İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

19.08.2010

Mesut sonrası Milli Takım

Biz kendi kendimize Türklük propagandası yapıp, Mesut'un transferini "Real Madrid'deki ilk Türk" diye duyurmaya devam edelim, tüm dünya bu transferi "German international" sıfatıyla yazıyor.

Sitede daha önce bu konuda defalarca yazdım. Mesut öncesi milli takıma çağrılan Almancı jenerasyonuna (Yıldıray, Halil, Nuri Şahin...) yapılan üvey evlat muamelesi sonrası bir sonraki jenerasyon (Mesut, Serdar Taşçı, Oğuzhan Özyakup...) artık doğudukları ülkelerin milli takımını seçmeye başladılar.

Mesut'un, Real Madrid'e gitmesiyle artık bundan sonraki jenerasyonlara Türk milli takımını tercih ettirmek imkansıza yakın hale geldi. Sadece Mesut - Nuri örneklerine bakmak bile oyuncuların tercihleri açısından yeterli olacaktır.

Nuri Şahin'in, Khedira'dan hiçbir eksiği olmadığını, tam tersine daha fazlası olduğunu düşünüyorum. Eğer bugün Khedira, Real Madrid'e transfer olup, Nuri daha vitrine çıkamadıysa, bu kanımca ne yazık ki Nuri'nin milli takım tercihi ile alakalıdır.

Bu saatten sonra, düzenli olarak Avrupa Şampiyonası - Dünya Kupası'na katılıp, oyuncuları vitrine çıkartamadığımız sürece ne yazık ki ancak Alman milli formasına seçilemeyeceğini kabullenen oyuncuları oynatabileceğiz.

Hiç yorum yok: