İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

12.04.2010

Oradan Buradan


Maçı izlemedim sabah, Spor Servisi’nde bütün bir saat boyunca bu konu konuşulup tüm gazetelerdeki yorumları dinleyince yine de bir fikrim olmuş sayılır. En baştan söyleyeyim futbolda birisi birilerini protesto edecekse bu konudaki en büyük hak sahibi taraftarın öncelikle yönetimi, sonra da teknik direktör ve futbolcuları protesto etmesidir. Formayı alan, kombineyi alan, lig tvyi alan, taraftardır ve parayı verdiği için düdüğü çalma hakkına sahiptir. Elbette bu futboldur, işin sonunda bir kazanan ve bir kaybeden olacaktır o yüzden bu dediğimden “denizlispor taraftarları takıma sırtını dönsün” anlayışını çıkarmayın. Takım elinde geleni yapıp küme düşüyorsa bu oyuncuların kapasitelerinin bu kadar olmasındandır, oyuncuların takımı sallamamasından değil. Dün akşam Galatasaray seyircisinin de protesto ettiği şey bu ruhsuzluktu. Ancak eğer sen oyuncunu protesto ederken içtiği içkilere, gittiği sinemalara taş atıyorsan orada duracaksın. 22 yaşındaki bir insandan rahibe hayatı yaşamasını bekleyemezsin. Ülkemizdeki en büyük yanlışlardan biri olan daha çalışmaya başlayalı bir yıl olmuşken “emekli olunca şunları yapacağım” anlayışını futbolculardan da bekleyip tüm hayatlarını 40 yaşına kadar ertelemelerini istiyoruz –ki kimse bir daha 25 yaşında olmayacak- 14 yıl bekledik şampiyon olmak için gibi pankartlara tarihi atıflarda bulunurken 14 gün öncesini unutarak Fener karşısına sakat sakat çıkan Arda’yı ruhsuzlukla suçlamak tam bir balık hafızalılıktır.


Sabah Sirkeci’deydim. İşportacılar çakma Bursa formalarına Türk armasını yerleştirmişler bile. Anlaşılan o ki Bursa işportacıların gözünde şampiyon olmuş. Bu haftaki maçı izlemedim, geçen hafta ki Antalya maçında gördüğüm, Bursa bu yükü taşıyamayacak. Antalya maçında daha dakika 70’ti ve Bursa top şişirmeye, doldur boşalta başlamıştı. Ayağa sakince yerden top yaparak hücum edemiyorlar. Erken öne geçemezlerse fazlasıyla stres yapıyorlar.


Yılmaz Vural, “Kasımpaşa, Türkiye’nin Barcelonasıdır, en pozitif futbolu biz oynuyoruz” diye buyurmuş. Bu adam verdiği demeçlerle milletin taşak oğlanı olarak bundan nemalanıyor ya helal olsun. Ne küme düşmemeye oynuyorsun, ne şampiyonluğa, ne Avrupa Kupaları’na katılmaya. Hiç bir amacın yokken babam da pozitif futbol oynar.


İspanya futbolcular birliği, ikinci ligde oyuncuların alacağı toplam 4 milyon avronun ödenmemesi sebebiyle greve gideceğini açıklamış. Federasyon temsilciler, lig temsilcileri, Spor bakanı ve futbolcular birliği’nin yarın yapacağı toplantıdan sonra eğer bir sonuç alınamazsa, futbolcular haftasonu oynanacak maçlara çıkmayacaklar. Buna La Liga takımları da dahil. Düşünsenize ligin bitimine 5 hafta var, şampiyonluk yarışı kızışmış ve FenerBeştaşGassaray oyuncuları Giresunsporlu futbolcuların paraları ödenmiyor diye maça çıkmıyorlar. Bırak allasen yaa!

3 yorum:

Can Ö. dedi ki...

Aahahahah

Övünç Şentürk dedi ki...

Bugün bütün futbol forumlarında Arda ile ilgili günah çıkarma mevcuttu.Bu yorumlardan birinin içersin de sağlam bir komplo teorisi de mevcut.Teoriye göre Arda için yüklü bir miktarda teklif olduğu ama Gs Kaptanının bir nedenden bu teklifi kabul etmediği düşünülüyor.Arda'yı kaçırtmak içinde 1500 kişilik emo-ergen gurup bir yönetim yalakası vasıtasıyla Arda'ya futbol hayatının en büyük iyiliğin yapıp takımdan göndertmek istiyor.

Arda'yı belki fazla büyütüyoruz gözümüzde netekim kendisi 1. sınıf diyebileceğimiz Messi,Ronaldo,Robben,Tevez,Eto'o ayarında değil fakat Aquiliani lerin Robinhoların 30 milyon ettiği yerde ,Arda'yı 10 milyon €'ya bırakmak ta biraz komik olur.

Melih dedi ki...

Yılmaz Hoca büyük adam vesselam