İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

19.04.2010

Mustafa Denizli Şampiyon Yaptıydın Bizi ....


Geçen sezon sonunda yıllar sonra gelen şampiyonluğunda etkisiyle Büyük Mustafa'ya methiyeler düzmüştüm yine OrtaKafaGol sayfalarında.Skor yazarı gene çıktı sayıp sövecek diyenler vardır; yok arkadaş sövmeyeceğim.Kendimce bir analiz yapacağım sadece.


Mustafa Denizli geçtiğimiz sezon çok yıprandığını uzun süre dile getirmiş , bu sezon çalışmak istemediğini net ifadelerle açıklamıştı.Zaten kariyerinin son dönemde hep 1 yıllık sözleşmelere imza atması da hocanın enerjisi hakkında az çok fikir verirken acıların çocuğu Yıldırım Demirören'in kendisine en az 5 sene başkanlığı getiren hocasını yıllık 4 m €'dan yeniden bağlaması süpriz olmadı.

Büyük Mustafa ikna oldu kalmaya ve geçen sene destek olduğu 8 puan geriden şampiyon yaptığı takımına ve oyuncularına güvenerek en büyük hatayı yaptı.Oda biliyordu Cisse'yi göndermekle hata yaptığını,Delgado'ya takım emanet edilemeyeceğini,Nihat'ın formsuz ve moralsiz olduğunu.Ama hesaplarına göre bunlar zamanla atlatılabilecek kusurlardı.Evdeki hesap çarşıya uymadı.

Güvendiği dağlara tektek kar yağmaya başladı dört başı mağrur hocamın.Önce Tello ve Holosko'dan aldı darbeyi.Belki kariyerleri boyunca bu kadar formsuz olmamış 2 oyuncusundan sezonun büyük bölümünde hiç verim alamadı.Özellikle Kayseri maçı dışında bu sezon hiç ortaya çıkmayan ve Denizli'nin planlarında takımın ana hücum silahı olması beklenen Tello gerçekten facia bir sezon geçiriyor. Slovak Holosko ,Tello'ya göre daha istekli olsa da yaşadığı ağır sakatlığın etkilerini henüz üzerinden atabilmiş değil.

Ardından 2. darbeyi Mert Nobre'den aldı kurt hoca kariyeri boyunca 2 maçta bir gol atan Brezilyalı'nın Bjk karnesi 4 maçta 1 gole denk geliyor. Bu sezon ise 20 maçta sadece 1 (yazıyla "bir") gole imza attı kendisi ve Beşiktaş'a senelik maliyeti yaklaşık 6 milyon Tl .

Birde Yusuf meselesi var, geçen sene 2. yarıda transfer olduğu Beşiktaş'a yaptığı inanılmaz katkıyla adını aslar arasına yazdırıp Denizli'ye güven veren,bu sene ise 85 yaşındaki dedemden daha ağır hareket eden Yusuf .

Yabancı kontenjanının tıklım tıklım dolu olduğu bölümde savunmaya güç katması içim alınan fakat İspanya'daki oksijenin beyin devrelerinde hasara neden olduğunu düşündüğüm Beşiktaş'ın Bilicası İbrahim Kaş var.

Birde toplamda 14,5 m€'ya transfer edilen İsmail ve Tabata var.Neredeyse bütün transfer sezonunu Deco,Van Der Vaart ve Queresma gibi isimlerin peşinde harcadıktan sonra alınan Tabata.

Son olarak sezon boyu mükemmel oynayarak Bjk'nın bu noktaya kadar yarışın içinde kalmasını sağlayan Ferrari-Sivok-Ernst-Fink 4lüsünün de düşmesiyle zaten gol atamayan takım gol yemeye de başladı ve kaçınılmaz son bu hafta itibariyle koca bir buz dağı gibi önümüzde duruyor.

Hiç mi hatası yok hocamın , amenna hatasız kul olmaz demiş Orhan Baba :) tabi ki büyük hataları var(kime göre neye göre).Ekrem Dağ'dan ön libero yaratmaya çalışmak,Yusuf ve İbrahim Üzülmez(herkes bu senenin en formda oyuncularından biri olduğunu iddaa etsede kendisine elimde İsmail gib saf bir yetenek varken, BJK paf takımında bile yer vermem) 'de bu kadar ısrar etmek ,son dönemin moda değimi olan bir B planı eksikliği,gençlere olan aşırı ön yargısı,transferlere gereken müdahaleyi yapamaması ve pekçoğunun sadece özgüvenini kaybettiğine inandığı özünde gerçekten yeteneksiz olan oyunculara fazlasıyla güvenmesi gibi pek çok hata sayabiliriz.

Şimdi kendinizi Mustafa Denizli'nin yerine koyun.Bjk kadrosunun tamamının sağlam olduğunu ve Kadıköy'de forma giyebileceğini düşünün.Nasıl bir kadro yazardınız tahtaya ? Ben düşündüm.Uzun süredir bu olmayacak dizilişi takip ettiğimiz için bir an başka bir diziliş gelmedi aklıma fakat sonradan 4-4-2 gibi bir şey deneyebileceğim düşündüm.İşte benim kadrom :

Rüştü D --> Ferrari-Sivok-Toraman-İsmail OS --> Uğur-Ernst-Tello-Ekrem F --> Bobo - Holosko

Evet benim aklıma en çok yatan kadro bu ve bu takımla Kadıköy'de maç kazanma ihtimalimiz olduğuna kimse beni inandıramaz.

Adamın elindeki malzeme bu.Bu malzemeden helva yap diyorsun ama verdiğin Un( ana malzeme Tello),Şeker(tatlandırıcı Holosko-Tabata-Yusuf) ve Fındık&fıstık( Süs Nihat,Nobre) geçen seneden kalma,paketler açık kalmış ve bariz bir şekilde bozuk.

Bence Büyük Mustafa ,yutan elemanların cirit attığı saçmalık ötesi denklemde olsa olsa ufak bir etkisiz elemandır ... Sorunu nerede aramamız gerektiğini zaten bilen biliyor



Hiç yorum yok: