İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

2.01.2011

Trabzonspor, olanlar, olacaklar!

Futbol yazarlarına her zaman toleranslı bakmak lazım. Dünyada son on yılda tahminlerin en az tuttuğu konular, finans piyasaları ve futbol. Onun için hisleriyle, öngörüleriyle yazanları biraz daha anlayışlı okumak lazım. (Beni de..)

Altı ay önce Trabzonspor’u, tesislerinde organik hayvan çiftliği kurdu diye eleştiri getirenler, Sadri babanın çiftliği yakıştırması yapanlar, Fenerbahçe futbolcu siz inek alıyorsunuz diyenler şimdilerde herhalde elleri acıyana kadar alkışlayanlardır.

Teofilo’ya dünyanın en iyi 4.golcüsü diye methiyeler düzenlerden de ses seda yok. Manisa yenilgisinden sonra, Trabzonspor’un karanlığa sürüklendiğini ima edenler, bu sezon da gitti diyenler, şimdi neredeler ve ne düşünüyorlar? Ee daha beterlerini de gördük şüphesiz; top çizgiyi geçerse adayım, geçmezse aday değilim gibi yeni bir anlayışa da 2010’da tanık olduk.

Sonra Şenol Güneş diye bir adam geldi. Kimsenin tanımadığı Şenol Güneş..! Adama başkan ol dediler, sen artık başkansın dediler, hiç yüz vermedi. O da biliyordu, teknik direktörünü Kore’ye sürenler, başkanını Alaska’ya kadar kovalardı. Ne olursan ol, başkan ol diyenlere aldırmadı, futbolu seçti. Esnaf kenti, esnaf kafasıyla idare edilen Trabzonspor’un sorunlarını altı ayda halının altına süpürdü. Çok basit bir şekilde sahada kazanan bir takım yarattı.

Sonra zorunlu bir kongre çıktı karşımıza. Tek liste olunca yönetime girmek için sayının 100’leri bulduğu söylendi. Şaşırmamak ne mümkün? Altı ay önce Sadri Baba’nın çiftliği, altı ay sonra ben de ben de. Katılım ve ibra tartışmaları, Trabzon’da güçlü, istediği zaman harekete geçebilen derin muhalefetin varlığını ortaya çıkardı ki, aman ha takım kötü gitmesin!

Geçen yıldan akılda kalanlar hemen hemen bunlar. Tabii bir de nasıl oluyor, Şenol Güneş gibi disiplinli birinin olduğu yerde iki oyuncu kafasına göre ülkelerine gidiyor?

Bunları da o oyuncuların ülkelerine, iklimlerine, bağlayalım ve 2011’e geçelim.

Şampiyonluk: Bursaspor şampiyon olduktan sonra Trabzonspor şampiyon olur demek kahinlik değil, güçlü olasılık. Olasılıkla, olacak ve olan farklı şeyler. Camiası tedirgin. Geçen sezonki Bursaspor vakası bu sene işin kolay olmayacağını gösteriyor. Trabzonspor’un şampiyon olmaması sürpriz olur.

Brozek kardeşler: Umarım Fatih Tekke tezahüratı olmaz. Kişisel olarak Fatih Tekke’yi isteyenlerdenim. Daha garanti bir transfer. Bu saatten sonra golcü Brozek ve ikizine başarılar dileyeceğiz.

Seçimler: Bu yılın sonunda seçimler var. Trabzonspor şampiyon olur, olmaz o başka. Ancak seçimleri, seçilecekleri, yani Trabzon’da siyaset, Mayıs’a kadar belli olmaz.

Stadyum: Şampiyonluğa ve seçimlere bağlı. Her iki durumdan da olumlu ve olumsuz etkilenecek. Bir şampiyonluk kadar (27 yıl) beklenmeyeceğini söyleyebilirim.

Şenol Güneş: Bırakın Trabzonspor’u, Trabzon’a yatırım gelse ondan bilinecek. Eskiye göre daha güçlü ve kredisi iyi durumda. O da bunun farkında. Yönetimden daha çok itibarı var. Yeni yönetimde kim nedir, necidir, ne yapar’a bakmayanlar, biz hocaya güveniyoruz diyor. İtibarı bu sene tavan yapacak.

Yönetim: Varlıkları ve yoklukları belli olmayan bir dönem olabilir. Sıra dışı bir yüz ve beyin, başkan Şener. Ona rağmen, yönetimin varlığı yokluğu belli olmayabilir. Tabii Trabzonspor sahada kazanırsa. Kazanamasa? İşte o zaman yönetime karşı eski defterler açılır –ki- bu hiç de iyi olmaz.

Bursaspor: Trabzonspor’un sahadaki gerçek rakibi. Üstelik, Bursa’nın birlikteliği Trabzon’a göre yukarda. Daha az kavgacı bir kent. Birbirini seven çok. Ortak payda Bursaspor olgusunda birleşmeyi başarıyorlar. Ligi en kötü ikinci bitirir diyenlerdenim.

Fenerbahçe: Bu takımın durumu hem Trabzonspor’un hem de Bursaspor’un ligi nerede bitireceğini gösterecek. Trabzonspor, Fenerbahçe ismi geçince daha bir tedirgin, Bursa daha rahat. Ligi nerede bitireceğini en zor tahmin ettiğim kulüp., Fenerbahçe..!

Hiç yorum yok: