İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

30.08.2007

Fallece Puerta!

Dün akşam eve gidip, interneti açtım. Marca’yı, As’ı açtığımda karşımda duran bir haber vardı. Fallece Puerta diyordu bu haberde. Neydi bunun anlamı? Puerta öldü diyordu. Kritik saatleri atlatamamış ve genç oyuncu yaşamını yitirmişti.

Yeşil sahalar daha önce de Foe, Feher, Dos Santos, Cunha gibi isimlerin hayatına mal olmuştu. Bundan önceki saha içi ölüm olayları beni etkilemişti elbette ama bu kadar değil. İnsan tanıdığı, bildiği bir oyuncunun ölmesini tuhaf karşılıyor biraz. Foe öldüğünde epey üzüldüğümü hatırlıyorum ama Antonio Puerta’nın ölümü gözümde yaşlanmaya sebep olmadı değil. Eminim, Puerta’yı bilen herkes benzer duygular yaşıyor olmalı. İnsanı sarsan, üzen başka bir şey de Puerta’nın henüz 22 yaşında olması kuşkusuz.

22 yaşında ve İspanyol futbolunun parlayan isimlerinden biriydi Puerta. Savunmanın ve orta sahanın solunda oynayabiliyordu. Benim ümit bağladığım yeteneklerden biriydi. Sol kanadı oldukça iyi kullanıyor, çok kolay adam geçebiliyordu. Çok iyi bir tekniğe ve vuruş kabiliyeti vardı. İspanya milli takımında görmeyi beklediğimiz zamanlarda O hayata veda etti.

Yazım ne öyle bilgilendirme yazısı, ne de bir tahlil yazısı. İspanyol futbolunu çok sevdiğini bildiğiniz birinin, çok beğendiği bir futbolcunun ani ölümü karşısında sarsılması sonucu ortaya çıkmış bir yazı. Bundan evvel bazı futbolcuların biyografik tahlillerini yaparak çeşitli yazılar yazmıştım. İsterdim ki Puerta için yazacağım yazı da böyle bir yazı olsaydı. Maalesef, olmadı. Bu yazı Puerta’nın yaşamını yitirmesi nedeniyle yazıldı.

İspanyolların, Sevilla’lıların ne derin bir acı içerisinde olduğunu anlamak zor değil. Kaybettikleri sıradan bir futbolcu da değil çok önemli bir yetenekti. 26 Kasım 1984’de Sevilla’da doğmuş, Sevilla alt yapısından yetişmiş bir oyuncuydu Puerta. İki sezondur Sevilla A kadrosunda yer alıyordu. Son iki sezondur harikalar yaratan, Sevilla takımının önemli bir parçasıydı.

Eğer cumartesi gecesi oynanan Sevilla-Getafe maçındaki o talihsiz olay meydana gelmemiş olsa, futbol hayatına devam edebilmiş olsaydı, eminim uzun yıllar İspanyolların önemli yıldızları arasında adını zikredecektik.

Söylenecek aslında pek fazla söz yok. Sıcaktı, Yeterli önlemler alınmalıydı, falandı filandıları geçmek lazım şu saatte. Benzer olayları yılda en az bir kez yaşar olduk. Alıştırmaya da başladı bu ölümler bizi kendisine. Artık Antonio Puerta isminde bir futbolcuyu izliyor olamayacağız. Futbolu da bıraktık bir kenara artık O yaşamıyor. İnsanın futboldan iştahını kopartıyor böyle haberler. Elde değil ne yapalım!

Toprağın bol olsun, Adios Antonio!

Hiç yorum yok: