İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

8.05.2006

Öküz Öldü Lig Bitti

Sonunda bitti. Koskoca bir sezon bizim istediğimiz takım olan Anderlecht benim çok beğendiğim beyaz formalarıyla şampiyonluğa ulaştı. Bütün Türkiye Serhat’ın oynadığı takım olan Anderlecht’ i tuttuğu için benim de bir sempatim vardı. Sezon başı büyük umutlarla büyük transferler yapmışlardı. En önemli transferleri Serhat’tı. İlk haftalarda antrenörüyle sorun yaşamasına rağmen sezonu kısmen mutlu bitirdi. Kısmen çünkü son maçın 20. dakikasında sakatlanarak son maçı tamamlayamadı. İyileşmesi için 6 hafta gerektiği bildirildi.

Şampiyonluğun geldiği maça Anderlecht çok hızlı başladı. Karşılarındaki takımda ligin en çok sürpriz yapan iki takımından biri olan Zulte Waregem idi. Maçın 3-0 bitmesi ve Standard’ın da evinde 2-0 mağlup olması beyazları mutlu sona ulaştırdı. Anderlecht’ in ilk golü 40. dakikada defans oyuncusu Lamine Traore’ nin ayağından geldi. Standard’ ın 30 dakika içinde 2-0 mağlup duruma düşmesi ile bu gol daha da değerli hale geldi. Bu golden sonra zaten şampiyonluk kutlamaları başlamıştı. İkinci gol ise yine sürpriz bir topta Tihinen tarafından atıldı. Bu golden sonra artık kimse maçı düşünmemeye başladı. Koskoca bir sezonun ağırlığı üstünden giden beyazlar daha da rahat oynayarak üçüncü golü attı ve şampiyonluk geldi.

Son hafta maçlarıyla birlikte Anderlecht Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma hakkını elde etti. Lig ikincisi Standard ise seneye Şampiyonlar Ligi 3. turuna katılacak. Brugge ise bu senenin aksine seneye UEFA kupasından başlayacak Avrupa macerasına. Lig sonuncusu La Louvierre ise direkt olarak ikinci lige düştü. 17. sıradaki Lierse ise ikinci lig ikincisi, üçüncüsü ve dördüncü ile play off oynayıp ligde kalmaya çalışacak.

Yılın on birini belirmeye çalışırsak ise kalede Anderlecht’ in kalecisi Zitka var. Savunmada yine beyazlardan Tihinen, Standard’ tan iki oyuncu Jorge Costa ve Deflandre ve son olarak Brugge’ den Clement. Orta sahada ise Brugge’ den Sven Wermant, beyazlardan Wilhemsson ve Goor son olarak da Standard’ tan eski İnter’li Sergio Conceicao. Santrafor mevkiinde ise ligin gol kralı Tosin Dosunmu ve Nicolas Frutos var.

Son Haberler

Belçika Birinci Futbol Ligi'ndeki şike olaylarında futbolcuların maç başına 18 bin 500 ile 60 bin euro aldıkları açıklandı. Federasyondan yapılan açıklamada, Çinli işadamı Zheyun Ye'nin yarattığı şike olaylarında antrenör Paul Put'un 60 bin, yardımcı antrenör Patrick Deman'ın 57 bin, futbolcular Cliff Vmardulier ve Laurent Fassotte 60'ar bin, Igor Nikolovski, Marius Mitu, Yves Van Derstraeten 18 bin 500'er euro diğer bir oyuncu Ninoslav Milenkovic'in ise 20 bin euro aldıkları, paraların antrenör Paul Put tarafından dağıtıldığı açıklandı. RSC Anderlecht'te görevine son verilen futbolcu Laurent Delorge ve Archie Thompson'nın ne kadar para aldığı ise federasyon tarafından açıklamadı. Açıklamada, şike olaylarında Zheyun Ye'nin isteği yerine getirilmediği taktirde oyuncuların paraları geri verdiği belirtilirken, sık sık soyunma odalarına giden Çinli işadamının oyuncuları ''Hepinizin güzel çocukları var. Umarım ileride çocuklarınızla birlikte olursunuz'' diyerek tehdit ettiği kaydedildi.

Hiç yorum yok: