İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

10.06.2006

İlk Gün Maçlarının Analizi

Yazarlık kariyerimdeki ilk Dünya Kupası olduğu için heyecan doluyum. Maçtan önceki açılış seromonileri oldukça hoşuma gitti. Kanal 1 konusunda büyük şüphelerim olmasına rağmen açılışta Okay Karacan’ ın sesini duyduğum için sevindim maçtan önceki yorum programında Ahmet Çakar ve Ferdi Leflef’ i de görünce tam not verdim. Maçtan önce haber bültenlerinde söylendiği gibi Ballack yedek kulübesinde göründü. Almanya sahaya şu on birle çıktı; kalede Lehmann, sağ bek Friedrich, sol bek Lahm, stoperler Metzelder ve Mertesacker , sağ açık Schneider , sol açık Schweinsteiger, ön liberolar Frings ve Borowski, forvetler Klose ve Podolski. Kosta Rika ise kalede Porras, stoperler Umana, Marin ve Seguiera, sağ açık Martinez, sol açık Gonzalez, ön liberolar Centeno, Fonseca ve Solis, forvetler Gomez ve Wanchope.

İlk yarıya Almanya çok hızlı başladı. 5. dakikada sol bek Lahm "sağ ayağıyla" harika vurdu eskilerin tabiriyle topu 90’ a şandelledi. 10 dakika içinde Kosta Rika abandone oldu derken 12. dakikada Kosta Rika ilk çıkışında Alman defansının hatalı ofsayt taktiği nedeniyle skoru eşitledi. Ardından Almanya tekrar oyuna hükmetti ve 17. dakikada organize bir atakta galibiyeti tekrar takımına getirdi. İlk yarı ilk 20 dakika dışında sadece geçti. Ama 20 dakika boyunca hücum futboluna doyduk. Almanyallı oyuncular uzaktan şutlara kitlenmiş gibi göründü. Kosta Rika ise savunmanın arasına atılan toplarda skora gitmeyi düşündü. 3-5-2 oynamaları nedeniyle kanatlardan hiç top getiremedi ve golün dışında bir heyecan yaratmadı.

İkinci yarıda Almanya ilk yarıda koridor olarak kullandığı sol kanadı hiç kullanmadı. Sağ kanattan da hiç efektif olamadılar. Ama tekrar sol kanada döndükten sonra da 3. golü Klose ile buldular. Tam maç koptu derken Klinsmann Borowski ile Kehl’ i değiştirince uyum sorunu nedeniyle Kosta Rika ortadan Almanya orta sahasını yardı ve golü buldu. Ancak gol yüzde yüz ofsayttı. Son dakikalarda Frings bir füzeyle skoru 4-2 yaptı.

Polonya- Ekvador maçına kısaca değinmek gerekirse maçın hakkı bana göre Polonya’ nındı. Ekvador ilk golde tacı uzun kullandı bir oyuncu aşırdı ve Tenorio golü buldu. Çok acemice yenilen bir goldü. İkinci golde Almanya’ nın yediği iki golün bir benzeri gibiydi. Ama Polonya maç 1-0 iken iki hücumda final paslarını hatalı yaptı ve golden oldu. Ayrıca skor 2-0 iken Polonya’ nın iki topu direkten döndü.

Kupanın ilk gününde izleyenler gole doydu. Euro 2004’ ün aksine bu turnuvada ilk iki maçta da beceriksiz savunmalar gördük ki bu beni çok mutlu etti. İlk gün maç başına gol ortalaması dörttü ve bu beni çok umutlandırdı.

Herkese bol gollü maçlar diliyorum...

Hiç yorum yok: