İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

11.04.2010

Şah-Mat

Real – Barça’dan ziyade Ronaldo-Messi maçı havası verilen maç neyse ki iki oyuncunun değil iki takımın ya da daha doğrusu tek takımın maçı hatta daha da ileriye gideyim Guardiola’nın maçı oldu. Doğan görünümlü Şahin misali 4-3-3 görünümlü 4-5-1 taktiği ile belli ki öncelikle kaybetmemeyi düşündü. Kaybetmenin çok pahalıya mal olabileceği maçta Pellegrini de aynısını düşünmüştü.

İşte iki takımın da kalabalık savunma yaptığı bir maçta olağandışı bir şey olması lazımdı o da Messi’nin göğüsü ile çalım atması oldu. Pellegrini ile Guardiola arasındaki fark devre arasında belli oldu.

Sol açıktan hababam yüklenen Ronaldo’nun karşısındaki Puyol’u sol beke alıp Alves’i karşısına diktikten sonra, ilk yarıda sekmeye başlayan Ronaldo ikinci yarıda pek ortalarda görünmedi, ki bu ana kadar Real Madrid’in oyunda görünen tek oyuncusuydu.

Devreyi mağlubiyet ile kapamasına karşılık Pellegrini’nin ilk hamlesi ancak skor 2-0 olunca geldi. Bir iki etkili Real Madrid atağı karşısında Guardiola son hamlesini yaptı ve İniesta’yı sahaya sürerek şah çekti. Dünya üzerinde deplasmanda 2-0 önde iken savunmayı ayakta top tutarak yapabilen tek takım Barça yine en iyi bildiği işi yaptı.

60 dakika boyunca Bernabeu’da skoru önde götürürken topla oynama oranında %55 önde olabilecek tek takım Barcelona’dır. Pellegrini’nin bu maçı kazansa da, takımı şampiyon yapsa da sezon sonu kovulması pek de sürpriz olmayacaktı. Artık bu konuda kimsenin şüphesi kalmamıştır. Bakalım Mourinho, Pellegrini’nin yapamadıklarını yapabilecek mi? O zamana kadar kazanan haklıdır ve Messi, “Biz istediğimiz sürece herkesten daha iyiyiz” demeye hakkı vardır.

2 yorum:

Can dedi ki...

Kedinin fareyle oynadığı gibi mi derler. Aynen öyle oluyo Barcelona öne geçtiği zaman.

Bu arada bu yıl Barcelona'da çok konuşulmayan bir adam Busquets. Bana kalırsa onun Yaya Toure'nin yerine geçmesi Barcelona'ya ekstra bir esneklik kattı. Tam bir önlibero, hatasız oynuyor. Xavi'nin ilk yıllarını hatırlatıyor bana.

emoshus dedi ki...

Bir defa maçın adamı açık ara Xavi'dir.. İki asistin yanı sıra Messi'nin kaçırdığı 3. golde de aynı şekilde yumuşacık dokunuşuyla defansın ardına adam kaçırdı... Zaten Messi, Henry, İbrahimoviç gibi oyuncuları o topla buluşturmak marifet, kalanı onlar hallediyor...

İkinci golün yanı sıra 1-2 pozisyonda daha Guardiola'nın dahiyane bir planını gördük... Real Madrid oldukça önde bir ofsayt hattı kurarak Barça'yı orta sahaya sıkıştırmak istedi... Barcelona ise buna karşılık bir oyuncusunu ofsaytta tutarak Real defansının dikkatini dağıttı ve onlar yemle meşgulken arkadan şimşek gibi dalan tetikçi topla buluştu...