İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

10.04.2010

El Clasico : CRonaldo Vs Messi


Yılların El Clasico'su bu sene boyut değiştirmiş görünüyor.108 senedir,yeryüzünün gördüğü en büyük futbolcuları karşı karşıya getiren bu sahnede 2010 gösterimi bambaşka anlamlar taşıyor.Dünyanın en pahalı transferi CR9'un Real Madrid'e geçişiyle gözler şu anda tartışmasız dünyanın en iyi iki futbolcusunu karşıkarşıya getirecek mücadelelere döndü.

Bir tarafta iyiden iyiye takım oyuncusuna dönüşüp daha ilk sezonunda Real Madrid'i sırtında taşımaya başlayan 90 m €'luk çılgın Portekizli, diğer tarafta bu sezon ki performansıyla artık faal futbolcular arasında değil dünyanın gelmiş geçmiş en iyisi olduğu tartışılan Tanrının Ayağı .

Cumartesi akşamını evde geçirmek için kuşkusuz bu maçtan daha iyi bir sebep olamazadı.Şu sıralar vizyonda vakit öldürmenize sebep olan Clash Of The Titans filmininin Real Time olarak yeniden çevirimini bu akşam saat 23'de NtvSpor'dan izleyebilirisiniz.İyi seyirler :)

4 yorum:

Can Ö. dedi ki...

Bir tarafta da Beyaz Türk vs. Kırmızı Türk, dinci vs. laik, sağcı vs. solcu kutuplaşmalarını aştığı için, Ronaldocu vs. Messici, Kobeci vs. Lebroncu gibi saçma sapan kategorilere bölünen Türk insanı.

Maçtan sonra ülkemizin popüler forumlarına göz atın neden bahsettiğimi anlarsınız.

Övünç Şentürk dedi ki...

Walla bende hayretle takip ediyorum bizim memlekette ezilene duyulan bir sempati vardır ya bu Katalan milliyetçiliği ondan geliyor sanırım.Katalunya'dakindan çok katalanımız var.Utanmasalar tura çıkacaklar Barca kazanınca :)

Birde muhalefeti severiz :) o yüzden kategorizasyonu bol adamlarız Messiciyede muhalefet,Ronaldocuyada ..

Aslında dikkat çekmek istediğim 108 yıllık rekabetin 2 tane adamın gölgesinde kalmasıydı ama heycanlanınca biraz yamuk yazmışım tabi kusura bakmayın ...

Can Ö. dedi ki...

Yorumlar tamamen komedi. "Hürriyet, Fanatik, hadi onları bıraktım ntvmsnbc'de bile artık "Ronaldo sizi gömecek, haydi Real şunlara futbolun ne olduğunu gösterelim" "Nou Camp'ta barçalamaya geliyoruz" gibi saçma sapan ifadeler standart olageldi.

Fakat işte o muhalefetçi Barçacılar, Barça Bilbao'yla oynarken felan suskun kalıyorlar. Eminim büyük kısmı, Katalanlara duydukları sempatiyi diğer azınlıklara (Kürt, Uygur vs.) görmüyorlardır.

Resim de şahane olmuş bu arada. Kebapçı duvarına asılacak cinsten:)

Messi'yi de hiç kayarak müdahale yaparken görmemiştim:)

Can Ö. dedi ki...

Hatta ve hatta ve hatta, geçenlerde Türk insanının kendini Kralcı ya da Katalan sanma ve sanki bu takımın doğuştan taraftarıymış ağzıyla yorum yazma kompleksini bizim İspanyol bi arkadaşa söyledim (kendisi Real Madrid taraftarı), çocuk hayrete düştü ve Türk futbolseverleri için üzüldüğünü söyledi.