İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

7.04.2010

Haksız Rekabet

Maçı özeti benim için iki pozisyondur. Messi’nin birinci golünde Silvestre’den seken topta Silvestre kendini tekrar toparlayana kadar top çoktan ağları bulurken, ikinci yarıda Milito’dan seken topta Bendtner topa vurana kadar Milito çoktan kendini toparlayıpm, kayarak müdaheleyi yaptı ve topu aldı.


Bu iki pozisyon iki takım arasındaki kaliteyi göstermeye yeterdi. Gallas, fabregas, arshavin, van persie olsa da şu maçın gidişatının değişebileceğini kim iddia edebilir ki? Puyol ve Pique’nin yedekleri Marques ve Milito’yu gözü kapalı Arsenal’in defansına koyabiliyorsam, bir tarafta İniesta, Yaya Toure, Henry yedek kalırken öteki tarafta Denilson, Abou Diaby ilk 11 başlıyorsa rekabet kurulunun müdahele edip bu haksız rekabeti engellemesi gerekmez mi(!)


Vermaalen Arsenal topçusu olmamalı. Yok eğer Arsenal topçusu olacaksa Arsenal bu seviyelerde mücadele etmemeli. İlk maçta İbra’ya tıpkısının aynısı iki gol attırdıktan sonra, Messi’nin üçüncü golü de karbon kağıdı gibiydi. Esasında bu tarz bir tecavüz daha ilk maçın ilk 15 dakikasında gerçekleşecekti. Almunia bu defa mucize gerçekleştiremedi ve olması kaçınılmaz olan oldu.

Can Özenç’in geçtiğimiz yıl yazdığı yazısını okuyarak, Arsenal’in geçen yıl ki vaziyetini hatırlayabilir ve bir senede Arsenal açısından hiçbir şeyin değişmediğini görebilirsiniz. Altyapıdan oyuncu yetiştirip sonra bunları satarak, transfere çok para harcamayıp, kasayı dolu tutarak ne yazık ki büyük kulüp olunmuyor. Öyle olsa Gençlerbirliği çoktan 5. Büyük olurdu. İki yıldır Arsenal, Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea’den daha iyi yerlere gelmesine rağmen, bugün Premierleague şampiyonluğu bahsi geçtiğinde halen daha “ya Chelsea ya da United” denilip Arsenal adamdan sayılmıyorsa ortada bi yanlış vardır ve Arsene Wenger’in hatta takımın chairman’ı Peter Wood’un şapkasını önüne koyup düşünmenin vakti gelmiştir.



4 yorum:

Övünç Şentürk dedi ki...

Arsenal halinden gayet memnun .Zamanında Henry,Vieira gibi büyük düşünen adamların hepsi aynı sebeple takımdan ayrıldılar.Takım kupa kazanmak gibi bir amaç peşinde değil.Ticarethane işletiyo sanki öküzler.Koskoca stadyum diken Arsenal'in ortalama üstü 2 stoper alacak parası yok mu ? Liverpool 20 milyona Torres'i,Chelsea 24 milyona Drogba'yı, ManU 25 milyona Rooney'i alabiliyorken,hemen hemen aynı tv-stadyum gelirleri ile,en büyük yıldızını neredeyse bedavaya alan Arsenal'in, forvet almaya dermanı yok futbolu unutan Eduardo'dan medet umuyor ..

Madem çok para harcamaya niyeti yok Wenger'in ,afrika'da,fransa'da atletik develer arayacağına , Arjantinde Messiler,Agüerolar araması daha iyi olacak gibi ...

Cuma Ali dedi ki...

arsenal'in gençlik politikasını abartı bulmamak abes ama ben aynı zamanda bu adamların düzgün idman yaptıklarından da şüpheliyim. son 3-4 senede arsenal'de uzun süreli sakatlanmayan adam yoktur herhalde. gerçi bunlar da eduardo ve ramsey gibi talihsiz vakalar da var ama bunun dışında çok çok fazla idmanda sakatlanmalar mevcut arsenal'de. şu anda 9 sakatları var ki yedekleri zor çıkartıyolar. örneğin rosicky yanlış teşhisler yüzünden 1.5 sene oynayamadı. arsenal'in sağlık ekibine de ayrı bi çözüm getirmesi şart.

Can Ö. dedi ki...

1) Wenger atletik develeri Afrika'dan değil, Avrupa'dan getiriyor. Özellikle de pek çok bağlantısının olduğu Fransa'dan. Örneğin Adebayor, Eboue gibi adamlar sırasıyla Togo ve Fildişi'nden gelmelerine rağmen, aslında Fransa ve Belçika gibi ülkelerde keşfediliyorlar.

2) Arsenal'in, İspanyol ve İtalyan kulüpleri gibi Güney Amerika'ya dalıp hobit getirmesi imkansız. Çünkü İngiltere'deki ırkçı yasalar bu tür genç yeteneklerin düzenli milli forma giymeden Ada'da çalışma izni almasını engelliyor.

Arsenal'in de Barça, Madrid, Milan gibi politik bağlantıları ve rüşvet veren elleri olmadığı için (ki Avrupa'nın kuzeyine çıktıkça bu tür yolsuzluklar çok daha abes kaçıyor) diyelim Messi'yi bulup getirip hemencecik "Büyükbüyük dedesi İtalyandı" diye ona pasaport çıkaracak olanakları da yok.

3) Arsenal'in sağlık ekibinin kabiliyetinden ben de şüpheliyim. Fakat bu sene aşırı şanssızlıklar yaşadılar.

Van Persie, İtalya'da oynanan saçma sapan bir milli hazırlık maçında sezonu kapadı. Keza Arşavin'le Song'un sakatlanması da talihsizlik.

Fakat özellikle Premier Lig'de Arsenal'i durdurmanın en iyi yolunun sertlik olduğunu keşfeden takımların da bu duruma katkıda bulunduğunu görmek çok mümkün.

Bir de çekişme ve sertlik açısından yine La Liga'yla kıyaslanamayacak olan Premier Lig'de işbu sezon ilerledikçe sakatlıklar da artıyor. Aynı zamanda Rooney'nin, Ashley Cole'un, Gallas'ın art arda gelen sakatlanmaları da şanstan çok biriken yorgunlukların ötürü.

İlker dedi ki...

o work permit de "başım ağrıyor"dan sonra dünyanın en kolpa bahanesi. carlos velayı veletken meksikadan getirdiğinde work permit mi almıştı? alırsın gönderirsin oraya buraya alırlar eninde sonunda work permit