İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

14.12.2010

Dejavu


  • Portekiz Milli takımında 2 si düzenli 1'i arasıra olmak üzere oynayan 3 önemli futbolcu. 3'ü de takımın gerçekten ihtiyaç duyduğu mevkilere transfer edildiler ve taraftarın sevgilisi Q7 ile yakın arkadaşlar. Mümkün olduğunca kolay adepte olabilecek durumdalar. Ama bu adamların Bjk forması giymesi sanki dejavu dedirtiyor birçoklarımıza.

  • Biz bu filmi görmüştük diyenler çoğunlukta. Keita, Baros, Kewell, Elano, Arda'lı kadrosu Rijkaard'lı Neeskens'li kenar yönetimi ile tarihinin en iyi ekibini kurmuştu GS. Sezon harika başlamış, hücum futbolundan güzel örnekler sergileyen takım gelene gidene 3-5 atıyordu, herşey toz pembe olmuştu. Ne olduysa 9. haftadan sonra oldu. Yıldızlar tek tek sakatlanmaya başladı puan kayıpları üstüste geldi derken devre arasında 2 flaş isim daha kadroya eklendi: Jo ve Dos Santos. Filmin devamı ortada. Değişen aktörler, değişmeyen skorlar, önlenemez düşüş.

  • 1 sene arayla aynı yoldan ilerleyen bir Beşiktaş. Sezon başında tarihinin en iyi kadrosu kuruldu iddiası, 2 süper yıldız, parlak bir antrenör, ilk yarının ortalarına kadar iyi bir performans, sonra sakatlıklar derken puan kayıpları vs. vs.. Şimdi Bjk devre arasına ezeli rakibinin yanlış yolunda ilerlemeye devam ederek giriyor. Yapılan transferler daha şaşaalı ve daha fazla takımın ihtiyaçlarına yönelik ve gerçekten etki yapma ihtimalleri GS'deki meslektaşlarına göre daha fazla isimler.

  • Peki Avrupa Ligi'nde oynayamayacak oluşları nasıl bir tablo yaratıyor. Beşiktaş yönetiminin bu transferlerdeki en büyük amacının kulübü CL'ye sokmak olduğu ortada. Uefa 'da istenilen noktaya çoktan gelindi gibi görünüyor. Bunun için masraftan kaçmadılar ama ya tutmazsa? Bu adamların parası ödenemez ise? Elimizdeki yabancıları da yok pahasına elden çıkardıktan sonra gelecekteki alacaklarına karşılık bonservisleri eline verilerek bu arkadaşlar da kaçırılırsa? Bu karanlık tabloda kopacak kelle çok ama olur da başarı gelirse Yıldırım'dan kralı yok. Bu da iyi mi kötü mü onu zaman gösterecek. Ama ben de dahil pek çok BJK'lı dışarıdan mutlu olsa da içten içe artık daha sıkıntılı, daha umutsuz ..

4 yorum:

Mehmet Reşit dedi ki...

Her iki kulüp de yönetimlerinin zaafları açısından ortaklık arzediyor gerçi ama Galatasaray' da yabancı yıldızların aşı tutmamasının bağlı olduğu kemikleşmiş bir "yerli oyuncular" problemi de var

İlker dedi ki...

Sezonun ikinci yarısı için Beşiktaş'ın hedefi nedir? Evet 2 yıl önce de devreyi 6. kapatıp, şampiyon olunmuştu ancak o zaman puan farkı 6 iken şu anda 12.

Kupa mı isteniyor, Avrupa mı hedefleniyor? Hiçbiri tutmazsa dediğin gibi aynı senaryoyu ikinciye izlemiş olacağız.

Övünç Şentürk dedi ki...

Benim anlamadığım nokta yönetimin bir Serdal Adalı takviyesiyle evrim geçirmiş olması.Yani bu kadar makul ,mantıklı,ölçülü ve doğru kararlar verebilmeleri(sadece futbol takımı transferleri için konuçşuyorum) gerçekten çok enteresan.

Arkadaş 1 sene önce 14.5 m € + Serdar Kurtuluş'a karşılık İsmail+Tabata'yı alıyorsun bu sene Almeida+Simao+Q7+Guti+Fernandes'i toplamda 10 m € ödeyerek alıyorsun.

Bu bana daha önceki yapılan sözde hataların bilinçli olduğunu düşündürtüyor açıkçası.

momos dedi ki...

açıkçası övünç kadar iyimser değilim ben. antebe ödenen paranın açıklaması yok tamam ama portekizlere harcanan para da az değil. üstelik hesabın doğruluğundan da emin değilim, almeida ile simao için ödenecek ücret bilinmiyor, almeidanın geleceği bile belirsiz, fernandes kiralık zaten henüz bonservisi alınmadı. diğerleri için de resmi rakamlardan fazla paralar çıkmıştır cepten diye sanıyorum.

herşey bir yana, bjk nin halen para harcaması, üstelik de hep hücum pozisyonları için para harcaması da bana mantıklı gelmiyor.takımın dengesi darmadağın olacak böyle giderse.

o kadar hesapsız ki harcamalar insanın aklına para mı aklanıyor sorusu geliyor. neyse kanaltürke çevirmeyelim güzelim ortamı.