İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

28.08.2007

Belçika'da Kaldığımız Yerden

Sonunda Avrupa ligleri başlayış düdükleriyle start verdiler. Bütün yaz futbolsuzluk yüzünden kışın yüzüne bakmayacağım nostalji maçlarını bile izledim. Ama sonunda başlıyoruz. Avrupa’nın çoğu ligi gibi Belçika Ligi de start verdi. Geçen sezon uzun yıllardır olduğu gibi Anderlecht ipi göğüslemişti. Onları takip etmesini beklediğim Standard veya Brugge’ ün yerine Genk takip etmişti. Bu sezon Genk için oldukça önemli. Geçen sezonki performansları geçtiğimiz sezonlarda yaptıkları gibi bir tesadüf mü yoksa onlarda 3 büyüklerin ardından bu ligin söz sahibi takımı mı?

Transfer döneminde son şampiyon kadrosuna Nurnberg takımından Çek orta saha oyuncusu Jan Polak’ ı dahil etti. Polak son Dünya Kupası’ nda milli takım bünyesinde bulunmuş ve maçlarda da dakika bulmuştu. Özellikle Gana maçında takımı kaybetse de oldukça iyi bir performans göstermişti. Polak, Galatasaray’ın transfer ettiği Linderoth tarzı bir oyuncu. Çok top çalan çaldığı topları da oyuna olumlu sokan bir oyuncu. Ancak oyunun hücum bölümünde çok etkili olamadığı için büyük takımların transfer listesinde bulunmuyordu.

Geçen sezonun ikinci sıradaki ekibi Genk transfer borsasında ismi çok geçmeyen bir takımdı. Takımlarından gönderdikleri oyuncular da aldıkları oyuncularda çok duyulmamış isimler. Bu sezon Genk takımı futbolseverler için tam bir kapalı kutu. Takımdan giden Pocognoli ve Pellegriti’nin yerine Malatyaspor’dan tanıdığımız orta saha Toth Balasz Hapoel Tel Aviv’den, Igor Lolo Metalurg Donetsk’ ten, Mohammed Dahmane Bergen’den ve Elyaniv Barda Hapoel Tel Aviv’den kadroya dahil edildi.

Geçen sezonu üçüncü sırada bitiren takım olan Standard Liege bu sezon fazlasıyla kan kaybetti. Bir dönem Inter’ de forma giyen sağ açık Sergio Conceicao Katar’a, Belçikalı milli oyuncu Karel Geraerts ise Club Brugge’e gitti. Kadroya ise Newcastle United’ dan Oguchi Onyewu dahil edildi. Bu sezon onlar için oldukça zorlu geçecek ve geçen seneden daha kötü bir yerde ligi bitirmeleri oldukça güçlü bir olasılık.

2006-2007 sezonunun en büyük hayal kırıklığı takımı ligi 6. sırada bitiren Club Brugge ise geçen sezonun acısını çıkarmak için bütçesini yaz döneminde oldukça zorladı ve iyi oyuncuları kadrolarına kattılar. Forvet oyuncuları Bosko Balaban’ ı Dinamo Zagreb’e gönderen mavi siyahlı takım geçen sezonun gol kralı ve benim oldukça beğendiği Francois Sterchele’ yi kadrosuna kattı. Bunun yanında kadrolarından Matondo Roda’ya, Roelandts Zulte Waregem’ e , Ishiaku Duisburg’a gitti. Sterchele başka takıma dahil olan oyuncular ise üstte belirttiğim Standard’ dan Geraerts , Kızılyıldız’ dan Dusan Djokic ( bu oyuncuya bu sezon boyunca dikkat etmenizi öneririm çünkü oldukça gelecek vadeden bir oyuncu), Beira Mar’ dan ismini çok beğendiğim Antolin Alcaraz, Sparta Prag’ dan Stepan Kucera,

ve Sint Truiden’ den Jiroen Simaeys. Bu sezon bu takımdan çok şeyler bekliyorum ve bu sezonki şampiyonluk adayım geçen sezonki başarısızlığın vereceği motivasyon nedeniyle Club Brugge.

Herkese bol gollü günler

Hiç yorum yok: