İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

8.04.2010

Bebelere Balon, İkizlere Takke, Devlere Reçete v.1 Milan

Sıkıntıda olan büyükleri nasıl düzeltiriz sorularına cevap arayacağımız bir seriye hoşgeldiniz

Takımın patronu Galliani'nin kepazeliklerini saymakla bitiremediğimiz bu son senelerde Milan'da düşüş içerisinde.Bu sezon şampiyonluğa yakın gitse de takım gerek son hafta fikstürü gerekse artık son haftalarda görülen yorgunluk takımın pilinin bittiği gösteriyor.2005'te son günde her kupayı kaybeden Milan bugün nasıl adım atamaz hale geldi.Bu araştırılmalı.Peki bu takım nasıl ayağa kalkar o konudan da bahsetmeli.

Herşeyden evvel Milan'da Rossi'den sonra bir kaleci problemi var.Ezeli rakipler Inter ve Juve'nin her zaman iyi bir kalecisi varken Milan senelerdir kazmalarla idare etmeye çalışıyor.Dida zaten yorumsuz yedeği Abbiati'de senelerdir atılım gösterememiş vasat bir adam.Üçüncü kaleci Roma'ya söyleyecek söz yok.O zaman ne yapmalı kaleye uygun bir adam bulunup monte edilmeli.Mesela Akinfeev! Nasıl olur şık olmaz mı

Defans bu yıl Nesta,Thiago Silva ikilisiyle gayet iyi göründü.Nesta her yıl 2-3 ay kesin kaçırsa da fiziksel durum olarak en az 3 sene daha oynayabilir.Bir de gidip Chievo'dan eski PSG'li Yepes'i almışlar 35 yaşında.O da onlara yedek olur ancak Milan savunmasında asıl önemli sıkıntı bekler.

Janku artık bitmiş.Zambrotta da ortada yok.Oynayan elemanlar olan Bonera Abate ve Antonini Empoli'de Reggina'da Siena'da oynar ama Milan'da oynamaz kardeşim.Bu adamların yerine Milan cebinden paraya kıyıp 2 tane bek alırsa pek şık olacak.

Çoğunluğun aksine ben Milan orta sahasından memnunum.Pirlo, Ambrossini, Gattuso,Seedorf dörtlüsünün yaşları toplamı 1.5 asır etse de halen kaliteli ve dinç oyuncular.Bir de bunlara Flamini'yi eklersek iyi bir ota saha bence.

Gelelim hücuma.Dinho bu sezon biraz kendini bulmuş gibi.Sol tarafta birkaç sene daha idare eder.Sağda da parlak çocuğumuz Pato var.Ortayı bu sezon Huntelaar ve Borriello kapattı ancak ben yeterli görmedim.Bir Dzeko transferiyle hücum hattı yeniden şekillendirilebilir.Huntelaar satılıp kaynak yaratılır.Hücum hattının yedekliği Borriello genç vatandaşlar Adiyiah,Zigoni ve emektar Pippo götürebilir.


son bir not. Vay efendim şu da eksik şunu da alın diye milyon dolarlık adamları yazmayın.Biliyorsunuz Silvio seçimle meşgul paralar onda.Galliani efendinin isde cebinde kocaman bir akrep var.


İtalyan'lardan başladım devam edeceğim sırada Kocakarılar olacak

Hiç yorum yok: