İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

19.04.2010

Türk Futbol Seyircisinin Ahmet Çakar İhtiyacı

Aslında başlığı "Türk futbolunun Ahmet Çakar ihtiyacı" diye atacaktım lakin oyunun özü Ahmet Çakar'dan bağımsız. Top yine yuvarlak ve dönmeye devam ediyor. Ama futbolun paradan beslenen yanının bu adama ihtiyacı var. Nasıl "seks sattırır" diye bir klişe varsa Ahmet Çakar da izlettiriyor. Kimimiz küfür ederek, kimimiz gülerek, kimimiz "atma Ahmet" diyerek izliyoruz ve işin acı tarafı bu eski doktoru, bir zamanların futbol mağdurunu (adamı vurdular, hatırlayın) izlemekten zevk alıyoruz.

Karşısına çok rakipler çıkardılar, eski hakemse bu da eski hakem dediler, hiçbiri onun yerini tutamadı. Dinleyelim diye ekranlara çıkardıkları insanların bazıları gayet düzgün insanlardı ama hiçbirinde Ahmet Çakar da olan Joker karizması yoktu, o yüzden hepsi Batman donukluğunda kaybolup gittiler.

Evet, Ahmet Çakar, Gotham City'nin değil ama Türk televizyonlarının Joker'idir. Joker'den başka kim Pele için (aşağısı değil yani PELE) ; "geçenlerde Türkiye'ye geldi, böyle yancı gibi bir adam" diyebilir? (Yancı nedir allasen) Ya da en yakın rakibi Erman Toroğlu ile kıyaslanmaya kalkındığında, üstelik sorudaki kinayeyi de görerek, göğsünü gere gere "Erman ile beni kıyaslamak Arda ile Messi'yi kıyaslamaya benzer"diye tartışmanın göbeğine kafadan girebilir.
Geçmiş dönemde ortaya attığı aforizmalara hiç girmiyorum bile: "Angelotti adam değil, Shaq adamsa Miami'yi şampiyon yapsın" v.s. Şu performansı sergilemiş adam için bunlar tırıvırı şeyler:


http://www.youtube.com/watch?v=AckU38URz8Y

Ata Demirer, komedyenin halihazırda var olan karakterleri bozarak, abartarak insanları güldürdüğünü, oysa bu tiplerin daha fazla bozulmasının mümkün olmadığını söylemişti. Şu Telegol performansını daha nasıl abartabilirsin ki?



2 yorum:

Övünç Şentürk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Övünç Şentürk dedi ki...

Ahmet Çakar kendini izletmeyi biliyor.Dünya da hiç kimse Raul topçu değil diye ibare kullanmaz.En fanatik Atletico Madridli bile söylemez bunu.

Tabi Pele yorumuda fazlasıyla spekülatif ve boş ama hakverdiğim bir nokta var.Pele'yi videolardan izlediğimiz kadar biliyor olsamda ben abartılan bir oyuncu olduğuna kanaat getirdim .Hükümetin kararıyla yurt dışına transferinin yasaklanması değerlendirme kriterim de etkili zira kendi isteiği dışında gelişmiş olanlar tabi bununla birlikte Brezilya'da bile 1 numara olarak görülmeyen bir adam için dünyanın tartışmasız en iyisi yaftasını fazla iyimser buluyorum.Pek çok Blog ve site takip eden biri olarak söyleyebilirimki Brezilya'nın büyük bölümünde Garrincha,Pele'den çok daha fazla seviliyor ve değer veriliyor.

Hani Sergen için deriz ya saf yetenek olarak dünyanın en iyilerindendi diye işte Garrincha o konuda galaksinin en iyisiymiş.Kendisinin dünya futbol tarihinin gördüğü en salak (burda dalga geçmiyorum adam bildiğin 5 yaşında çocuk zekasına sahipmiş) futbolculardan biri olmasına rağmen Dribling yapmak,adam geçmek ve gol atmaktan aldığı zevk bir çocuğun dondurma yerken yaşadığı hissiyata eş değermiş sanırım bu tutku onu ülkenin kahramanı yapmış.Brezilya soyunma odasında konuşulan tek taktik sakin olun ve topu Garrincha'ya atın olurmuş bu çılgın amca oynarken.

Şimdi konudan konuya atlar gibi oldum ama belitmek istedim.Ahmet Çakar'ın ifade tarzı bir denyo kıvamında tabii , hernekadar bu söylediğime inanamıyor olsam da 2 futbolcunun hakkında okuduklarım izlediklerim ve izleyenlerin yorumları babında kendisine bu seferlik hak veriyorum :)