İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

15.07.2010

Ve Guti Beşiktaş'ta

Öncelikle hayırlı olsun demek lazım. Çok klas bi topçu izleyeceğiz gelecek sene, bu yüzden hakikaten heyecanlıyım. Alex kıvamında bi oyuncu ve önünde Bobo'yla beraber çok iş yaptırır Beşiktaş'a. Yalnız, bu tür transferler yapmak yerine ben her zaman takımın kendi yıldızlarını çıkarmasından yanayım. Tamam, bu tür transferler diğer kaliteli oyuncuların gelmesinin de önünü açıyor ama başarıya veya ülke futboluna kattığı bişey yok ne yazık ki. Carlos geldiğinde hiç mi yoktu genç bi sol bek Fener'de. Ki hatırlıyorum Carlos giderken şimdi adını hatırlayamadığım bi çocuk için çok yetenekli bi sol bek, onunla ilgilenin demişti ama biz gittik Dos Santos'u aldık. (Örnek: Hagi-Emre)

Niye biz Arsenal ve özellikle Manu gibi daha parlamadan almıyoruz genç oyuncuları ve 3-4 sene kulüpte pişirip oynatmıyoruz? Yine 19 yaşında Brezilya'dan genç Mateus alınmıştı, Bursa'ya kiralık verildi ve sonrası malum. Şimdi 6+2+2 gibi bişey çıktı, Beşiktaş'ta 13 yabancı var ve hiçbiri 25 yaş altı değil.

5 yorum:

Mehmet Reşit dedi ki...

Bu takımın transfer planlamasını kim, daha da önemlisi neye göre yapıyor; bunu tahmin etmek bile büyük efor isteyen bir iş.

Övünç Şentürk dedi ki...

Yaw kardeşim Tabata'mı Andre Santos'mu yapıyor ülke futboluna katkıyı.Roberto Carlos'un Fenerbahçe'ye saha dışında yaptığı katkının milyonda birini hangi genç sol bek yapacakmış ?Google'dan bir aratın bakalım Roberto Carlos yazınca kaç milyon Fenerbahçe yazınca kaç milyon sonuç çıkıyor?

Hala bu transferleri saha içinden görenler var açın artık gözlerinizi? Guti burda emekli olsa nolur olmasa nolur zaten geçen senenin 4.cüsü bir takımdan bahsediyoruz ölüsü gene 4. olur ...

Ama dünyaca ünlü bir futbolcu var ya J.M. Guti Haz. o işte Bjk'da oynuyor.Guti diye aratınca Google'dan Bjk çıkıyor .... Bilmem analatabildimmi ? Bu hem Bjk'nın imajını tazeler hemde Fm'de Reputation denilen istatistiğini arttırır ki ileride o çok yetenekli genç oyuncular için bir tercih sebebi olsun ....

Ayrıca Guti'nin Hagi'nin Emre'yi yetiştirdiği gibi Onur'u Muhammed'i yetiştirmeyeceği ne malum ? O adama belkide hayatında göremeyeceği yardımı yapacak?

Mehmet Reşit dedi ki...

Vallahi, ben kendi adıma şundan bahsediyorum;

Takımdaki yabancı sayısı 13 oldu, Raul falan da deniyor, say ki o da gerçekleşti ve bunlar olurken hala kulüp iç pazara yönelmedi.

14 yabancın var, 6'sını oynatabiliyorsun. Sivok, Ferrari, Ernst, Quaresma, Guti ve Raul'a elin mahkum. Peki o zaman Hilbert'i niye aldın? Mevcut şartlarda forveti ikileyemiyorsun, yerli takviye yapman lazım; en makul aday kim? Sercan Yıldırım. Bu kadar sansasyonel transferden sonra Sercan'ın bonservisine 8-10 milyon, kendisine de senelik 1-2 milyon gayme verebilecek misin? Yoksa Fazlı Ulusal, Veysel Cihan ayarında bir forvet mi geliyor? Nobre ne olacak? Bobo ne olacak? Delgado ne olacak?

Neresinden bakarsan bak, mantık "şu yabancı transferlerini bir halledelim, gerisine bakarız, olmadı Delgado'nun sözleşmesini dondururuz" imiş gibi geliyor.

Veya kısaca planlama yok diyeyim ben; kendimi tekrar etmiş olayım.

Övünç Şentürk dedi ki...

Plan Zapo+Tello+Holosko'nun Bursa'ya takasının yatması ile göçtü.Her ne kadar Bursa bu işten karlı çıkıyor olsa da Volkan+Ozan'a karşılık bu adamları ve 1-2 milyon € verilerek bu iş bitirilmeliydi.Ama para vermemekte direttiler çünkü bu adamlar zaten toplam 12 m€'ya yakın bonservis ödenerek alındılar birde Tabata + İsmail'e verdiğin boru gibi 14 milyon olunca rakiplerde sendeki cevheri görüp böylesine karlı bir transferi bile gönül rahatlığıyla reddedebiliyor.

Yıldırım Demirören'in en son ne zaman planlı bir iş yaptığını hatırlıyoruz ki.Şimdide Mete Düren yalanlamak durumunda kaldı mesela niye oda biliyor yabancıların eline koz verildiğini istedikleri yere istedikleri paraya gideceklerini.

Neyse mevzu karışmasın benim tepkim plansızlıkla ilgili değildi zaten. Guti'nin Bjk'ya yada Türk futboluna olacak katkısı kısmınaydı.Nitekim plansızlık kısmında son derece haklı olduğunu basketbol takımının halinden uzun süre göreceğiz ..

Cuma Ali dedi ki...

abi ben zaten saha dışından görmek istiyorum. ben saha içindeki başarıyla ilgileniyorum sadece, bu yüzden de emekli olmaya gelen oyuncuları tasvip etmiyorum. bu şekilde ilerleyeceğimizi de düşünmüyorum.

en güzel örnek porto, lyon, shakhtar ve cska moskova olur herhalde. bu adamların yaptığı bana göre daha mantıklı. hadi porto ve lyon'u dışarı bırakalım cska ve shakhtar'ın bulunduğu ligler bizim lig seviyesinde aşağı yukarı. onların başarılarıyla bizimkileri karşılaştırmak lazım bence. benim gözümde dünyanın orasında şu adam fenerbahçe'yi, galatasaray'ı veya beşiktaş'ı bilmiş veya bilmemiş çok bi önemi yok.