İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

22.05.2006

Biri Bayern'i Durdursun!

Öncelikle bu yazıya başlamadan önce ÖSS senesi olan ve bu yazıyı yazmaya vakit bulamayan Oben Kaymakçalan' a hayatının en önemli sınavında başarılar diliyorum. Almanya Ligi' ni sadece bir kere yazacağım çok bilgim olmayan bir lig olduğu için zorlanacağım bu yazıdan sonra işi yine ehline bırakacağım...

Güzel bir Bundesliga daha izledi futbolseverler. Şampiyonluğa yine Bayern, ambargo koymasına rağmen bu sene ligdeki yabancı yıldızların kalitesinin artması doğrultusunda ligdeki futbol kalitesi de oldukça arttı. Özellikle Hamburg yaptığı sürprizle lige yeni bir heyecan getirdi. Takım takım değerlendirme yapmak tarzım olmasa da bu tek yazıya özel takım değerlendirmesi yapalım.

Bayern Münih

İki kupayı birden kazanarak sezonu yine karnaval havasında bitirdiler. Yıldızları Ballack' ı Chelsea' ye kaptırarak üzülselerde onun yerine doldurabileceklerini düşünüyorum. Takımda sürpriz olarak ön plana çıkan bir oyuncu yoktu. Bilindik yıldızlarıyla iyi işler yaptılar. Şampiyonlar Ligi' nde isteyecekleri en son takımla eşleştiler ve elendiler. Bana heyecan veren tek oyuncuları Bastian Schweinsteiger' di. Hem sağ hem de sol kanatta görev yapabilen genç panzer adam eksiltmekteki yeteneğiyle oldukça göz doldurdu. Bayern' in geleceği için oldukça önemli bir oyuncu.

Werder Bremen

Bundesliga' da futbolseverlere en çok zevk veren takımdı. Gole dönük harika bir oyun izlettiler herkese. Şampiyonlar Ligi' ne direkt gitme vizesini en büyük rakipleri Hamburg' u deplasmanda yenerek bunu hakettiklerini herkese gösterdiler. Klasnic ve Klose Avrupa' da bu sezon en efektif ikililerden biri olarak göze çarptı.

Hamburg

2004-2005 sezonunda benim en büyük hayal kırıklığım olan Hamburg sezon başı Hollandalı yıldız Rafael Van Der Vaart'ı alarak basına büyük bir malzeme verdi. Sezona çok iyi başladılar izleyenlere çok zevk verdiler. Tek sorunları olan savunmayı sezon ortası Ajax' tan Nigel De Jong' u alarak sağlamlıştırdılar. Sezon sonuna doğru Van Der Vaart' ın yaşadığı sakatlık onlarında belini büktü ve 3. bitirmek zorunda kaldılar.

Schalke

Bundesliga' nın en derin ve en pahalı kadrolarından birine sahip olmalarına rağmen taraftarları için hayal kırıklığı oldular. Alman futbolunun en iyi forveti Kuranyi ve Avrupa' nın en çok koşan 10 numarası Lincoln' e sahip olmalarına rağmen onları seneye Şampiyonlar Ligi' nde göremeyeceğiz.

Bayer Leverkusen

Dar kadroları olmasına rağmen iyi mücadele ettiler. Büyük maçlarda kötü performans göstermelerine rağmen UEFA biletini aldılar. Seneye bir iki takviyeyle bir yerlere gelebilirler. Ama şampiyonluk hayal.

Hertha Berlin

Vasatın üstünde savunmaları ve iyi bir orta sahaları olmasına rağmen onlara yakışmayacak forvetlere sahip oldukları için 6.' lıkla yetinmek zorunda kaldılar. Vasatın üstünde bir forvet bile onları iyi yerlere götürebilir.

Borussia Dortmund

Lazio' nun yaptığı hamleleri yapıp borçlarından kurtulmaya çalışıyorlar. Elindeki çoğu değerleri satıp borçlarından kurtulmaya başladılar. Genç oyuncular bakımından çok iyi bir sezon geçirdiler. Koller sakatlanmasaydı UEFA kupası mücadelesi bile yapabilirlerdi.

