İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

11.12.2010

Şimdi Neredeler #1


Levent abim kendi bloğunda yad etmiş; Maradona' nın 86 Dünya Kupası çeyrek finalinde İngiltere' ye attığı o meşhur golü. Ben de bu vesileyle, uzundur planladığım "Şimdi Neredeler" serisine bu güzel hatırlatma ile başlayayım.

Maradona' nın o maçta ipe dizdiği 6 İngiliz futbolcu şimdi neredeler, ne yapıyorlar?

Peter Reid: Şu anda 54 yaşında ve geçen sezon Championship' ten League 1' e düşen Polymouth Argyle' ın menejeri, ki bu takım, listenin sonunda zikredeceğimiz Peter Shilton' un da bir dönem oyuncu-menejer olarak görev yaptığı bir takım. Polymouth, 18 maç sonunda 24 takımlı ligde 17. sırada.

Peter Beardsley: 49 yaşında ve Newcastle United' ın yedek takımını çalıştırıyor. Geçtiğimiz hafta, Chris Hughton' un kovulmasının ardından 3 günlüğüne takımın geçici menejerliğini üstlendi; Newcastle bu sürede herhangi bir maç oynamadı.

Terry Butcher: Şu anda 51 yaşında ve iki sezondur İskoç ekibi Inverness C.T.' ın menejeri. Takımı geçen sezon düşmüş olarak devraldı ve League 1' da şampiyon yaptı. 15 hafta sonunda, 12 takım arasında 4. sıradalar.

Terry Fenwick: Adaşı Butcher ile aynı yaşta ve San Juan Jabloteh takımının başında, 2002' deki başlangıcından beridir Trinidad & Tobago liginde; takımı, ligin önemli takımlarından ama şu aralar orta sıra mücadelesi veriyor.

Gary Stevens: 47 yaşındaki Stevens, bu 6 kişi içerisinde kendine futbol ile doğrudan ilişkili bir kariyer çizmeyen yegane isim. 1998' de futbolu bıraktıktan sonra fizyoterapi eğitimi aldı ve şu anda isminin başındaki Dr. ünvanıyla ABD' de bir hastanede görev yapıyor.

Peter Shilton: 61 yaşında şu an. Emekliliğin tadını çıkarıyordur herhalde, ne yapsın? Yaklaşık 15 senedir futbol namına aktif bir görev almışlığı yok; ara ara TV yorumculuğu, sunuculuğu gibi işler yaptı en fazla.

1 yorum:

emoshus dedi ki...

Maradona bu gol için İngiliz defansına teşekkür de etmiştir; "başka takımdakilar gibi faul yapıp, yere indirmediler"...