İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

1.12.2010

Şeytanın Avukatı

Son dönemde adının hakkını veriyor El Clasico ve iyiden iyiye bir Barcelona klasiği olarak değerini kaybedecek gibi. Gelmiş geçmiş en büyük 3 teknik direktör arasına gözüm kapalı adını yazacağım Jose Mourinho bile bu makus talihi değiştiremedi. Bu noktada maçın analizini yapacak değilim, zaten çeşit çeşit blogda bu yapılmış ve aslına bakarsanız maç içerisinde analizi yapılabilecek bir durum zaten hiç olmadı. Benim derdim Mourinho'ya olan acaip nefretle ilgili. Bu sebeple Cl'deki Barca-Inter maçının ardından yaptığım gibi onun avukatlığına devam edeceğim.

Adam kazanıyor kızıyorsunuz, kaybediyor kızıyorsunuz, ne yapacak mesleği mi bıraksın? Efenim kendisi bu sefer de Mosmourinho olmuş, rakibine saygı göstermediği için hakettiğini bulmuş, sportmenliğe kin derecesinde düşmanmış, kendisinden daha zayıf gördüğü rakipleri aşşağılamaktan zevk alıyormuş, egosu tavan yapmışmış.

Şimdi 5 yemiş Mourinho suratını görmek benim gibi bir fanboy için bile oldukça ilginç bir deneyim. Zira 3-0'a kadar hala Mourinho'nun birşeyler planlıyor olabileceğine inanmış kadar benimsedim bu adamın futbol fikrini ve tarzını ama 5-0'dan sonra o surattaki ifadeyi bir daha hiç görmeyeceğimize eminim, nitekim hırsını keşke bir sonraki maç yarın olsa diyerek ortaya koymuş bir adam.

Rakibe saygı göstermedi, Nou Camp'da kazanınca hopladı zıpladı deniyor. Arkadaş saygı duymadığın bir rakibi yendiğin için hoplayıp zıplar mı insan Allah aşkına? Mersin İdman Yurdu'nu yendi değil mi herif orda? Böyle mantıksız bir itham olabilir mi?

Kendisinden zayıf gördüklerini aşağılamaktan haz duyuyormuş. Arsene Wenger mesela kendisinden zayıf bir adam kesinlikle ve "neden 5 yıldır kupa kazanamadıklarını taraftarlara açıklaması gerekiyor" diyerek çok fena aşşağıladı kendisini. Yine kendisinden çok zayıf bir karakter olan Capello'ya "Futbolculara sadece bağırarak etki edemezsiniz, hele ki İngiltere'deki gibi birbirinden büyük egoya sahip oyuncular varken, onlarla tek tek ilgilenmelisiniz. Burda Real tesislerinde bile hala ondan korkan insanlar var" diyerek Don Fabio'yu yerin dibine sokmuş?

Yani forumlarda, sözlüklerde bloglarda Fm'de Kartalsporla CL şampiyonu oldum diye yaşadığınız ego patlamalarını bilmesek zannedeceğiz ki çok mülayim insanlarsınız. Adam 10 senelik teknik adamlık kariyerinde 17 tane kupa kazanmış, 2 defa alabileceği ne kadar kupa varsa almış bir adam egeo yapmasın, Kasımpaşa'ya Barcelona gibi top oynatıyorum deyip gelenden gidenden 5 yiyen Yılmaz Vural yapsın egoyu değil mi?

Haydi anlık duygularla konuşan ergen Katalanları anlıyorum da, spor yazarlarının bu seviyede bu adama düşman olmalarını kabul etmem mümkün değil. Özellikle Dağhan Irak isimli akadaşın kendisine sataşırken yaşadığı hazzı kınıyorum, destur demeden Jose Reyiz'in adını ağzına alanı MHP 40. yılında 40 defa kırbaçlar :)

Hiç yorum yok: