İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

13.01.2011

3 Karelik Yaşam Öyküsü


Onu ilk kez 15-16 yaşlarında, Beşiktaş' ın alt yaş grubu takımlarında rakipleriyle dalga geçerken izledik. 19' una gelene kadar oynadığı her seviyede, sırtına üç rakip oyuncu yükleyip rövaşataya kalkabilecek bir görüntü çizdi. Öyle bir doğal fiziği vardı ki; değil ikili mücadelede baskın gelmek, ayağından top almak kendisi müsade etmedikçe mümkün değildi.

İşte bu profil, geleceğin ultra-mega-süpersonik yıldızı olarak palazlanır ve pazarlanırken hep bir şey gözden kaçırıldı: Bütün bunları yapmasını sağlayan fiziğiydi ve bu fizik ona takriben bir 5 sene yeteneklerini geliştirme fırsatı verecekti, o kadar.

15-19 yaş aralığındaki kalitesiyle hatırlanmayı tercih etti Batuhan Karadeniz; belki varacağı kaçınılmaz sonu gören ve ona gösteren olmadı, veya belki gösterenlere kulak asmadı: Her ne kadar profesyonel arenaya çıktığından bu yana ikinci ihtimali doğrulayacak veriler sunuyor olsa da, birinci ihtimalin vukuu da hala mümkün.

Ve dün, takımı Eskişehirspor' un Antalya kampında Schalke 04 ile oynadığı hazırlık maçında öyle bir nane yedi ki, futbol hayatını kısaca özetledi adeta:

Seremonide Schalke' nin, yeteneğinin, futbolunun, başarılarının yanında efendiliğiyle de dünya çapında nam salmış yıldızı Raul ile tokalaştıktan sonra elini şortuna siler gibi bir hareket yaptı ve arkasından suratına pis ve alaycı bir sırıtış yerleştirdi.

İşte bu bir kaç saniye, isminin ilk duyulduğu günden bugüne kadar geçen takribi 5 senelik sürenin 3 karelik özetiydi: Önce geleceğin büyük yıldızları arasında zikredildi ismi, sonra bu payenin ona verilmesini sağlayan yeteneğini şortuna sildiği eli gibi silip attı üzerinden bizzat kendisi ve şimdi de her fırsatta pis ve alaycı bir şekilde sırıtıyor bizlere.


Not: Fotoğraf için kaynak; desportivofutebol.blogspot.com

1 yorum:

Övünç Şentürk dedi ki...

Arkadaş bir insan nasıl bu kadar iğrençleşebilir yaw.Bu adamı hiç bir kategoriye sokamıyorum ben ki adam demek bizlere ayıp olacak.

Bunu odun diye yaksan en azından bir yerleri ısıtır faydası olur dünyaya ....