İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

8.11.2010

72 galibiyet mi?


Eğer Phil abi bu ikiliyi, Bynum için bozmazsa bence ulaşılmayacak bir hedef değil.
Sakatlıklar, teknik fauller sonucu alınacak cezalar derken full line-up ile oynayamacak zamanlar olacak tabii ki, ama Kobe'nin 24 dk oynadığı maçta, Batı'da kendilerini en çok rahatsız edebilecek 2-3 takımdan biri olan Portland'ı 25 sayı fark ile yenerken 7 kişinin çift haneli sayılara çıkması, Pau'nun triple-double'ı (geçen maçta da Kobe triple-double yapmıştı) önemsiz ama takımın ofansif anlamda bu kadar rahat oynaması çok rahatsız edici..
Phil Jackson ise bu hedefin pek de mümkün olmayacağını belirtirken; 90'lı yıllardaki Chicago'nun şu anki Lakers'dan daha iyi defans yapan bir takım olduğunu vurgulamış...
2010 final serisinde ev sahibi avantajı sayesinde yüzüğe ulaşan takım için bu sene de sanırım hedef normal sezonun en iyi galibiyet kazanma yüzdesini perçinlemek olacak..
Şimdilik bu sene daha kolay bir fikstürün de yardımı ile 7-0'a geldiler, bunun da devamı gelecek gibi görünüyor. Bu sene daha da kaliteli olan benchlerinin yardımı ile daha rahatlar. Sonuçta Blake, Brown, Barnes, Ratliff ve sonrasında gelecek olan Odom, şu anda Doğu'da ilk 8 'e oynar...
Üç eksikleri var, belirtmek gerekir sanırım. Alan savunmasına karşı pek rahat değiller, çünkü seyrettiğim maçlarda daha çok içeriden oynamayı tercih ediyorlar. İkinci konu defansif ribauntlarda sıkıntı yaşanıyor. Üçüncüsü ise biraz fazla top kaybı yapıyor Lakers, ancak şu an ofansif anlamda çok kuvvetli olduklarından bu pek göze batmıyor.
Bir istatistik ile kapatayım:
Odom-16 sayı 11 ribaunt, 3.5 asist, % 60 şut ortalaması, %70 üç sayı ortalaması...
Pil ne zaman bitecek Odom usta?

1 yorum:

Beercholic dedi ki...

bynum geldiğinde ilk 5'e o geçecek..
odom'un bu oyunu aralık-ocak gibi düşecek..
lakers'ın 72 galibiyet alma ihtimali, semih erden'in boston'da devamlı ilk 5 çıkma ihtimali kadar..
muhtemelen normal sezonu zirvede bitirecek takım da olmayacak lakers..
bunların hiçbiri de o kadar önemli değil aslında..
playoff'lar önemli, şampiyonluk önemli..