İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

6.08.2010

Premier League 10-11

Önceki sezonlara oranla çoğu takım ilk 11lerini korumaya çalışırken, çok az takım kadrolarında büyük değişikliklere gittiler. Bu takımları Wolves, West Ham, Wigan ve Man City olarak sayabiliriz. İlginç olan noktaysa bu takımlar arasından sadece West Ham'da menajer değişikliğine gidildi(Zola-Grant).

Wolves: Steven Fletcher, Steven Mouyokolo, Stephen Hunt, Jelle Van Damme, Adlene Guedioura
West Ham: Tal Ben Haim, Frederic Piquionne, Pablo Barrera, Tomas Hitzlsperger, Winston Reid
Wigan: Mauro Boselli, Ronnie Stam, Antolin Alcaraz, Ali Al-Habsi, James McArthur
Man City: Aleksandr Kolarov, Yaya Toure, David Silva, Jerome Boateng

Dört büyüklerin transferleriyse geçen senelere göre çok ses getirmedi, bu durumda adada yapılan en pahalı transferler geçen sene olduğu gibi Man City'den geldi. City, Boateng, Kolarov ve Yaya Toure'ye ödenen miktarları açıklamazken David Silva'yı 24 milyon pounda aldığını bildirdi.

ManU, Smalling ve Hernandez'i kadrosuna katarken Chelsea, Benayoun'u, Roy Hodgson'ı göreve getiren Liverpool da Joe Cole, Jovanovic, Danny Wilson ve Fabio Aurelio'yu tekrar kadroya kattı. Arsenal de Chamakh'ı bonservissiz ve Lorient'ten Koscielny'yi satın aldı.

Bir diğer ilginç notsa Aston Villa, Blackburn ve ilk kez Premier League'e çıkmasına rağmen Blackpool'un herhangi bi oyuncu transfer etmiş olmamaları.

Chelsea ve ManU'nun yine ligi domine edeceği su götürmez bi gerçek ancak Chelsea'nin daha fazla önem verecekleri şey kesinlikle Şampiyonlar Ligi olacak. Hele ki Mourinho döneminden beri aynı oyuncuların oynayıp kazanamadıkları tek kupanın bu olması ve yaşlarının da artık kemale ermeleri bence lige çok asılmamalarına neden olacak.

Fabregas, son açıklamasına rağmen Barcelona'ya gidip gitmemek arasında çok bocaladığı ve yıprandığı için geçen seneki performansından uzak olabilir. Chamakh çok ağır ve Arsenal'de ilk 11 oynayacak yetenekte bi oyuncu değil bence. Koscielny'yse kaliteli bi defans ve Vermaelen'le uyumlu bi ikili olacakları düşüncesindeyim. Yine de stoperde tek yedeğin Djourou olması bariz bi şekilde yetersiz, ikiliden en az birinin olası sakatlığında çok sıkıntı yaşayacaktır Wenger. Liverpool, yeni bi yapılanmaya gidiyor ve elindeki kadroya göre ideal bi 4-4-2 onbiri çıkartılacaksa bu kadroya en iyi futbolu oynatabilecek nadir isimlerden Hodgson'ı getirdiler. Mascherano gidecekse hemen gönderilmeli ve yerine oynatılacak adamı bi an önce bulmalılar. En kötü bu kadroyla devam ederlerse dahi bence gayet iddialı bi konumda olurlar. Tabii, en fazla iş yine Gerrard ve Torres'e düşecek.

Tottenham ve City'den de bahsedecek olursak, Mancini'nin 4-3-3 oynatacağı söyleniyor ki yaptığı transferler de bunu doğrular şekilde. Silva sol açık, Yaya orta üçlüde De Jong ve Ireland(Barry)'la oynayacak gibi. Sol bek problemini de Kolarov'la giderdiler ve Boateng transferiyse defanstaki rekabeti üst düzeye çıkartacak gibi. Mancini, tahmin ettiğim kadarıyla defansta performansa göre şans verecek ki herkese de zaman gelince görev düşeceğini açık açık belirtti. Tottenham'sa Sandro'yu kadrosuna kattı ve aynı zamanda Robbie Keane geri döndü ve hazırlık maçlarında şu ana kadar gayet iyi oynadı. Yine de şampiyonlar ligi'ne de ağırlık vereceklerini düşünürsek kadroları rakiplerininki kadar güçlü değil ve geçen seneki dördüncülüğü yakalamaları çok zor gözüküyor.

Hiç yorum yok: