İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

21.07.2010

Kim Gitsin?

Geçenlerde Milliyet gazetesinde Bjk'nın yabancı kontenjanında yer açabilmesi için hangi yabancıyı göndermesi gerektiğine dair bir anket yer alıyordu. Fink ve Zapo 29 bin civarı oyla ilk 2 sırada yer alan isimlerdi o anket sonuçlarına göre. Biz de bu başlık bağlamında kendi fikirlerimizi ortaya koyabiliriz. Tek tek oyuncu bazındaki görüşlerimi sizlerle paylaşarak anketi başlatıyorum :)

Tomas Zapotocny : Geçtiğimiz sezon kiralık olarak gittiği Bursaspor'da şampiyonluk yaşadı. 24 maçta forma giyip takıma önemli katkılar verdi. 2 senedir Türkiye'de ve uyum sorunu yok. Yaş olarak bir stoper için en verimli döneminde +2+2 kontanjanından takımda bulundurulması faydalı olabilecek bir isim. Kademe ve pozisyon almada Ferrari'ye göre zayıf olsa da hücumda da diğer stoperlere göre çok daha etkili ki bu da Schuster'in stoperlerden beklediği bir özellik. Benim tercihim kalmasının faydalı olacağı yönünde. Kalmalı.

Tomas Sivok : Vatandaşına neden tercih edildiğini bir türlü anlayamadığım bir oyuncu.Sıkça adam kaçırıyor,pozisyon almada başarılı değil ve diğer stoperlerden hızlı olduğunu söylemek zor. Kadrodaki overrated oyunculardan biri olduğunu düşünüyorum. Tek avantajı aynı zamanda ön liberoda oynayabiliyor oluşu ve belli bir uyum yakalamış olması olsa da eldeki 4 stoper içinde en zayıf halka olduğunu düşünüyorum. İyi bir teklif gelirse kesinlikle satılmalı. Gitmeli.

Matteo Ferrari : Geçtiğimiz sezonun ilk yarısındaki performansıyla kadronun ve taraftaların değişmezleri arasına giren Ferrari, orta sahanın çökmesiyle başlayan defansif zaafiyete üstüste yaptığı bireysel hatalarla dikkat çekti. Açıkçası takım savunmasının üst düzey olduğu zamanlarda etkili olup, en çok ihtiyaç duyulan anlarda aksamaya başlaması şüphe uyandırıyor. Vikingur maçı ölçü olmasa da Schuster'in orta sahaya kadar çıkan defansif çizgisinde ağırlığı ile sıkıntı yaratabilir. Yine de eldeki stoperler içinde kesinlikle en tecrübeli ve markaj konusunda en iyi isim. Bununla birlikte vazgeçilmez olduğunu düşünmüyorum. Nötr.

Michael Fink : Kesinlikle yeri doldurulmadan gönderilmemesi gereken bir oyuncu . Beşiktaş'ın bariz bir şekilde geçen sezon GS'nin düştüğü hataya düştüğü ortada.Takımı hücumcu oyuncularla doldurup orta sahayı rakibe teslim etmek sezonun başlamadan bitmesi anlamına gelir. Ne Uğur İnceman ne de Necip, Fink'in Bjk'ya verdiği katkıyı verebilecek durumda değiller. Koca sezonu aman Ernst ceza almasın aman sakatlanmasın diye geçirmek pek mantıklı gelmiyor bana. eçtiğimiz yıl kendisinden beklenenler doğrultusunda iyi bir performans çizdiğine inandığım Fink +2+2 kontenjanında en sorunsuz ve maliyeti düşük adam olarak takımda kalmalı zira yerini doldurabilecek yerli bir ön libero transferi pek düşünülmüyor gibi. Fink gittiği takdirde sezonun ilerleyen bölümlerinde oldukça sıkıntı çekeceğimizi düşünüyorum. Kalmalı.

Matias Delgado : 1 seneyi aşkın bir süredir forma giymeyen Delgado kesinlikle listenin 1 numarası olmalı. Schuster tarafından FM tabiriyle Deep Lying Playmaker olarak Pirlo benzeri bir göreve soyundurulacağını Vikingur maçında gözlemledik. Arjantinli kesinlikle bu pozisyon için doğru bir oyuncu değil.Topsuz oyunda çok zayıf olması,teknik bir oyuncuya göre çok abartılı olan pas hatası yüzdesi ,istikrarsız futbolu ve maliyeti göz önüne alındığında Delgado'nun 10 kişilik kontenjanda yer bulmasının israf olacağı ortada. Gitmeli.

Rodrigo Tabata : Delgado için yazdıklarımın büyük çoğunluğu Brezilyalı için de geçerli olsa da gerek egosunun daha törpülenmiş olması gerekse topsuz oyunda Delgado'ya oranla daha aktif olması onu da +2+2 kontenjanı için ideal bir oyuncu yapıyor. Kalmalı.

Fabian Ernst : Alman futbolcunun geçtiğimiz sezonki performansı, şampiyonlukta büyük pay sahibi olduğu 08/09 sezonuna oranla düşmüş gibi görünüyor. Buna rağmen kadrodaki alternatifsizliği, taraftarla arasındaki bağ, Schuster ile aynı dili konuşuyor oluşu, tecrübesi ile Quaresma'dan sonra takımdan gidecek en son yabancı olduğu ortada. Kalmalı.

Roberto Hilbert : Bu oyuncuyu hiç izlemedim ve hakkında internette gördüğüm videolar ve okuduğum yorumlar dışında bir bilgim yok. Schuster'in isteği ile alındığı söyleniyor.Sağ bek ve sağ açıkta forma giyebilen bir isim. Takımın sağ bekte büyük bir problemi var ve eğer bu bölge için düşünülüyorsa faydalı olabilir. Sağ açıkta Nihat, Q7 ve Tabata'nın da forma bulabileceğini düşünürsek bu pozisyon için lüks olduğunu söyleyebiliriz. Tercihen sağ bek bölgesi için defansif yönü de aynı oranda etkili olan bir oyuncu alınmasının daha faydalı olacağı kanaatindeyim zira kanatlar ve gelirse Guti takıma yeteri kadar pozisyon zenginliği sağlayabilecektir. Görmeden yorumda bulunmak pek mantıklı olmasa da gerek yedek oturmayı sorun edebilecek olması gerek pozisyon itibariyle alternatifinin bol olması ile ihtiyaç olduğunu düşünümüyorum. Gitmeli.

Filip Holosko : Geçtiğimiz sezon sakatlığının ardından bir türlü toparlanamayan Holosko değerli bir oyuncu olsa da eldeki parçalara bakıldığında 2. planda kalacak gibi görünüyor. 2. forvet olarak gösterdiği başarıyı sağ kanatta tekrar edebildiğini söylemek zor. Formda bir Nihat karşısında forma bulması kolay değil. Karlı bir transferde kullanılcaksa gönderilebilir fakat sadece kontenjan boşaltmak uğruna cuzi miktarlara elden çıkarılmaması gerek zira hem çalışkan hem de taraftarların sevdiği bir isim ve formda olduğunda neler yapabileceğini biliyoruz. Nötr.

Bobo : Alternatifinin Nobre olduğunu düşünürsek yeni bir forvet alınmadığı takdirde kalması gerek. Oynadıkça açılan bir futbolcu Bobo. Hem hava toplarında hem de yerden etkili bir isim. 4-5 hafta sabredildiği takdirde bu sezon çok önemli katkı vereceğini düşünüyorum. Bence şu anda ülke sınırları içerisindeki en iyi santrafor. Kalmalı.

Benim düşüncem Sivok, Hilbert ve Delgado'nun gönderilip bir sağ bek ve bir forvet oyuncusu ile yabancı kontenjanın kapatılması yönünde bu bağlamda ideal 11'in

Rüştü - sağbek - Toraman -Ferrari/Zapo - İsmail ---- Ernst-Fink ---- Guti-Q7-Nihat ----Bobo

şeklinde oluşması gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte büyük ihtimal ile Fink ve Zapo takımdan ayrılacak. Erhan Güven gibi bir kalas sağ bek olarak forma giyecek, Sivok yine birçok maçta adam kaçırmaya devam edecek, Ernst'in ceza aldığı maçlarda defansif olarak büyük sıkıntı yaşamaya devam edeceğiz gibi görünüyor...

4 yorum:

Cuma Ali dedi ki...

İkincisini tartışmak lazım ama ilkinin Delgado olması şart. Ben Sivok'u da Zapo'yu da çok beğeniyorum. Ferrari'nin de kalması gerek. Fink'in gitmesine üzülürüm çünkü çalışkan oyunculara hayranlığım var. İkinci isim olarak bence Tabata gitmeli

Övünç Şentürk dedi ki...

Stoperlerden birinin yolcu olacağı kesin.Diğer isimde büyük ihtimal Fink veya Holosko olacak.Bizede yazık olacak.Yazıda da dediğim gibi orta sahada mücadeleci oyuncu alternatifimiz yok denebilir.Necip tecrübesiz ve çok kart görüyor.Uğur'dan bahsetmeye bile gerek yok.O bakımdan daha iyisi alınamıyorsa Fink kalmalı.

Delgado'dan vazgeçilemiyor zira tahminimce Guti transferinin yatma olasılığı var.Eğer öyle bir durum yoksa aynı mevkide 3 yabancı olması Demirören'in özüne dönüşü anlamına gelir.3 yabancı kalecinin olması gibi birşey bu mevzu.

Eğer öyle değilse ve Schuster orta sahayı teknik kapasitesi yüksek elemanlardan oluşturmak istiyorsa Tello'yu neden gönderdi?en azından pres filan yapıyordu keyfi olduğu zaman ve Delgado'ya göre çok daha iyi duran top kullanıyor.

Mehmet Reşit dedi ki...

Antep'te genç bir çocuk var, Serdar Kurtuluş diye. Hem sağ bekte, hem de defansif orta sahada oynayabiliyor. Sıkı pazarlık edilirse 5-6 milyona koparılabilir.

Övünç Şentürk dedi ki...

Yıldo'nun yeni gözdesi Eskişehir uzun süre Antep'ten adam almaz heralde.Belki Sosa olabilir :)

Bugünkü gelişmeler doğrultusunda gidecek isimler Ferrari-Delgado-Fink olacak gibi görünüyor.Schuster'in kadroyu güçlü takımlara karşı test etmeden Ferrari ve Fink 'i göndermesini pek mantıklı bulmuyorum.Kesin olan birşey var oda bu sezon geçen seneki Arsenal gibi Bjk'nın bütün maçlarının üst biteceği :)