İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

8.07.2010

Löw-Maradona ve Milli Takım Antrenörlüğü

İlk olarak İlker'in Almanya - İspanya maçı hikayesine bir düzeltme: ben Schweinsteiger'i sağ açığa kaydıracağını düşünmüyordum Löw'ün, Trochowski'den önce de Cacau'yu Müller'in yerine koyar diye düşünmüştüm:) Bu işin ayrıntısı ancak;

Löw'ün milli takım antrenörlüğü üzerine birkaç şey. Bana göre Löw'ün stratejisi milli takım antrenörlüğü için doğru yol. Temel bir prensibi var gibi gözüküyor, oyuncular kulüplerinde sezon boyu hangi pozisyonda oynadıysa onu devam ettirmeye çalışıyor. Schweinsteiger bu yıl genelde ortada oynadı Bayern'de, Lahm da sağ beke kaydı. 2006 Dünya Kupasında bu iki oyuncu sırasıyla sağ kanat ve sol bek oynuyorlardı mesela. Bu turnuvada sezon boyu oynadıkları mevkide çok iyi performans vermiş olmalarını değerlendirip ona göre stratejisini belirledi.



Bir yandan kulüp performanslarına/pozisyonlarına dogmatik bir bağlılığı yok Löw'ün. Podolski ve Klose, yıllardır bu formayla, milli takım statüsündeki maçlarda iyi performans veriyorlar anlaştıkları da ortada. Kulüp performanslarına aldırmaması gerektiği yeri de iyi seçmiş yani.

Sanıyorum Löw'ün bu hamlelerinde milli takım antrenörü olmanın iki kutbu belirgin bir şekilde ortada; bir yandan sezon boyu devam eden, kulüplerdeki performans-mevki kombinasyonlarını milii takıma entegre etmek; bir yandan ayrı bir takım olarak milli takımı, ayrı tempoda-futbol tarzında maçlar olarak turnuva maçlarını düşünmek.

Turnuvanın iyi antrenörlerinden biri Joachim Löw'dü. Buna karşılık Maradona'ya bakalım. Cambiasso, Gago, Zanetti gibi oyuncuları düşünmemesini bir kenara bırakabiliriz, iyi oyuncuları dışarıda bırakıp doğru taktik hamleler yapan antrenörler de olmuştur. Ancak stoperler ve Mascherano dışında tüm oyuncular tamamen yabancı oldukları pozisyonlarda oynuyorlar. Turnuvanın bazı maçlarında Tevez'i bazı maçlarında Higuain'i sağ kanatta karşı takımın sol bekini karşılamaya çalışırken gördük. Messi aldığı topların neredeyse tamamını orta saha yuvarlağı içinde aldı. Hücum futbolu ve mahalle futbolu aynı şey değil.

Hiç yorum yok: