, oyunun iki yönünü de oynayabilen mücadeleci bir adama ve hatta yedek bir playmaker'a ihtiyacımız var.

Ben Schuster'den umutluyum. Zira orta sahada pozisyon alabilen oyuncular ve mücadele gücü yüksek 2 ismin yer aldığı her maçta Bjk yorulmadan %70 topla oynayabilecek, topu kaptırdığında hızla pres uygulayabilecek ve rakibi hataya zorlayabilecek, ofsayt taktiği bu kadar göze batmayacaktır. Ayrıca yıllardır ilk defa bir maçta 3 tane kornere kafa vurabildiğimizi, duran toplardan organizasyon yapabildiğimizi gördüm. Skorcular biraz rahat durun olacak bu takım ama, her maç Quaresma diye bağırıp geri kalanı ıslıklayarak değil........

Hiç yorum yok: