İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

21.01.2011

Helal Olsun !!!!


Aziz Yıldırım'ı hiç sevmem .Yaptığı çok doğru işlere rağmen gösterdiği aşırı kibir yüzünden. Diğerleri olmadan var olamayacağını anlamamasından.

Ama bu noktada hakkını teslim etmek gerek. Yaptığı yatırımların karşılığını özellikle parkelerde bir bir almaya başladı. Önce Voleybol takımının müthiş başarısı, şimdi de Basketbol takımının efsanevi zaferleri.

Söylemesi kolay tam 20 maçtır evinde yenilmeyen bir takım Olympiakos ve bu sene EuroLeague'in en büyük favorisi olduğunu, kadrosunda Dünya Şampiyonasının en parlak yıldızlarından Teodesic ile birlikte Avrupa'nın en iyi 3 kısa oyuncusunu bulundurduğunu söylememe gerek yok sanırım. İşte böyle bir takımı, olası bir ikili averaj durumunda rahatlıkla geride bırakabilecek şekilde, deplsamanda 14 sayı farkla yendi FB Ülker.

Bundan 3 ay önce Barcelona'yı İspanya'da yendiklerinde çok da takip etmediğim için bunun anlık bir süpriz sonuç olduğuna inanmıştım, nitekim Barcelona burda Fenerbahçe'yi yenmesini bilmişti.

Büyük bir mutlulukla dün akşam yüzümü kara çıkardı Fenerbahçeli oyuncular. 3. çeyrekte ritmini bulmaya başlamış Avrupa'nın en önemli kısalarına karşı müthiş bir mücadele, yardımlaşma ve savunma örneği gösterdiler. Geçen hafta seyrettiğim çerezlik BJK-Mersin maçından sonra, Euroleague standartlarında bu mücadeleyi gösterebilmenin önemini bir kez daha anladım.

Tekrar emeği geçen herkese, Ömer'e, Tomas'a, Ukic'e, Oğuz'a, Spahija'ya, Aydın Örs'e ve ismini sayamadığım onlarca insana helal olsun diyorum. Umarım önce Final Four ardından Kupa'ya uzanarak bir ilki gerçekleştiriler de bende büyük bir keyifle FB'li arkadaşlarımın bunu kafama kakmalarını dinlerim.

4 yorum:

Can Ö. dedi ki...

Bunun kutlanacak neresi var?

Önce tekelleşme yolunda adım at, Türk basketbolundaki rekabeti ve kaliteyi düşürecek bir hamleyle Fener ile Ülker'i birleştir. Böylece tepedeki güçler daha da konsolide olsun.

Sonra da zaten hükümetin içkiye aldığı tavır sonrası Efes Pilsen'in zorla kapattırılması olayı var...

Kısacası Fenerbahçe ülker 80 milyonluk bir ulusun TEK büyük basketbol kulübü oldu. Bi zahmet Olympiakos'u da yeniversinler. Sanki Euroleague şampiyonu oldular. Kupayı kazansınlar o zaman kutlarız.

Aziz Yıldırım önderliğinde Fenerbahçe'nin sportif anlamda Türkiye'nin en önemli spor kulübü haline geldiği gerçektir fakat son derece verimsiz, 100 yatırıp 1 alan ve Avrupa'da özellikle en çok harcamanın gittiği futbol alanında çok etkisiz kaldığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Bütün bunların yanında, şirketleşmemiş bir yönetim yapısı ve bu yapının ne kadar transparan olduğu da sorgulanmalıdır.

Övünç Şentürk dedi ki...

Söylediklerin laf mı hocam sanki Yunanistan'da,İspanya'da,İsrail'de çok çekişmeli ligler var , tekel olan takımlar bir tek bizde var.

Efes Pilsen senelerdir gidiyor Yunanistan'a , Barcelona'ya en son ne zaman 14 farkla maç kazanmışlar oralar da ne zaman favori ilan edilmişler.Ben hiç bu kadar net bir şekilde EuroLeague standartlarında basketbol oynayan bir takım görmemiştim zira kontrolü hiçbir zaman elimizde tutamayan bir yapımız vardı şimdiye kadar ama bu Fenerbahçe onu kırmış.Spahija'nın emeğine sağlık. Tanjevic denen kılçığın bu takımın altyapısını oluşturduğunu filan söyleyene rambo okan style uçan kafa atarım.

Futbol takımının bu topic'de yer alması mantıksız zira parkeler üzerinde karşılığını alıyor diye belirttim.Futbol takımının konumu beni zerre ilgilendirmiyor basketbolseverim ve Beşiktaşlıyım .

İlker dedi ki...

hakkaten can saçmalamışsın. avrupada 1 tane çekişmeli yerel lig yok. sanki çok kalite vardı da fener kaliteyi düşürdü. beşiktaş iverson a 2 milyon dolar ödeyene kadar o parayla kaliteli takım kursaydı o zaman.

kalabay dedi ki...

Ben Can'a başka bir yönden katılmıyorum.Fenerbahçe Ülker,adındaki sponsorun yardımı ile çok iyi bir kulüp olmuş olabilir,ama büyüklük para ile ölçülemez,bu ancak zamanla ve düzgün bir yapı ile oluşur,diye düşünüyorum.
Yoksa; BJK^nın Iverson'a verdiği paraları biliyoruz da acaba Sean May'e ne kadar para ödendiğini googleyın bakalım bulunabiliyormusunuz?Yoksa hiç açıklama yapılmamış mı?Çok şaşırtıcı gerçekten de...