Nürnberg

İstikrarsız bir performans sergilediler. Bazı büyük takımların başına büyük belalar açtılar ama çıkabilecekleri en üst sıraları yakalayamadılar. Stutgart ve Hertha gibi iki takım kötü performans sergiliyorsa bu takım UEFA bileti almalıydı. Bana göre başarısız bir sezon geçirdiler.

Stuttgart

Bu sezonun en büyük hayal kırıklığıydı. Sezon başı Tomasson, Gronkjaer ve Hitzlberger gibi 3 iyi oyuncu transfer etmelerine rağmen Trapattoni' yi seçme hatasında bulundular. Klasik bir Alman antrenörle Avrupa' ya gidebilirlerdi.

Borussia Mönchengladbach

Sezon başı Elber gibi bir oyuncuyu kadrolarına kattılar. Ama hiç verim alamadıkları için onu bırakmak zorunda kaldılar. Ayrıca Marek Heinz gibi kaliteli bir oyuncuyu Galatasaray' a kaptırdılar. Orta sıralarda kalarak iyi bir sezon geçirdiler.

Mainz

Sahalarında oynadıkları karşılaşmalarda başarılı oldular. Deplasmanda biraz daha dişli oynayabilselerdi daha iyi yerlere gelebilirlerdi. Ama kısıtlı kadrolarına rağmen iyi işler yaptılar.

Hannover

UEFA kupası için oynayan takımların canını çok yaktılar ama çok dar kadroları olduğu için çok iyi performans gösteremediler. Kadrolarındaki tecrübeli oyuncuları kadrolarında tutarlarsa seneye heyecan getirebilirler.

Bielefeld

Doğu Avrupa' lı oyuncuların ağırlıklı olduğu Bielefeld sezonun büyük bölümünü hedefsiz oynadı. Ligin sonlarına doğru oyuncularının kafalarının tatile gitmesi nedeniyle ufak bir düşme korkusu yaşadılar ama ligde kalıcı olduklarını gösterdiler.

Frankfurt

En iyi oyuncuları olan Armin Skela' yı Kaiserslautern' e kaptırdıkları için çok zorlandılar. Kendi evlerinde kazanmaları gereken maçları kazanarak ligde kalmayı başarılar.

Wolfsburg

Arkalarında ünlü araba markası Wolksvagen olmasına rağmen ellerinde parayı çok kötü kullandılar. D' Alessandro gibi bir yeteneği hiç kullanamadılar ve Porstmouth' a kiralamak zorunda kaldılar. Son hafta kendi evlerinde Kaiserslautern' le zar zor berabere kalarak ligde kalmayı başardılar.

Kaiserslautern

Almanya' nın en köklü kulüplerinden olan Halil Altıntop'un takımı elindeki dar kadroya ve kısıtlı bütçelerine rağmen son haftaya kadar mücadele ettiler. Öne geçtikleri son hafta maçında Wolfsburg' a yenilmeselerdi seneye yine onları izleyebilecektik.

Köln

Alpay' ın bu takımla anlaşmasından sonra daha dikkatli izlediğimiz kırmızı beyazlı takım ellerinde Lukas Podolski olmasına rağmen ligde kalmayı başaramadılar. Seneye Podolski' yi kaybedecekleri göz önüne alınırsa onları iki üç sene izleyemeceğiz.

Duisburg

Bu sezonki en kötü takımdı. Hiç zevk vermeyen futbolları nedeniyle düşmeyi hakettiler. Seneye tekrar çıksalarda asansör takım olmayı sürdüreceklerine eminim.

Amatör olarak yazdığım Almanya Ligi yazısını beğenmenizi dilerim. Herkese bol sağlıklı günler ve bol gollü bir Dünya Kupası dilerim..

Hiç yorum yok: